Aihe: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: issiäs
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 04:00:37

Viesti:
Mites te yleensä asettelette kuormaajan letkut ja venttiilipöydät traktoriinne?
Näinkö,hyttiin pienestä luukusta ja jokin paikka venttiilipöydälle ja selkä vinossa kuormailette?
Vai kenties takalasi auki ja istutte vipujen kanssa lasin aukolla,ei nyt sentään...
Kertokaahan joilla kokemusta.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Aakku
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 06:44:46

Message:
Ohjaamon ne oli letkut laitettava, koska kaikki liitännät on siellä. Venttiilipöytä on oikeassa lokasuojassa sen verran takana, jotta ulkoakin pystyy nostolaitetta käsittelee. Näin jälkeen päin arveluttaa se letkujen paljous ohjaamossa. Jospa joku letkuista aikanaan murtuu, niin saattaa olla aika vaarallinen. Olisikohan syytä putkittaa ohjaamossa olevat letkut, tai ainakin mahdollisimman vähän letkuja sisälle.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 07:10:27

Message:
Kyllähän se vain täytyy takaikkunalle venttiilipöytä asettaa ja siitä ikkuna auki sompailla. Eiväthän letkut silloin varsinaisesti ole hytissä, eikä edes venteelipöytä, jos sen kiinnittää koukuilla ikkunnan reunalle. Työasento ei ole ihannin mahdollinen. Joskin sitä voi petrailla paljon traktorin istuimella, kuinka se kääntyy taaksepäin ja muutenkin miten tilava ohjaamo on.

Ihanteellinen olisi hydraulisesti ohjattu venttiilipöytä tai ohjausyksiköt, joiden putket ovat ohuet ja sauvan alla vain nyrkinkokoinen murikka. Se olisi helppo sijoittaa mihin tahansa ohjaamossa. Mutta aina ei voi saada kaikkea. Joskus joutuu tyytymään siihen mitä on.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: tukijussi
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 08:14:59

Message:
Letkut hytissä ovat hengenvaaralliset.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: TKH
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 08:27:09

Message:
No,itsellä 505-valmetissa patun venttiilipöytä on siinä alapikkuikkunan aukossa.Vivut suoraan ylöspäin ja takalasin saa pitää talvipakkasellakin kiinni,ja ajaa vaikka ilman takkia kun tein sen ympärille 10mm joustavasta eristelevystä tiiviin kauluksen ettei tule vetoa.Eikä letkut ole hytin sisäpuolella.Kiinnityksen rakentamiseen tarvittiin 2kpl 10mm pultteja,100mm 5x30 lattaa ja pari pienenpää ruuvia.Alalasin kiinnitysruuvit muutin siipimuttereille jotta nopea irroittaa.
Kuormaaja-kärrypaketin laittaminen kestää nyt 5min kun on oppinut kikat.Mutta voimaa se vaatii.
-siihen on kyllä Murtolan porukka kehittänyt avun-> http://www.murtola.com/forum/viewtopic.php?t=98
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: vesa
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 11:34:09

Message:
Hydrauliikkaöljy on myrkkyä iholle. En tarkoita mitään allergiajuttuja vaan paineella letkurikon vuoksi tulevaa öljyä. Kannattaisi sijoittaa muutama euro letkujen suojaamiseen sillä tavoin että niiden vaihto vielä sujuisi suht näppärästi.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: tukijussi
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 13:01:00

Message:
Joo. Siellä voi olla 1000 kg painepiikki letkuissa joskus, kun oikein nykäsee. Menee kyllä suoraan nahasta läpi pienemmälläkin.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: RM
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 14:30:17

Message:
Asensin venttiilipöydän ohjaamon ulkopuolelle siten, että venttiilien käyttövivut ovat heti siinä alimmaisen takalasin (pikkuikkuna)takana. Joten kuormauksen ajaksi lasi avataan ja siirtoajossa se on suljettuna. Näin lämmöt pysyvät ohjaamossa ja kuormauksen aikanakin suuntautuvat käsille.
Kuormaajaperävaunun kytkentään menee noin 1 minuutti ja on tosi helppo toimitus, vaikka venttiilipöydässä on 16 pakkasen jäykistämää letkua.
Ohjaamo on GL-metsäohjaamo.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Ex-valametti
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 14:39:20

Message:
Mulla oli aikoinaan sekarotuvalametissa venttiilipöytä ison takaklasin reunalla telineessään ulkopuolella, siispä lasi ei mennyt kiinni vaan tein lasiin ns.välipalan pellistä jolloin siitä tuli melko tiivis. Joissain mettämallin Fiiuissa ilmeisesti oli semmonen kun inspiraation siihen sai. Oli hyvä juttu.

Nyky-ferkussa teline pannaan työntövarren kiinnityskorviin ja vivut koppiin pikkuklasista. Menettelee.

20-vuotias Nokka alkaa olla siinä kunnossa että pyrin kaikinkeinoin välttämään sen käyttöä.....(remonttia, remonttia, öljyvuotoja, hitasuksia....)
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: m 72
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 19:57:25

Message:
takaikkunan pakssa roikuu ja selkä on ihan perkeleen jumissa muutaman tunnin ajon jälkeen.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Saleksi
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 22:41:13

Message:
Noista letkujen turvallisuudesta hytissä: Pöllinajossa(volvolla:) olleenna ja hytittömällä koneella lastatessa monaasti tuloo mieleen kun jos joku letku kunnolla räjähtää niin mitä sitten tapahtuu, mutta tähän mennessä ei ole kuin muutaman kerran alkanu vähän falskaamaan kuitenni sen verta että haalarit kastuu ja hieman v-käyrä nousee.
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Himoinnut
Maanantaina 15.8. 2005 klo 00:02:30

Message:
Ex-Valmetti kertoo välttelevän 20vuotta vanhaa kuormaajaa.Onko enemmän tosiaankin harmia kuin hyötyä jos vanhan ostaa?Uudet niin pirun kalliita.Eikös kuormaajat ole melko yksinkertaisia ja halpoja tehä remonttia? Ainakin tollaisiin pieniin harraste kuormaajiin.
Asiantuntiolla puheenvuoro......
RE: kuormaajanletkut hyttiin
Lähettäjä: Jiikoo
Maanantaina 15.8. 2005 klo 11:56:22

Message:
Ostin hydraulisella esiohjauksella varustetun Patun ihan sen takia ettei tarvii sitä venttiilipöytää siirrellä mihinkään vaan pelkät kahvat. Pikkuikkuna takalasin alta on poissa ja siitä saa kahvat näppärästi sisään. Lasiin isompi kolo ja saranat niin sais senkin paikalleen. Kun käyttö on ollut semmoista että joutuu kärriä irroittelemaan jatkuvasti niin helpottaa pirusti. Penkki kun käntyy taaksepäin niin näin pienempi sälli mahtuu käyttämään kuormainta ihan kohtuu asennossa. Jalkakaasu pitäis vielä laittaa.
Maksoihan se enemmän mutta ei ole hinta yhtään harmittanut.