Aihe: Leylandin ohjauksen väljyyden korjaus
Lähettäjä: PMH
Tiistaina 30.8. 2005 klo 13:27:35

Viesti:
Onko kova homma korjata leukusta ohjauksesta väljyys pois? Olis tarkoituksena joskus ottaa ja tapittaa ohjausvääntiö uudestaan ja vaihtaa kaikki holkit sinne kun alkaa olla klappia sen verran että hirvittää ajella sorakuorman kanssa ja ohitella kevyttä liikennettä samalla eli siis seilata maantiellä laidasta laitaan välillä käyden pientareella. Ratin ja tehostimen välissä ei ole väljää mutta juuri tuo vääntiö näkyy keskitapistaan liikkuvan paljon sivuttainkin. Tarvitsisin neuvoja millä hommaa voisi helpottaa etten turhaan pura koko etupäätä riittääkö esimerkiksi jos vain puottaa etuakselin pois vai pitääkö eturunkokin irroittaa?
RE: Leylandin ohjauksen väljyyden korjaus
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Tiistaina 30.8. 2005 klo 14:31:44

Message:
Jutusta ei käy ilmi mikä Leylantti ja minkälainen ohjauskoneisto. Osassa on orbitrooli. Henkilökohtaisesti minua kiinostaa selainen asia että olisiko ohjauksen työsylintein männän mutteri löysällä. Tarvítsee ottaa auki ja tutkia. Jos tosiaan sinun Leylantissasi on orbitriili ohjattu ohjaus niin lueskele alla oleva juttu. Tuskin kaikkija laakereita kannattaa uusia. Uusi vain ne joissa on liikaa välystä.

Leylantin ohjaus laitteen ongelma
RE: Leylandin ohjauksen väljyyden korjaus
Lähettäjä: PMH
Keskiviikkona 31.8. 2005 klo 10:30:01

Message:
702 ja on orbitroolilla. Kiitos leyland 262 miehelle asiallisesta vastauksesta! Orbitroolin luulen olevan timmi kun sylinteri vastaa pieneenkin ratin liikkeeseen mutta tuo ohjausvääntiön keskimmäinen eli paksuin tappi antaa periksi. Sylinterin päissä olevat tapit olen vasta vaihtanut eikä vaikuttanut ohjaukseen mitenkään samalla tarkistin raidetangon nupitkin ja ne oli kunnossa. Mielenkiinnosta vain kyselen että kuinka kauhea homma on holkittaa se keskitappi uudestaan eli varaanko aikaa siihen viikon vai kolme kuukautta. Holkit ja sen tapin varmaan voi teettää sorvarilla joten niitä ei ehkä tarvi tilata mistään.
Tarkistas tämä
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Keskiviikkona 31.8. 2005 klo 15:27:31

Message:
Kun minäkin luulin että se on se vääntiön keskimmäinen tappi, mutta kun se onkin minun koneessa luultavasti ohjaussylinterin mäntä joka jossa on välystä. Kun nokan nostaa tunkilla ylös ja heiluttelee etupyöristä niin näkee missä välys on. Toki se voi olla tuossa vääntiössäkin, mutta kerron tämän siksi koska itse jo suunnittelin tuon vääntiön remonttia mutta kun kokeilin pyörät ilmassa ja totesin että vika onkin sylinterissä.
RE: Leylandin ohjauksen väljyyden korjaus
Lähettäjä: PMH
Torstaina 01.9. 2005 klo 20:58:45

Message:
Kysymys leyland 262 miehelle: Onko se sinun leukku synchro vai suoralla laatikolla? Yksi leyland harrastelija väitti kerran minulle että vaikka 262:n ois synchro laatikolla niin siinä on siitä huolimatta vaihdekepit keskellä eli ns.munavaihteet. Minä luulen ainakin itse tietäväni että kaikissa synchroissa on kepit sivuilla mallista riippumata.
Vastaus että onko synkronoitu vaihteisto
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Perjantaina 02.9. 2005 klo 11:31:31

Message:
Kauniina päivänä vähän tympeätä lueskella Leylad Middleweight Tractor Range parts Catalogue kirjaa. Ainakin ”Käyttälän ohjekirja traktori 262 Q-cap” s.7 mukaan tässä pelissä on kymmenen vaihdetta eteen , kaksi taakse. Ilmeisesti tämä on ” gearbox-5*2 ” ”Gearbox-3*3-continued” vaihteistossa on kyllä tällainen osa kuin ”Synchromesh unit” eli siinnä on jotain synkronointia mutta tässä ” gearbox-5*2 ” mikä on Leyland 262 vuosimalli 1976 olevassa traktorissa ei näytä olevan mitään synkronointiin viittaavaa. Vaihdevivut tulevat vaihteiston kannen ”Block-bearing ctj 6030” etureunasta lävitse. Myös ajaessa on sellainen tunne ettei tässä mitään synkronointeja ole. Jos on vähän nuottikorvaa niin ajaessa vaihteet menevät kyllä päälle melkein paremmin ilman mitään ylimääräisiä renkaita. Sen sijaan tuppaa paikoillaan vaihteisto murisemaan, kun kytkin ei irrota kunnolla. Sellainen mies kuin Jussi Verho todennäköisesti osaisi vastata tähän kysymykseen kaikkien mallien ja vuosimallien osalta.