Aihe: Dordson super majorin kytkin
Lähettäjä: Speedy
Maanantaina 29.8. 2005 klo 00:11:44

Viesti:
Omistan kyseisen traktorin vuosimallia -62 ja kysyisin kytkimestä sen verran, että jos lähtee liikkelle liian isolla vaihteella, niin onko se "normaalia" että kytkin luistaa vai kuuluisiko koneen sammua/hyytyä? Muuten kytkin kyllä pitää ja renkaat ruoppii myös käyttäessä etukuormaajaa ja kuormittaessa konetta oikein kunnolla jos oikea vaihde päällä! Mielellään, kertokaa kaikkea mahdollista kyseisen härvelin kytkimestä...

Pete
RE: Dordson super majorin kytkin
Lähettäjä: Borsse
Maanantaina 29.8. 2005 klo 07:33:10

Message:
Tämä Dordson on kaiketi lisenssifoordi, jota valmistettin pieni erä jossain Afrikassa lähinnä kansallispuistojen villieläintenhoitajien käyttöön. Kytkin on todella joku erikoisen suurikokoinen, olisko peräti 16" ja kuumankestävä keraaminen. Meneppä kielimiehenä noille Afrikanmaiden kansallispuistojen nettisivustoille, joista saattaa hyvinkin avautua manuaaleja siellä ehkä huomattavasti yleisempään Dordsoniin.
RE: Dordson super majorin kytkin
Lähettäjä: Savaloja
Maanantaina 29.8. 2005 klo 12:26:01

Message:
Kyllähän sen oikeasti pitäisi sammua jos poljin on ihan ylhäällä. Mutta omassa -55 Fordsonissa on ihan samat oireet ja se on ollut sellainen jo yli 20v, eikä ole miksikään muuttunu vaikka alkuaikana oli ihan kovassakin käytössä. Tosin niittosilppurin kanssa oli vähän turhan lujilla tuossa kunnossa, mutta silloin oli muutenkin koko Majorin voimavarannot käytössä.

Eipä tuosta mielestäni kannata huolestua jos se ei normaalia ajoa haittaa.
RE: Fordson super majorin kytkin
Lähettäjä: Jaska Y
Maanantaina 29.8. 2005 klo 12:35:49

Message:
tarkista kuitenkin kytkinpolkimen vapaaliike, eli polkimessa pitää olla ylhäällä hiukan kevyttä poljettavaa