Aihe: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: Jaska Y
Sunnuntaina 28.8. 2005 klo 17:12:23

Viesti:
Joskus myytiin kaivuria nimeltä Bröyt. Neljä vetämätöntä pyörää, toinen pari rautaa, toinen kuorma-automaisia paripyöriä. Tiekuljetuksessa kauha rautapyörien puolelta auton lavalle, kumipyörät maassa, rautaiset ilmassa.

Mikäs estää laittamasta tela-alustaiseen kaivukoneeseen puskulevyyn pikakiinnitteisen akseliston ja kauhaan vetolenkin?
RE: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: lasatka
Sunnuntaina 28.8. 2005 klo 17:23:41

Message:
Kuorma-autolla vedettävän jarruttoman perävaunun maksimi kokonaismassa on 750 kg. Ei taida monta kaivinkonetta tällä ehdolla löytyä.

Ja jos tänä päivänä röittiä tuolla keinoin vetelisi, niin pelkäämpä pahoin, että sinitakkiset miehet saattaisivat pysäyttää ja antaa kirjallista ajo-opetusta (=sakko).
RE: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: Jarkko
Sunnuntaina 28.8. 2005 klo 18:20:01

Message:
Olen läheisellä tietyömaalla 25 vuotta sitten nähnyt kumipyöräisen akseliston tienpenkalla. Ihmettelin akseliston käyttötarkoitusta. Sitten näin, kun samainen akselisto oli kiinnitetty kaivinkoneeseen (telamalli?) ja kauha oli kuorma-auton lavalla. Kaivinkonetta oltiin viemässä seuraavalle työmaalle. En tiedä oliko siihen aikaan jollakin tekosyyllä luvallista toimintaa.

Jos ajatellaan nimenomaan Broytia, niin eikö siihen voisi kiinnittää puomia ja sitten kaivuri traktorin koukkuun? Ei tulisi painoraja niin nopeasti vastaan. Vai niinkö sitä on tavattukin kuljetella? En oikein tunne tuota vehjettä.
RE: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: Jiitek
Sunnuntaina 28.8. 2005 klo 18:49:23

Message:
Ei se ole perävaunu. Ennemmin vaikka hinattava laite.
RE: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: lasatka
Sunnuntaina 28.8. 2005 klo 19:49:12

Message:
En tosiaankaan mene vannomaan, mutta ainakin minulla on se käsitys, että EU:n myötä nuo säännöt tiukentuivat. Työmaallahan tuollainen siirto onnistuu, mutta maantielle ei taida enää olla asiaa.

Röitin saa kyllä helposti kokonaankin kyytiinkin. Kauha auton lavalle ja etummaiset pyörät nostetaan lavalle. 180 asteen kääntö, kauha maahan ja takapyörät lavalle. Ja eikun menoksi.
RE: Miksi lavettia tarvitaan?
Lähettäjä: vesa
Maanantaina 29.8. 2005 klo 12:32:20

Message:
Kyllä ne 70- luvun kuljetukset oli jo silloin kiellettyjä, kaikkihan siirsivät patynnyreitäkin ja muuta tavaraa kaivurin kauhassa sitomatta. Niihin vaan ei silloin niin hanakasti puututtu.