Aihe: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: Eki
Maanantaina 29.8. 2005 klo 15:13:50

Viesti:
Mikä mahtoi tulla Leulandin (250)nostolaitteille kun jäivät yläasentoon.
Kun yrittää laskea nopeasti alas tuntuu kuin jokin mekaaninen este olisi edessä.
Onko mahdollisesti olemassa lukitus joka lukitsee nostolaitteen yläasentoon,jos on niin mistä sen saa päälle/pois
RE: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 29.8. 2005 klo 17:56:15

Message:
Huonompi puoli kun täältä häviää uuden roskan alle kaikki hyvät jutut. Kyllä ainakin 262 Leylantissa on lukitus jolla nostolaitteet voi lukita yläasentoon. On käyttöohjeen mukaan tarkoitettu vain ja ainoastaan käytettäväksi silloin kun kone seisoo. Niin sinullakos ei sitten käyttöohjekirjaa ole ollenkaan. Muitakin mahdollisuuksia on mm. sylinterin männänvarsi voi olla irti vääntöraudasta. Lueskeles alla olevat tiedot niin olet huomattavasti viisaampi näissä asioissa.
Sisäinen hydrauli vuoto

RE: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: Eki
Tiistaina 30.8. 2005 klo 08:59:16

Message:
Kiitos linkistä Leyland 262 mies.
Onko se lukitus se oikeanpuoleinen alimmainen vipu siinä nostolaitevivustossa?
Kokeilin sitä mutta ei auttanut.Pitänee ruveta tutkimaan vikaa tarkemmin kunhan pääsen paikanpäälle viikonloppuna.
RE: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: Eki
Tiistaina 30.8. 2005 klo 09:18:25

Message:
Kiitos linkistä Leyland 262 mies.
Onko se lukitusvipu nostolaitevivustossa oikeanpuoleinen ja alimmainen vipu?Vai missä se sijaitsee.Ei ole minkäänlaisia käyttöohjeita.(Traktorin hytissäkin olevat ohjeet ovat jo niin kuluneet ettei niistä sa mitään selvää (vuoden -74 Leyland))
Kokeilin sitä ,mutta siitä ei toiminut.
Pitänee ruveta linkissä mainittuihin etsintöihin, kunhan pääsen viikonloppuna mökille.
Teeppä näin
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Tiistaina 30.8. 2005 klo 11:48:36

Message:
Jotkut asiasta tietämättömät kuvittelevat että Leyland on joku lelutraktori ja sen takana ylhäällä on paikka johon kiinnitetään se avain josta vieteri kiristetään jotta traktori kulkee. Todellisuudessa tuo mutteri tuossa nostolaitekannessa (huusing-cross shaft) eli se josta nostolaitteet roikkuu, on se lukitus-systeemi. Siellä sisällä on tappi joka menee pohjaan painuneena sopivasti mekanismin väliin ja estää nostolaitteita painumasta hiljalleen alas. Rakenne on samanlainen kaikissa Leylanteissa tappi voidaan jättää pois mutta paikka sille kuitenkin aina löytyy. Vieressä on iso öljyntäyttö tulppa jonka läpi pääsee kurkistamaan hieman sisälle.

Jos vain suinkin aikaa löytyy niin pahitteeksi ei ole ottaa yläkantta auki, pääset samalla tarkastamaan sen männänvarren sokan. Kootessa laitat Loctite tasotiivisteliimaa saumaan ja kiristät kannenpultit. Samalla vikakin todennäköisesti selviää. Yläkannen irtiotto ei vaadi mitään maagisia asentajan kykyjä, helppo homma. Anne nostomännän olla varmuuden vuoksi paikoilaan niin ei mene roskia ja männänrenkaat ei katkeile. Jos ei ole kiire niin anna nostolaitteiden itsekseen laskea alas ja katso onko ojyä männän päällä. Tämä on hyväksi jos joudut joskus ongelmiin sisäisen hydraulivuodon kassa. Tässä vaiheessa kannattaa kyllä tuollaiset hienodet kyllä muuten jättää omaan arvoonsa.

Paikalleen asennus kyllä tosin vaatii vähän muskeleita tai kaverin apua tai taljan. Tuo pdf manuaali on minkä linkistä voit imuroida on ihan hyvä apu. Pistäpä käyttöohjekirjanen, huolto-ohjekirjanen ja varaosakirja hankintaan nimittäin sitten vasta Leylanttin salat alkavat sinulle avautumaan. Huolto-ohjeita on myös ihan selvällä suomen kielellä.

RE: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 31.8. 2005 klo 11:40:46

Message:
Tuli mieleen, siitä lukosta:

1. Sitä ei saa käyttää ajettaessa.
2. Älä mene työkoneen alle vaikka lukkokin olisi päällä. En luottaisi siihen viritykseen sekuntiakaan, vaikka ei lelu olisikaan. Tukinpätkä koneen alla on paljon varmempi.
3. Purkakaapa joutessanne myös työntövarren korvakkeen tunnustelijajousen tappi sekä alempi saranatappi (jos saatte sen pois) Niissä on takuuvarmasti sen verran kuormituksen aiheuttamaa muodonmuutosta, että en menisi kyntöaurojen takasiiven alle ihan vapaaehtoisesti

Luulen, että lelu-asian mainitsevat ovat tarkastelleet silmämääräisesti Leylandin joidenkin mekanismien valittuja ainevahvuuksia ja geometrioita, ja ovat saattaneet päätyä mielipiteeseensä pelkästään tunnepohjalta. Tarkemmin katsoessa alkaa ihmetellä itse asiassa, miten se nostolaite voi ollenkaan kestää raskaampaa tavaraa kuin jokin heinäharava..

Muuten, koska nostosylinterin putki kulkee ulkopuolella, olisiko hullu ajatus laittaa semmoinen vaimenninpallo, joita näkee etukuormaajissa, siihen putkeen. Säästäisi nostolaitteita maantieajossa...? Sähköventtiilillä voisi lukita jos pitää säätää tarkasti.

- SS -
RE: Leulandin nostolaite
Lähettäjä: Eki
Maanantaina 05.9. 2005 klo 11:25:07

Message:
Ongelma ratkesi,kiivetessäni takakautta hyttiin olin käyttänyt astinlautana sitä "korkkia" joka olikin lukitustappi.
Kun nostin tapin ylös, alkoi kaikki pelittää.
Kiitokset asiantuntijoille.
T Eki