Aihe: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: Neliveto
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 16:07:07

Viesti:
Voimanulosoton kytkin jäi päälle 580DT Fiatissa (ilmeisesti vaijeri säädetty liian tiukalle). Ajovoimanotto pelaa, mutta oman kytkimen takana oleva voimanulosotto ei.
Saako kytkimen palautettua ennalleen ilman suurempia purkutoimenpiteitä?
Kytkinakselissa ei näytä olevan eloa, vaikka vipua, jossa vaijeri on kiinni liikuttaa. Yritin varovasti naputella kytkinakselia tuloksetta.
RE: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: Tapio Ryödi
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 23:05:29

Message:
Melkein meni katkaisuhommiksi.Ei ole mikään vaikea tehdä.Tuntuu ihmeelliseltä että kytkin jäi jotenkin päälle.Tarkoitatko että se on koko ajan irroitettuna?Vaikka ottaisi vaijerin irtikin?
RE: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: Neliveto
Maanantaina 15.8. 2005 klo 21:16:18

Message:
Kytkin on irrotettuna alvariinsa.
Olis mukava nähdä räjäytykuva, löytyiskö kuvaa jopa netistä?
RE: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: TapioRyödi
Tiistaina 16.8. 2005 klo 10:33:51

Message:
Jos kytkin on aina irroitettuna on syytä katkaista kone ennen kuin vahingot kasvavat.Olisko painelaakerin "luisti" ruosteessa jolloin painelaakeri painaa koko ajan eikä palaudu kunnolla?Kytkinlevyn keskiö voi olla irti?Oletko missä päin Suomea?Voin lainata palautusvarmuudella korjaamokäsikirjaa,varaosakirjaa ja kytkinasennustyökalua.Vähän itseäni kehuakseni voin kertoa vaihtaneeni 580dt koko kytkimen, kesken perunannoston,kun oli kiires,kolmeen tuntiin eikä ollut hikikään.
RE: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: Jaska Y
Tiistaina 16.8. 2005 klo 11:00:23

Message:
Oon antanu kertoo ittelleni, että tuliterä Fiiatti olis rikottu jättämällä voimanoton kytkin irrotusasentoon. Kampiakselin päittäislaakerointi ei tykänny jatkuvasta nojaamisesta. Ei siis o suotta V702:n varotusvalo, ettei unohdu "kytkin pohjaan".
Oli kuulemma (luotettavalta taholta) NH "fiiatin" käyttöohjekirjassakin tähän liittyvä virhe.
RE: Fiat ja voimaulosoton kytkin
Lähettäjä: Tapio Ryödi
Tiistaina 16.8. 2005 klo 12:49:31

Message:
Jos käsikäyttövipu on irroitusasennossa,Fiatin erimallit ja Valmet 502,604,702,455 ja mitä niitä nyt malleja ja merkkejä nyt onkin,on tilanne aivan sama kuin jos mekaanisen ajokytkimen jalkapoljinta pidettäisiin koko ajan pohjaan painettuna,jalan liike vain hoidetaan käsivivulla,tällöin kampiakselin päittäislaakerointi vastaa poljinvoimaan ja kytkimen painelaakeri toisesta suunnasta,joka sekään ei tykkää jatkuvasta kuormituksesta,tilanne on vielä huonompi jos irroituslaakerina käytetään hiililiukulaakeria.Tästä on helppo ymmärtää miksi ohjekirjat antavat käytölle maksimiaikaohjeet.