Aihe: sirkkeli
Lähettäjä: esko
Maanantaina 22.8. 2005 klo 12:32:28

Viesti:
Vaikuttaako sirkkelissä teränohjurit jos tullee kiilapäitä ja mistä sais semmosen mitan millä katotaan teränjako.
RE: sirkkeli
Lähettäjä: woodsman
Maanantaina 22.8. 2005 klo 18:23:22

Message:
Katso ettei pöydän pinta ole kulunut terään päin viettäväksi. Ainakin KARAn pöydässä on pienet U-palkit jotka aikaa myöten kuluvat ja pelkka ei ole suorassa (90) terää kohden. Voi olla muitakin syitä.
RE: sirkkeli
Lähettäjä: Riku
Maanantaina 22.8. 2005 klo 22:54:36

Message:
Terän ohjureilla ei saa painaa terää ja ne eivät täten vaikuta kiilapäihin. Ensin kannattaa tarkistaa terän jännitys. Eli terän ohjurit varmasti terästä irti niin kunnossa oleva terä on suora kun se on paikallaan laippojen välissä kiinni. Toisiaan sitten kannattaa tarkistaa onko pöytä vaaterissa ja teräaksila vaaterissa ja onko sahan runko suorassa terään nähden. Mutta ensin kannattaa epäillä terää kun tulee kiilapäitä tai pudottaa sahaus nopeutta. Jos tarkoitat jaolla haritusta, niin minä ostin aikoinani harituskellon Toijalan koneterältä ( hyvä ja halpa made in DDR ). Kun viet terän ammattimiehen taottavaksi ( jännitettäväksi ) se teroittaa ja harittakin sen sulle.
RE: sirkkeli
Lähettäjä: esko
Tiistaina 23.8. 2005 klo 12:56:35

Message:
Saiskohan niitä vieläkin sieltä Toijalan koneterältä.Pitääkö toisten teräohjurien vastata terään.
RE: sirkkeli
Lähettäjä: Riku
Tiistaina 23.8. 2005 klo 16:59:31

Message:
Kannattaa soittaa ja kysyä ( Toijalan Koneterä Toijala ). Teräohjureiden ei saisi ottaa normaalisti sahatessa terään. Lämmittää terää turhanpäälle juuri siitä kohtaan mistä normaali sahauskin. Etunmaiset (sahurista päin katsoen)niin lähelle terää kuin mahdollista, takimmaiset noin 1-2 millin päähän terästä. Tapaan asentaa takimmaiset paikalleen ja kopauttaa terään ja jos terä soi eivät ota terään. Etummaiset lähelle terää ja lopullinen tarkkuus terän pyöriessä normaalia nopeutta ( 1000 r/min),ne voidaan säätää sahan rungon ulkopuolelta. Mitä lähempänä terää ohjurit on sen mittatarkenpaa tavara tulee.
RE: sirkkeli
Lähettäjä: esko
Maanantaina 29.8. 2005 klo 20:24:30

Message:
Kiitos vastauksista ne olivat tarpeen.