Aihe: Kolmipyörät
Lähettäjä: hoss
Maanantaina 15.8. 2005 klo 01:47:29

Viesti:
Kertokaas nyt jotka tiedätte, että minkäs takia joissain jenkkiläisissä traktoreissa, uudemmissakin, on etupyörät tolla lailla ( http://www.ontariocountyfair.org/pix/2004%20updates/Vintage%20Tractors.jpg ) kapeella ja alhaalta vieläkin kapeemmalla. Onko ne sovitettu sikäläisille pernavaoille, vähän leveemmille?
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Maanantaina 15.8. 2005 klo 02:27:34

Message:
Luulen, että tuo tyyppi on halvempi tehdä kuin "meidän perinteinen" traktori. Siinä on vähemmän osia.

Pyöriä on kevyempi kääntää, kun ne on alhaalta kapeammalla. Varmaankaan kääntöä ei ole rajattu mitenkään.
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: woodsman
Maanantaina 15.8. 2005 klo 07:06:58

Message:
Ainakin se on päisteissä vähemmän tilaa vaativa ratkaisu. Voi olla että maissiviljelyn riviväli on sellainen että kolmipyöräisyys on edullinen siinä hommassa.
Niitä on muuten oikeasti kolmipyöräisiä sekä nelipyöräisiä joissa etupyörät aivan vierekkäin. Tuotu Suomeenkin Farmall ja John Deeren malleja ainakin.
Oma suosikkini on John Deere malli B, käsikytkimellä.
Hieno "rantakahvilatraktori" !
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: hoss
Torstaina 18.8. 2005 klo 02:53:03

Message:
Eipä tullut mieleen toi päistehomma, kun en oo peltohommia tehnyt.

Kertokaas vielä, miten leveällä kannattaa harmaa-Fergun etupyörät pitää mettäajoa urakoidessa? Onko sillä ees mitään väljä - taitaa mennä yhtä komeesti kaikilla säädöillä. Nytkin "maltoin" tulla mettästä vasta tunti sitten kotio.
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 18.8. 2005 klo 07:57:24

Message:
Lumessa ajaessa vois olla kiva kun etu- ja takapyörissä jäljen keskikohta olis yhtä leveällä. Takapyörät senverran leveällä ettei ketjut vie lokaria.
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: hoss
Torstaina 18.8. 2005 klo 10:09:17

Message:
Onko toi ohje suoraan ajoa ajatellen annettu, että tulee vetäville pyörille ees hiukan tallattua uraa? Ajattelin, että joskus vois olla pientä etua, jos etupyörät olis kapealla. Mahtuis kääntymään hiukan ahtaammasta välistä jarruilla. Onko sitten taas liian epävakaa ja turvaton?
Oon ihan alottelija näissä hommissa, niinkun varmaan huomaa. Itekin se kävi selväks eilen yötä myöten metsässä rämpiessä
RE: Kolmipyörät
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 18.8. 2005 klo 16:50:29

Message:
Maissirivien välien harausta varten "kolmipyörät" on suunniteltu ja lisäksi vielä taka-akseleissa säätövaraa niin että pystyy asentamaan takarenkaat oikealle rivivälille jos vaikka kesken kylvö ja harauskauden vaihtaa traktoria.Myös isännän työhuone on nostettu korkealle että voi tarkkailla sadon kehitystä tilusteiltä suoraan traktorin ohjaamosta yli parimetriä korkean maissivainion.Harmaalla pikku verkutsoonilla kun eksyisi maissipeltoon.