Aihe: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Kake
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 21:03:35

Viesti:
Kas kun Zetori 6245/90 lukitsi pakin päälle(varotettu "jo" vaivasta) , eikä suostunut sitä enää vapauttamaan ! Kenellä olis kokemusta-tietoa kuis kannattaa toimia...
Vanhemmissa traktoreissa , kun nosti vaihdekepin pois paikoiltaan , ja pitkällä ruuvitaltalla siirsi vaihteen vapaalle , niin se yleensä tepsi . Vaan onnistuuko Zetorissa ?
Ja mistähän sais edullisen korjausoppaan (r-kuvineen) ko.traktorista ?
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: KJR
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 21:24:51

Message:
Luukku auki ja ruuvimeisselillä rattaat kohilleen, helppo homma.
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Jukka
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 22:51:41

Message:
Edelliseen korjaus:Vaihdekepin suojuskoppa pois ja vaihteensiirtäjät samaan riviin.Se vaihteensiirtohaarukka on sulla kulunut.Siihen voi hitsata lisää tavaraa ja sitten vaan hiotaan se vaihteensiirtäjän loveen sopivaksi.Se ilmeisesti yrittää kahta vaihdetta nyt päälle.Mulla auttoi viimeksi,kun rassasin hidasta ja nopeaa puolta vuorotellen päälle.Mut yleensä tuo avaus täytyy tehdä.
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: lasatka
Torstaina 11.8. 2005 klo 01:08:37

Message:
Onnistuin saamaan Z 7045:n pakin pois päältä kun annoin koneen jäähtyä (oli talvi) ja kihnutin vaihdekepillä peruutusvaihdetta pois jumista. Kannattaa yrittää ennen purkamista.

Jos paikat ovat kovin kuluneet, niin siihen ei auta muu kuin tuo "Jukan" kuvailema remontti. Eihän niillä vippaskonsteilla jaksa iänkaiken pelata. Taitaa vaan nuo vaihteensiirtäjien kulumat vaan olla traktoreilla "sukuvika".
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Savaloja
Torstaina 11.8. 2005 klo 07:54:54

Message:
Sieltä vaihdekepin juuresta paljastuu purkaessa rautalevy, jossa kuuluu olla soikea reikä. Omassa tuo oli kulunut pyöreäksi ja aiheutti kahden vaihteen jäämisen päälle yhtäaikaa.
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: 5011
Torstaina 11.8. 2005 klo 19:54:46

Message:
Soita sinne Pohjanmaalla olevaan Zetorin varaosaliikkeeseen, kysy mitä pitäisi tehdä. Sieltä tulee paikkansa pitävät ohjeet kuin tykin piipusta. Lisäksi luettelo tarvittavista varaosista ja päälle vielä varoitukset mitä ei sitten kannata tehdä. Eikä ole kallista ja toimitus on nopea. "Tarina on tosi ja kertoja elää"
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 11.8. 2005 klo 20:33:07

Message:
Vähän on eri kokemukset tuosta Zetorin vaihteiden jumittumisesta.Se ilmiö johtuu pelkästään siitä etteivät ne vaihdelaatikon kannessa olevat siirtäjä tankojen kuulajousi lukitukset pidätä nopeissa vaihtotilanteissa hammaspyörien massaa, vaan hammaspyörät jatkavat matkaa omalla painollaan kuljettajan kytkiessä jo toista vaihdetta päälle.Harvoin kahden vaihteen kytkeytyminen tai pakin jääminen päälle tapahtuu tasamaalla tai suorittamalla vaihtaminen rauhallisesti.Tuo jumittamistemppu onnistui kyllä uudellakin Zetorilla,eikä ollut edes vaikea tehdä.
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Tommi
Torstaina 11.8. 2005 klo 21:19:28

Message:
Mulla jäi pakki päälle pihalla vaikka kone ei edes ollut käynnissä; siirsin vain kepin vapaalle ja pakki jäi päälle. Tuli ylitse sen hahlon. Avattiin kepin kansi, ja meisselillä hahlot yhteen riviin. Kepi kärjessä olevaa irtolattaa laitettiin vähän alemmas, sekä paksu paperitiiviste jätettiin pois kannesta ja tilalle liimaa, tuli vähän alemmas. Muuten helppo homma, mutta kopin pellit jä äänieristeet työllistivät kovasti. Muutin muuten samalla kepin jatkamalla siihen ratin oikealle puolelle kaasuvivun paikkelle. Tuli oikeastaan hyvä.
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Kake
Torstaina 11.8. 2005 klo 22:38:45

Message:
Kiitokset vastauksista jälleen ! Kyllä edellä ,lähettäjä:5011 neuvoo oikean osoitteen , pääsin todella n.15min työllä , ja vaihteisto pelaa jälleen normaalisti . Olin tekemässä kuten Tommi , mutta kun lattiapeltien ruuvit oli tietysti umpiruosteessa ja lujassa , niin aivan kuin "henki" olisi kuiskannut , soitappas Z-varaosiin vielä...Ei tarvinnut purkaa lattiapeltejä , hiukan taittaa vain kertojan vierestä takaa , ja sieltä löytyi toiseksi oikeanpuolimaisin "proppu"/17mm , josta aukosta meisselillä operoimalla varovasti , vaihde liukui vapaa-asentoon ..."voi sitä onnen tunnetta"! Opiksi .
RE: zet:n pakki jäi päälle...ym
Lähettäjä: Tommi
Sunnuntaina 14.8. 2005 klo 17:22:24

Message:
Olihan se varmaan helppoa, mutta vian aiheuttaja ei poistunut, jos se on kepin juuren kuluminen. Vaihda varoen!