Aihe: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Sonja
Maanantaina 29.8. 2005 klo 08:21:28

Viesti:
Kuka tietää, miksi aikoinaan on kehitelty kolmipyörätraktoreita? Onko niillä jokin tietty käyttötarkoitus? Niitä näin Yhdysvalloissa antiikkitraktorinäyttelyissä.
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: tukijussi
Maanantaina 29.8. 2005 klo 08:36:53

Message:
Maissin riviviljely. Ei ole yleistraktori.
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Motoristi
Maanantaina 29.8. 2005 klo 09:37:58

Message:
Suoralla ja sileällä pellolla pysyy pystyssä kolmellakin pyörällä, ja helpompi sovittaa esim. maissiriveille. Huonoja puolia on kaatumisherkkyyden lisäksi sen ainoa etupyörän pintapaine eli maan tiivistys tai sitten uppoaminen.
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: SS
Maanantaina 29.8. 2005 klo 10:02:50

Message:
Tämä että kolmipyörätraktori näyttää kiikkerämmältä lienee enemmänkin tunnetta. Nelipyörätraktorin etuakseli on useimmiten keskeltä vapaasti laakeroitu, ja kallistuskulma - siis ennen kuin ottaa kiinni toppariin - riittää mainiosti jotta traktori käyttäytyy kuin kolmipyöräinen.

80-luvun Power Farming - lehdessä oli tästä artikkeli, ja siinä todettiin, että nokka alaviistoon sivurinteessä, vielä etukuormaaja ylhäällä -> on helpoimmin kaatuva.

- SS -
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: SS
Maanantaina 29.8. 2005 klo 10:07:54

Message:
Tietenkin leveän etuakselin keskilaakeroinnin korkeudesta on hieman etua, mutta etukuormaajan kanssa todella takapyörä tahtoo pompata tasamaallakin kun ajaa pienen myyränkumpareenkin yli....

- SS -
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Savaloja
Maanantaina 29.8. 2005 klo 16:05:37

Message:
Muistelen kuulleeni että Zetor A- ja K -malleihin olisi saanut tälläisen "keskipyörän" lisävarusteena...
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Jaska Y
Maanantaina 29.8. 2005 klo 16:11:23

Message:
Kumpikoos oli ensin, kolmi- vai nelipyöräinen?
On se yks etupyörä yksinkertanen käännellä ja ei tarvinnu miettiä ohjausgeometriaa. Ei taida osata edes lyödä käsille!
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: woodsman
Maanantaina 29.8. 2005 klo 17:20:37

Message:
Kolmipyöräinen taisi ola ensin mutta niin että takapyöriä oli vain yksi ! Jokin englantilainen kyntövehje oli ainakin tällainen jo 1910-luvulla.

No, ehkä niitä nelipyöräisiä oli samaan aikaan.

Kääntöjarrujen kanssa tuollainen etupyörät yhdessä (nelipyöräinen siis) tai oikeasti kolmipyöräinen kääntyy tosi pienessä tilassa.
Amerikassahan päisteet on pelloilla ahtaita !!!
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Jaska Y
Maanantaina 29.8. 2005 klo 18:38:31

Message:
Onks vierekkäisten etupyörien kiinnityksessä joku heilurioveluus tasaamassa painoa niitten välillä?
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Teoreetikko
Maanantaina 29.8. 2005 klo 19:24:16

Message:
Kolmipyöräinen on kiikkerämpi yleisten statiikan lakien mukaan. Kolmen pyörän rajaama ala on traktorin tukikolmio, ja kone kaatuu kun painopiste siirtyy pois tukikolmion alueelta.
Nelipyöräisen tukialue on isompi neliö ja sen vuoksi vakavuus parempi. Etuakselin ripustuksella on rajoittimensa ja traktori nojaa lopulta siihen ja kaatuu jos on kaatuakseen etu- ja takapyörän kautta kulkevan suoran ympäri.
Täm teoria toimii tiettävästi myös käytännössä ja maaseudullakin. Sitä voisi kokeilla käytännössä esim. rakentamalla 3-pyöräisen metsäkoneen tai kurvaamalla hurjaa vauhtia kaarteeseen 3-pyöräisellä mopoautolla tai tuk-tukilla. Eiksījeh?
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: woodsman
Maanantaina 29.8. 2005 klo 19:45:55

Message:
Jaska Y:lle

Ainakin vanhoissa Jontikoissa on sekä jäykkää että "myötäelävää" etupäätä. Esim. Gårdskullan kartanon JD model B:n etupää on joustava, toinen pyörä pääsee nousemaan jos esim kivi sattuu alle. Liike ei ole kovin suuri, ehkä muutamia senttejä.
Yleensä näissä malleissa takapyörät on aika leveällä ja ainakin Jontikassa painopiste matalalla, ettei se kovin helpolla kaadu. Onhan niillä Suomessakin ajettu ja tehty töitä!

Katsokaas muuten Ebay:n huutokaupassa oikein namupala Jontikka, numerolla 7540747153. Siitä ei traktori kauniimmaksi tule ! Pinnapyörät ja kaikki ! Rantakahvilatraktori numero YKSI !
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: Hese
Tiistaina 30.8. 2005 klo 08:07:35

Message:
Onhan näitä tehty vielä tänäkin päivänä.
Hieman eri periatteella mutta kuitenkin.
Muistan nähneeni jossain lehdessä kuvia Tanskassa? modifioidusta SG2 hyttisestä jontikasta mihin oli nokkaa jatkettu ja tehty kokonaan uusi etukehto minkä alle mahtui tuommoinen reilunkokoinen mammuttirengas...
RE: Kolmipyörätraktorit
Lähettäjä: 3
Tiistaina 30.8. 2005 klo 22:59:30

Message:
Sehän on niin,että kolmipyräinen on ollu ensimmäinen.Ja sillä on vejetty oja-auraa ja ojitettu pellot.Sitten on vuosien saatosa ojat tukkeutunu,ja tullu niitten aukaisu tarvetta.Sillon on täytyny alakaa miettimään ja suunnittelemaan.