Aihe: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Juuso
Perjantaina 12.8. 2005 klo 08:14:33

Viesti:
Kirjoiti palstallasi :
***********
Yritän kattella, josko tämmöttisel foorumil olis jottai käyttöö jollekulle, esim. Sulle, kuka nyt luet tätä.

Jos keksit hyvän parannelman, nin koitan toteuttaa, ja jos et, nin olkoot tämmöne.

Tattis kuitenski.

***********
Palstas oli hyvä idea ja lähti mukavasti matkaan mutta sitten tuli äkkipyssäys Juuson muodossa.
Julkaisit Juuson IP-osoitteen ja konttoristi eräässä toimistossa sai verokirjan ja kenkää.
Kuka uskaltaa kirjoitta palstallesi kun IP voidaan julkistaa milloin missäkin.
Kaikesta huolimatta sano nätille vaimollesi terveisiä mutta niin ettei isäntä kuule.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: jaska
Perjantaina 12.8. 2005 klo 14:59:59

Message:
joutiki saaha kenkää ku työ aikana kijootteli
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Kuukuna
Perjantaina 12.8. 2005 klo 18:20:45

Message:
Meinasin kirjotta tähän jottai suurta ja ylevää, mut en saanu ajatuksest juur ny kines. Jotenkas toivotan Herra Juusol vaa kaikenlaist hyvä ja parast, ja viisaut seuraavas tyäpaikas.

PS. Herrasmiähet tuntee siit usse, et niil o hattu pääs suvellaki. Ja nätin fröökynän runsaist kosijoist. Ja hyvän läskisoosin kotimaisest possust kunnon ihrareunan kera. Ja kunnollise 57 ITK 60 siit, ettei se men jumin, ko ampuu sarjaa. 2 pati sekunnis, ja vyähö mahtuu 4 kuti. Siin o lataajal askart, ko pitää ittes pystys, eikä päästä pyssyst enerkia loppuman ja ammutan yhteistyäs tykkiryhmän kans maali alas. Ekana suames. Maalit o osumist varte. Kuka maaliks tahtoo halut, ottaa osumat sit kans vastaa. Täl kerral osus ja uppos. Elämä o!
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 12.8. 2005 klo 19:01:02

Message:
Mää ampusinki taannoi semmose 57 itkon kans, ku ol kyljes vuasluku 1927. Amisioonikki oliva iha vuassara alust. Kuustuumase lukus ol präntättyn luku 1892, joka mun miälestän ol sen vehke valmistus vuas. Nii et kyl suomi hyvä tommosil o pualusta, raha säästyvä ainaki.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: veronsa maksava
Perjantaina 12.8. 2005 klo 23:51:46

Message:
mee loiseläjä vittuun!
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: tj
Perjantaina 12.8. 2005 klo 23:55:26

Message:
sanos siirakki
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Jaska Y
Lauantaina 13.8. 2005 klo 08:58:33

Message:
Siis TIÄRÄTTEKS te jonkun saaneen kenkää?

RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: uffe
Lauantaina 13.8. 2005 klo 09:43:10

Message:
Juuson ip;n julkaiseminen siinä tilanteessa oli aivan oikein. Kaveri häiriköi joka juttua lähes kokopäiväisesti. Jos sai kenkää niin syyttäköön itseään. Luulisi tietoturvapäälliköllä olevan muutakin tekemistä kun käyttää puolet työajastaan masinistien kiusaamiseen. Jos se jotain olis osannu ois se varmaan saanu myös hämättyä ip osoitteensa.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: täh
Lauantaina 13.8. 2005 klo 12:46:25

Message:
Oletko oikeasti noin TYHMÄ, että vieläkin luulet juuson olleen ko. tietoturvapäällikkö? Ei perkele, eikös se jo selitetty että se voi olla kuka vaan metsäliiton koneelle pääsevä!
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 13:24:09

Message:
Nimimerkki täh on ihan oikeassa, vähäkään isompien firmojen posti ja nettiliikenne kyllä saadaan seulottua, miltä koneelta mikäkin liikenne lähtee tai saapuu. Jos on riittävän korkealla hierarkiassa, kyseinen liikennöinti (jos tietoturvajutut kulkevat juuri hänen kauttaan) voidaan ohittaa jonkun aikaa, mutta yleensä näissä on ristiintsekkaus, eli alemmalla tasollakin oleva voi viedä esimiehensä esimiehelle viestiä epäilyttävästä liikenteestä, jolloin tutkitaan tietoliikennelokit, joissa asia paljastuu, tai jos lokit on poistettu, aletaan poistajaa katelemaan "sillä silmällä" ja joku seuraa kyllä sitä liikennettä.

Näin firmassa, mutta esim. mulla kotona saan ADSL boxiin, jonka IP ei ole sama kuin tämän tietokomeen verkkokortin IP, (mulla on samassa ADSL:ssä nat päällä,erillinen reititin ja sen perässä 6 tietokonetta), haettua ADSLboxin config ohjelmalla uuden IP-osoitteen vaikka jokaiseen viestiin erikseen, tosin siinä on sen verran tekemistä, ettei ihan pieneen tzoukkiin edes viitsi tehdä. Sitäpaitsi, jos mennään oikein tosivittuiluun, netin kautta pääsee palvelimile, jotka muuntavat viesti mukana lähtevän IP:n satunnaiseksi, tällä hetkellä vapaiksi, eli rekisteröimättömiksi IP osoitteiksi, jotka ei ole kenenkään käytössä. Lisäksi löytyy palvelimia, joissa saat itse valita, minkä suuryrityksen IP-osoiteavaruutta haluat käyttää, sieltä valitaan sattumanvarainen IP, joka sitten asiaa tutkittaessa osoittaa tiettyyn firmaan ja sitten heidän omia lokeja tutkittaessa kyseistä liikennetä ei kuitenkaan ole ollut olemassa.
Eli jos herra Juuso on tietoliikenneasioissa sen verran noviisi, että lähettää omalta työkoneeltaan työpaikaltaan herjaavia tai häiriköiviä viestejä ja jää niistä kiinni, voi vaan todeta mainoksen sanoin, ELÄMÄ ON..........
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 13:40:58

Message:
Oli nopea sormi, tuli sitten vielä mieleen, suomessa on kuitenkin niin vähän laajakaistatarjoajia, että aina on joku kaverin kaverin kaveri, joka on kyseisessä (IP-osoiteavaruus etsittunä vaikkapa www.ripe.net kautta)firmassa töissä, jonka kautta saa vaikkapa laskutusosoitteen....jonka jälkeen loppu onkin helppoa pistää häirikkö kuriin.
Tietysti, tiukasti lakia ja viestintäsalaisuuksia tulkiten asia ei ole laillinen, mutta myös viranomaiset ovat katsoneet "sormien läpi" omatoimista häirikköetsintää, koska heidän resurssina eivä kyseiseen toimintaan riitä, mutta saatuaan todisteet, osoitteen ja henkilön tiedot, ovat sitten asiaan puuttuneet. Yleensä on riittänyt yrityksen ylemäälle johdolle kerätty häiriköviestikokoelma, todisteet (IP-osoiteavaruus)siitä että viestit ovat heidän firmasta lähtöisin, niin omien palvelinten lokeja on sen jälkeen vähän tsekkailtu ja yleensä häirikköviestit ovat loppuneet....syystä tai toisesta.....

RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: tukijussi
Lauantaina 13.8. 2005 klo 13:48:20

Message:
Kyllä tuo on totta, että tuon laskutushommelin kautta aukeaa lähes kaikkien tiedot. Minäkin käytän nimetöntä kirjautumista serverille, mutta laskun osaavat silti lähettää oikeaan puhelinliittymään:-)

Nämä prepaid liittymät ovat kova sana tässä kunhan muistaa että puhelinkone,kortin lisäksi, jättää operaattorin tiedostoihin myös oman iideensä.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: mmm
Lauantaina 13.8. 2005 klo 13:55:03

Message:
Prepeid puheluita ei poliisivoimat pysty/halua selvittää. Tai sitten poliisien resurssit ei riitä tutkimaan kaikkia häirikkösoittoja joista on rikosilmoitus tehty.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 13:55:29

Message:
Jep, näin on, siinä onkin kaverilla selittämistä kun "lainailee" sen kännyä ja soittelee prepaid-liittymällä pommiuhkauksia eduskuntaan muutaman kerran....
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Iikkoo
Lauantaina 13.8. 2005 klo 14:55:27

Message:
mmm:lle
" Prepeid puheluita ei poliisivoimat pysty/halua selvittää. "
VÄÄRIN.
Komisaarius Fislerin ollessa vierailulla Suomessa eräs Eugen Schumaniksi itseään kutsuva henkilö soitti juuri prepaidilla ja kehotti komisaariusta varovaisuuteen liikkuessaan ulkona. Vajaa tunti soitosta ja sinivuokot kurvasivat pihaan ja veivät soittajan häkkiin loppuvierailun ajaksi. Siis todellakin pystytään jäljittämään ja vieläpä helposti.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: tukijussi
Lauantaina 13.8. 2005 klo 15:38:03

Message:
Kortista jä id
puhelimesta jää id
puhelimen sijainti jää tietoihin
aika
mistä mihin soitettu

en tiedä miten paljon puheluita taltioidaan, mutta sitä tehdään monien tahojen toimesta. Mm Estonian uppoamisen jälkeen Ruotsin tiedustelupalvelulta lipsahti tieto heillä olleista, laivalta soitettujen puhelujen taltioinneista. Englannin tiedustelu on Euroopassa johtava puheluiden ja sähköpostin valvonnassa. Ovat kehittäneet ensimmäisen puheen tunnistavan valvontaohjelmistonsakin jo parikymmentä vuotta sitten.

Valvontaa on mutta ei välttämättä yhteistoimintaa olekaan ollut aijemmin, mutta nykyiset terroristien pään menoksi tehdyt sopimukset ja lainmuutokset lisäävät valvontamahdollisuuksia koko ajan.

Nytkin oli pääministerin esittelyssä pikalaki prepaidliittymien kieltämiseksi, sillä sillä on toki mahdollisuus määrätyin kommervenkein tehdä pimeitä yhteyksiä.

Tosin kortin väärentäminen ja puhelimen tunnistetietojen laittaminen satunnaiseksi, sekä liikkuva asema, ovat ammattilaisten käytössä yhä.


RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: uffe
Lauantaina 13.8. 2005 klo 16:38:55

Message:
Kuules täh .No jos se tekee miehestä tyhmän ettei ole kerinnyt lukea koko kesän selityksiä niin kai se sit niin on. minäkö tyhmä,nyt en ymmärrä.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 16:56:53

Message:
Jenkeillä on järjestelmä, joka seuraa kaikkea viestintää maapallolla, maasta, järjestelmästä, kielestä ym. riippumatta, matkapuhelinta, faksia, radioliikennettä, nettiä ym.
Järjestelmään on tallennettu avainsanoja, puhelinnumeroita, nimiä ym, jotka tulkitessaan järjestelmä aktivoituu ja antaa valvojille vihjeen seurata kyseista puhelua/kanavaa.
Muistaakseni järjestelmän nimi on Echalon, mutta varma en ole.
Kuitenkin kyseisellä tiedusteluelimellä on käytössään noin 25% koko maailman yhteenlasketusta tietokoneiden laskentateho/tallennuskapasiteetista, koska puhetunnistus/äänentunnistus vaatii suurta massaa käsiteltäessä melkoisen tehon

PS.
Pistän Kuukunaa seuraten oman nimimerkkini kanssa aina tästä eteenpäin sinisellä, huomasin jossain vaiheessa jonkun omineen nimimerkkini. Tämän päivän viestit ovat kyllä minulta, jos ne on lähetetty ennen klo. 17.00
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 17:57:44

Message:
Ai näinkö aiot laittaa? Miksi? Luuletko, että tätä ei voi väärentää?
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Jaska Y
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:00:52

Message:
olisko mitä jos muutettas joukolla Kuukunan koneelle? Siä saa ainakin pitää nimimerkkinsä.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Juoko Jouko
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:01:49

Message:
Meillä Jouko on mennyt jo makkaraksi. En voi Joukolla tulla.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:02:06

Message:
Empä tietenkään luule ettei sitä voi väärentää, mut sulle tuli moka, IP ei oo sama......
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:18:23

Message:
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 17:57:44

Message:
Ai näinkö aiot laittaa? Miksi? Luuletko, että tätä ei voi väärentää?

Viesti sulle, siis tää ei oo vittulua, jokainenhan osaa ottaa s.postiosoitten viestikentästä ja kopioida se s.postiosoitteeksi, viestit vaan tulee mulle.
Mut haluatko, että laitan sun laskutusosoitteen ja puhelinnnumeron tälle palstalle häirikköosoitteena?????????

onnistuu kyllä
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:23:54

Message:
Jos et kuulu ylläpitoon, et saa IP:täni selville.

IP:ni ei ole kiinteä, joten et laskutusosoitettani ja puhelinnumeroani saa selville kuin nettioperaattorin kautta poliisin luvalla. Aika monessa paikassa sun täytyy käydä, jos ne selville aiot ottaa.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:25:29

Message:
> Empä tietenkään luule ettei sitä voi väärentää, mut sulle tuli moka, IP ei oo sama......

Tuohon vielä kommentti: IP ei ole sama, mutta kukaan lukija sitä ei pysty selvittämään, vain näitten sivujen ylläpito sen pystyy huomaamaan.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:58:50

Message:
No, maanataina otetaan asia uusiksi.
Jos lopetat leikkimisen tähän niin annetaan asian olla.
PS. jos et tiedä, on toisen sähköpostosoitteen käyttäminen rikos, joka on Suomen rikoslaissa, viestintäsalaisuuksia koskevassa kohdassa, määrätty rangaistavaksi teoksi, joten se on poliisitutkintaan johtava asia, jos niin haluan,(jolloin palvelutarjoaja on velvollinnen antamaa osoitetiedot) koska tamä s.postiosoite on ollut minulla jo yli 5 vuotta.

PPS. Ei millään pahalla, leikki leikkinä ja pylly pois tyynyltä.....
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: tukijussi
Lauantaina 13.8. 2005 klo 19:11:09

Message:
Niissä poliisijutuissa netin puitteissa on resursseja vähän, ja jos juttu ei saa mediahuomiota, se selvitetään joskus hamassa tulevaisuudessa, jolloin käytännössä jäljet ovat kylmenneet.

Varmin keino on ollut tehdä tutkintapyyntö ja kertoa siitä sitten medialle.

Nämä onnetomat tällä sivustolla eivät kylläkään ansaitse edes poliisin huomiota. Jätetään heidät siis omaan arvoonsa. Kutpai ja molskis.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 19:18:50

Message:
Kun näytät tämän viestiketjun poliisille, sut nauretaan poliisilaitokselta ulos.

Viimeistään nettioperaattorilla kohtaat ongelmia. Eihän nettioperaattorilta poliisi meinaa saada edes warettajien tietoja ulos. Olikos se niin, että nettioperaattori ei ole velvollinen antamaan asiakkaastaan tietoja, jos tietty rangaistusraja ei ylity? Oliko se raja yli 2 vuotta häkkiä?

PS. En luultavasti enää vastaa tänä iltana tähän ketjuun, koska lähden kohta baariin.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 19:20:20

Message:
Tukijussi tuossa jo sanoi saman asian. Voit unohtaa mun osoitteen selvittämisen.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 19:46:06

Message:
Toi kun pennut osaa kopioida lähtevän postin kentästä s.postiosoitteenja vinoilla sillä, osoittaa sen että myös jossain vaiheessa olisi syytä harkita rekisteröitymistä tällekin sivustolle.
Jos muistan maanantaina, otan kahden ylläolevan viesti lähettäjätiedot nimineen, osoitteineen ja puh. num selville ja laitan ne tänne...

Voidaan soitella matkapuhelimeen häirikkösoittoja.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 20:00:59

Message:
Dementiako vaivaa, jos nyt alat ehdottelemaan rekisteröitymistä? Onhan tuosta ollut monesti ennenkin täällä juttua. Sun nimimerkkisi olen nähnyt niin useasti täällä pitkän aikaa, että olet kyllä takuulla nähnyt ne keskustelut, mutta et jostain syystä noita näytä muistavan.

Etkö huomannut pointtiani jo ensimmäisessä viestissäni? Tarkoitukseni oli osoittaa, että tuhlaat aikaasi tuhertamalla sähköpostiosoitteesi sille varattuun ruutuun. Ei sillä identiteettiä pysty varmistamaan.

Kenen kahden tiedot aiot laittaa tänne? En huomaa muita kuin sun ja mun kommentit, ainakin niin luulen, että muita ei ole.

Soita vain häirikkösoittoja. Sitten tavataan käräjillä hyvin pian. Aika idiootti olet, jos kuvittelet, että et siitä joutuisi vastuuseen. Sen verran otin jo selville Numeronetin avulla, että sun nimellä puhelinliittymiä on Suomessa 19 kpl ja niistäkin osa on samoilla henkilöillä, mm. lanka- ja matkapuhelimia. Pelkän IP-osoitteesi avulla pystyn haarukoimaan, miltä paikkakunnalta tänne kirjoittelet, joten saan selville kuka noista olet. Ehkä aikaisemmista keskusteluista löytyy viitteitä mistäpäin Suomea olet, joten en välttämättä tarvitse edes IP:täsi.

Mutta nyt baariin.... Kippis ja kulaus! Palataan asiaan huomenna....
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 20:51:57

Message:
Oikea Valmet361
En mä ala mitään soitteleen, koska semmoiset kuuluu kusipäisten touhuun, niinkuin tää sun viestittelysikin. Mutta sun vaivoja säästääkseni:

Jukka Savola
Kavarmäentie 20
17510 NYYSTÖLÄ
s.posti jukka.savola@phnet.fi
p. lanka 035513241
Känny 0443512340
toinen 0443512333
työ s.p. jukka.savola@tuoterengas.fi
työkänny 0503808331

Pane paremmaksi......ei ole kummoinenkaan homma ottaa selville kotimaisen sähköpostiosoitten avulla tietoja, kun ei se ole kummoista ottaa selville muutenkaan, viestiketjustakaan........Kerroit jo noin tunti sitten lähteväsi baariin, montakohan vuotta tarvii vielä odottaa että tosiaan lähtisit sinne.......
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Lauantaina 13.8. 2005 klo 21:15:19

Message:
Menikö pojulla herne nekkuun kun ei oo vastaillu mitään........ei pitäis alkaa leikkiin jos ei pokka piisaa, pyydä äitiä vaihtaa vaipat ja antaan tuttipullollinen lämmintä maitoo et saa unen päästä kiinni.
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: Valmet361
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 04:06:05

Message:
Terveisiä baarista. En nyt ehdi pidempään kirjoittelemaan, koska baarista tuomani nainen on WC:ssä ja sitten... vähän fiilataan ja höylätään. ;)
RE: Kuukuna Hoi !!!!
Lähettäjä: selvitysmies
Tiistaina 16.8. 2005 klo 18:39:48

Message:
Selvisikö se IP vai pitääkö mun selevitää.