Aihe: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: keikka hitsari
Torstaina 11.8. 2005 klo 21:17:51

Viesti:
Innostuin tässä kesällä hitsailemaan Wallius LKC 200-89 mig hitsillä isoilla virroilla vähän turhan tiheään. Kaksi diodia kärvähti isosta alumiini jäähdytys levystä. (mikä lie oikealta nimeltään) Eikä sen jälkeen hitsaus onnistunut kuin ohutlevyyn. Enkä ole ainoa kuka on Walliuksesta diodeja polttanut.
Onko isoilla virroilla vaan oltava niin rauhallisena vai tiedättekö mitään konsteja saada diodeja kestämään paremmin? Esim. diodi tyyppiä vaihtamalla tai lisäämällä tuuletin alumiini lätkälle?
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: Tenspeed
Torstaina 11.8. 2005 klo 21:35:57

Message:
Diodeja menee kyllä hitsistä kuin hitsistä mutta on kai tiedossa että jossakin vaiheessa Walliuksen koneessa on käytetty halpatuonti diodeja .mutta tuo ei vielä mitään kun minulta meni keltasesta 300:sta koko piirilevy joka ohjaa syöttöä ym.Osa syynä voi olla automaattisulake ongelmat jotka poistuivat vasta kun kytkin tehtaan käskystä 25 A sulakkeen taakse koneen sen jälkeen on pelannut.Myös Esabissa on korttivikoja ja Kempissäkin .Mutta se on toisaalta aivan normaalia eletroniikka elämää.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: hitsuuttelija
Torstaina 11.8. 2005 klo 21:45:27

Message:
Wallis on ronannut alusta asti, Kemppissä ei oo ollu kertaakaan mitään.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: migat
Torstaina 11.8. 2005 klo 21:54:45

Message:
Yleensä Hitsauskoneen diodisillan murtuminen johtuu siitä kun i:vaihe tipahtaa,esim on johdin katkos, sulake palaa,kytkentärelä (kontaktori) on viallinen ja siten koneelle tulee asymmetrinen kuormitus mutta jos näitä häiriöitä
ei ole silloin kyllä olisi suositeltavaa asentaa puhallin, sellainen jatkuva toiminen.!!
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: Velu
Perjantaina 12.8. 2005 klo 09:50:10

Message:
Kyllä niitä diodeja menee silloin tällöin. Itse olen Walliukseen joutunut muutaman vaihtamaan. Jos diodi palaa, niin ei kannata jatkaa hitausta, voi ne loput diodit kärsiä. Sitten niitä saa olla vaihtelemassa vähän väliä. Itse jouduin maksamaan diodista 6/kpl paikallisessa sähkökoneryöstämössä. Tuntui aika ryöstö hinnalta. Pitänee tilata nestistä varastoon.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: Tutkittua
Perjantaina 12.8. 2005 klo 10:35:56

Message:
Hyvä ja halpa on aina eripaketeissa! Migatronic hitsattu 3 vuoden aikana mm. kaivinkoneen kauhoja -> ei mitään ongelmia.
Edellisessä Hakas merkkisessä diodit vaihdettiin kahdesti (Joku muu vaihtelee niitä nykyää :)). Tutkin tuota Hakasta ja huomasin, että siinä on selvä suunnitteluvirhe. Diodit ovat nk. autodiodeja, jotka prässätty alumiinipellistä tehtyyn jäähdytyslevyyn. Johdinnastat on taasen juotettu suureen kupari lätkään ilman joustoja!
Koska kuparilla ja alumiinilla on erlämpölaajenemiskerroin, seuraa siitä usean kuumenemis/kylmenemiskerran jalkeen huono lämpö/sähkö -kontakti alumiiniin.
Jonka johdosta diodit lämpenevät enemmän ja palavat. Ongelmaa lisää myös useat rinnankytkettyt diodit, koska diodeilla on positiivinen lämpötilakerroin, eli se joka on kuumin johtaa eniten.. ja se joka johtaa eniten kuumenee enemmän (Noidankehä on valmis). Siis jos rinnan kytkettyjä diodeja, tulisi ne kaikki vaihtaa kerralla saman valmistussarjan yksilöiksi, sekä kynnysjännite kannattaa mitata että rinnakkaiset ovat identtisiä.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: Tutkittua
Perjantaina 12.8. 2005 klo 10:38:37

Message:
www.partco.fi paras ja usein halvin ostopaikka kaikkeen elektroniikkaan.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: Wallius
Perjantaina 12.8. 2005 klo 18:48:06

Message:
Onko diodien vaihto vaikea homma Wallius 220A koneeseen?
Tuntuis tehot menneen kovilla virroilla.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: veke
Perjantaina 12.8. 2005 klo 19:38:57

Message:
On kokemusta Esabista, Kempistä ja Walliuksesta.
Kaikki on toimineet ammattikäytössä hyvin. Tuntuu kummalta kun harrastelijoiden koneet ovat aina epäkunnossa-syyhän on tietenkin konevalmistajan.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: 165mf
Lauantaina 13.8. 2005 klo 00:40:24

Message:
Olen Veikon kanssa samaa mieltä, mutta jos kaikki on kunnossa niin ei tapahdu vahinkoa ja jos vielä puhallin painaa ilmaa, jäähdyttäen koko koneen niin mikäs on hitsata vaikkapa paksuakin.!!!! Muuten jokaisessa hitsaus koneesa on valmistajan istuttama kilpi jossakin jossa kaikkien muitten tietojen ohella ilmoitetaan myöskin hyöty suhteet aika derivaattina
% lukuina 20%, 60%,100% ja niin edelleen. Näitten rajojen sisällä pysyttynä ei tapahdu mitään rikkeitäjos ei ole sinuskäyrien puutteita.
RE: Wallius Mig-hitsi
Lähettäjä: SamiT
Lauantaina 13.8. 2005 klo 19:48:16

Message:
Ammattilaisen koneelle on varmaan yleensä riittävän järeä virransyöttö, kun me harrastelijat yritämme hitsailla kotitalouskäyttöön tarkoitetuilla alamittaisilla sähkösyötöillä, jolloin tulee jännitepiikkiä ja muuta sellaista.