Aihe: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Janne
Torstaina 01.9. 2005 klo 12:05:56

Viesti:
Moi arvon masinistit!

Tarvisin hieman apua MF65 nostolaitekannessa olevien kahden pystysuoran vivun säätöön. Nämä vivut siis siirtävät ulkoisilta säätökaarella olevilta nostolaitevivuilta liikkeet pumpun venttiilille. Toinen saa lisäksi tietoaan siltä vetovastuksen tunnustelijalta.

Ulkoiset nostolaitteen hallintavivut on säätöä varten oikeilla paikoillaan ja nostolaitteet itsessään on alhaalla, sekä vetovastuksen tunnustelijan jousi on säädetty oikeaan arvoon.

Korjauskäsikirjan säätöohjeessa kehoitetaan säätämään nämä kummatkin pystysuorat vivut siten, että ne kohtuullisella sormivoimalla voidaan painaa hahlonsa etureunaan jousikuormaa vasten. Tässä vaiheessa vain katoaa minulta juoni tässä säätämisessä...

-Kummatkin vivut liikkuvat koko liikeratansa ihan vapaasti ilman mitään jousipalautusta
-Jousivoimaksi, mitä vasten kohtuullisella sormivoimalla pitää vipuja painaa on ilmeisesti tarkoitettu ne pitkät jouset, jotka vaikuttavat vipujen nivelpisteen paikkaan, tässä kohdin on myös tämä säätökin. Jos nivelpisteen paikkaa säätää siten, että vivut eivät pääse liikeratansa loppuun ko jousivoiman voittaminen sormin on todella raskasta. Siis jouset on niin jykeviä, että ne on aina raskaat puristaa läjään.

=>Kuuluisiko säätöön ennemminkin jokin mitta kuinka paljon esim milleissä näiden vipujen liikerata pitää jättää vajaaksi tästä kokonaisliikeradasta? Tällainen kohtuullinen sormivoima on kyllä kertaluokkaa epäselvä tapa ilmoittaa asia.

Onko jollain hyvää mauaalia tai muutoin tietoa asiasta ja sitä olisi valmis minulle ja ehkäpä sitä kautta muillekin tarvitsijoille tuottamaan. Kiitän ja kumarran!

RE: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Keke
Torstaina 01.9. 2005 klo 21:05:26

Message:
100-sarjan säätöohje mulla on mutta en ole varma käykö se tuohon vanhempaan sarjaan millilleen.Muutenhan nostolaite taitaa olla samanlainen.


RE: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Janne
Maanantaina 05.9. 2005 klo 07:35:21

Message:
Joo periaate mahtaa olla melko sama näissä. Miten moisen säätöohjeen saisi? Onko sähköisenä?
RE: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Keke
Maanantaina 05.9. 2005 klo 22:17:02

Message:
On sähköisenä ja se varmaan käy.Laita osoitteesi niin lähetän postia.
RE: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Janne
Tiistaina 06.9. 2005 klo 08:26:51

Message:
janne.satomaa.pois@nokia.com

Vähän harhaanjohdettu osoite, jotta ei sitä roskapostia alkais niin paljoa tulla. Jätä tuo . ja pois käyttämättä. Suuret kiitokset! Toivottavasti itse jossain vaiheessa voi apuja vastavuorosesti antaa.

RE: MF65 nostolaitteen säätöapuja?
Lähettäjä: Keke
Tiistaina 06.9. 2005 klo 16:48:51

Message:
Näiltä sivuilta lisää ferkutietoutta:http://pg.photos.yahoo.com/ph/bigdean63/album?.dir=091f&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/bigdean63/my_photos