Aihe: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 17:34:52

Viesti:
Onkos muualla suomessa tullut riittävästi vettä? Täällä Varsinais-suomessa a-alueen loppupuolella on tullut sunnuntaista lähtien 75mm vettä. ja lisää tuntuu tulevan. Puinnit keskeyty pahasti.Eilen kerkesi ajamaan muutaman tunnin ohraa kunnes taivas repes. Nyt jo oli kantavuuden kanssa ongelmia.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Keke
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 19:30:03

Message:
Täälä itäisessä suomessa on ollut hyvät rehuntekokelit.Pellot olivat kuivia eikä kantavuuden kanssa ollut mitään ongelmaa.Lämmintä 27 astetta eilen,tänään hieman vähemmän.Puintia aloittelen loppuviikolla,jos säät sallii.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 19:32:40

Message:
manses ei vettä satanu moneen päivään. aurinko on paistanut monta viikkoa. kaivoista alkaa vesi loppuun, sais välillä sataa vettäkin
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 19:48:52

Message:
Vitun ääliö! Oikeesti oot saatanan lapsellinen! Eikö jumalauta ole muuta tekemistä kun sotkee toisten asiallisia keskusteluja varastamalla nimerkkejä. Suurin haitta tuollaisista kusipäistä aiheutuu osto ja myynti-ilmoituksissa.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: jali
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 19:52:21

Message:
oikeinko oma nimimerkki mistäs tiedät onko tämä mun vai jonkun muun
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 19:55:50

Message:
taitaa Oikea Vallu olla Muurlasta. Kyllä saldo on saattanut mennä jo yli 80 millin viikonlopusta lähtien....
- SS -
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 20:06:00

Message:
En läheltäkään. Mutta se 80 on jo rikki! Ja lisää ruiskii.... tulee 2004 upotuskisat mieleen.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 20:20:31

Message:
Aattelin vain, kun meillä päin on yks isoo isäntä jolla on Valluja, ja tuo sademäärä oli nin samanlainen.

Niin , sunnuntaina tyhjensin 29 mm ja tänään klo 11 61 mm, sen jälkeen en ole käyny kattomassa, mut on kevätvehnämaat aikas kammattuja, ja Perniössä oli niin kova ukkonen et sähköt oli poies siellä saattoi tulla satakin milliä, eli on sitä vettä nyt jo omiksi tarpeiksi.

186-tiekin oli poikki päivällä, palomiehet sano et omalla vastuulla, oli siinä reunassa vaan noin 25 senttiä. Toisessa reunassa saattoi olla metrikin. Mustion patoluukku oli kokonaan auki. Aika pötkö vettä. Sehän menee siihen heti seuraavan mutkan pellolle tuosta.

Nyt vaan sitä ruista kylvämään, niin Maaseudun Tulevaisuudessa tohkattiin. Useimmilla rukiilla on sakoluvut jo alle 80. Ja laskussa. Että se siitä rukiin huipputuloksista.

- S -
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 20:33:23

Message:
Se ruis tahtoo olla semmonen kasvi että lähes poikkeuksetta se menee lakoon. Käytti sitten mitä tahansa kasvunsääteitä. Savimaissa varsinkin ongelmaksi muodostuu sen kylvö, monena vuonna ollut liian kuivaa tai märkää. Joko veden takia ei pääse kylvämään tai sitten veden puutteen vuoksi itäminen menee persiilleen.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 20:52:51

Message:
Niin, olen joka vuosi laittanut ruista v:sta -92. 13 vuoden keskisato on siinä 2.6 tonnia, toistan 2.6 tonnia. Eli joku muu saa niitä huippusatoja.

Väliin osui mm. kaksi kesää, jolloin halla vikuutti ennen juhannusta yhden lohkon et oli jyvä tai kaksi tähkässä.

Ensin oli Annaa, sitten Amiloa, sitten Riihi-ruista ja nyt on ollut Matadoria.

Olipa naapureita tuolloin rukiin satokilpailussa ja saivat joo 5 tonnia, kyllä Amilo saattaa kesannolle kylvettynä kahteen kertaan talvituhoruiskutettuna ja kuperassa kohdassa sen tuottaa, mutta siitä toisesta sadosta ei kukaan puhunut enää mitään, ja kolmas useimmiten on jäänyt laittamatta. Kesannolle kylvetyn rukiin satohan on jaettava kahdella !

Tänäkin vuonna semmoinen ruis kuin Matador antoi yhdeltä lohkolta tuoreena noin 4.5 tonnia, mut sitten oli Amiloa jossa oli lähinnä tähkä siellä täällä ja timoteitä loput.

Viime lauantaina puin raakana kaikki pois, onneksi. Mut kaikki menee öljylaskuun, eikä riitäkään.

- SS -

ps. Ja kasvuohjelmaa käytetään, CCC:tä ja Terpalia/Moddusta/Ceronea on kaikkia koitettu sekä jaettuna että yhtenä, lannoitetaan kuin syysvehnää, Sportak syksyllä, Topsin peittauksessa mutta talvituhot on näköjään täällä rannikkoalueella selvästi isommat rukiilla, ruis ei tykkää näistä jäisistä ja vetisistä talvista

Syysvehnä on menestynyt peräperää huomattavasti paremmin. Nyt on Olivinia ja Urhoa.

Kai se ruis tarvii maat. metsät. tohtorin ennenkuin sen salat selviävät. Itse en ole onnistunut mielestäni kertaakaan. Pahnaa kyllä on riittänyt.

- S -
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: agricult
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 21:33:25

Message:
Kevätvehnät enimmäkseen pystyssä meillä, samoin ohrat. Ruiskutukset tuntuvat onnistuneen, vaikka ei siitäkään enää ole paljon apua, jos eilisen kaltaisia myrskyjä vielä tulee. Pahin ukkosmyrskykeskus ei tainnut aivan osua tänne meille päin, vaikka tosiaan samassa kunnassa oli ollut sähköjäkin pois. Kylällä on lohkoja, joissa ei ole korren kortta pystyssä, enimmäkseen vehnämaita, ohrat tuntuvat pysyneen paremmin pystyssä. Taitaa jäädä MaasTullin peräänkuulluttama rukiin kylvö tältä syksyltä. ;-)
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: sivuviljeliä
Torstaina 11.8. 2005 klo 13:25:39

Message:
Tottajumalauta vettä tulee siihen tahtiin et taidan antaa ohrien ja kaurojen olla maassa, niitä trenkää puira ja kuivailla näillä löpön ja viljan hinnoolla. Perkeles!!!
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: tukijussi
Torstaina 11.8. 2005 klo 13:39:34

Message:
Ihan sama vaikka sataakin. Jääkööt vaikka peltoon eipä sinne paljoa ole laitettukaan Tuet tulee taas kumminkin pian ja niillä menee taas vuosi hienosti kun on paljon hehtaareja niinkuin mulla.
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: sivuviljeliä
Torstaina 11.8. 2005 klo 13:42:47

Message:
No perskeles mullakaa raha meinaa loppua, mut tarvis suomalaista ruokaa arvostaa markkinavoimienkin
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: paperi mies
Torstaina 11.8. 2005 klo 13:44:20

Message:
sivassa on brassi härkä tarjouksessa
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: SS
Torstaina 11.8. 2005 klo 13:46:25

Message:
Katoilmoitus on kuitenkin tehtävä ja katselmus ennen polttoa tai maahankyntöä.

Katokorvauksetkin taitavat jäädä alhaisemmiksi mitä enemmän maakunnassa tuota katoa esiintyy.

Vaikka kuinka laskee Visu sun muilla maatalouden business-suunnitteluohjelmilla niin loppujen lopuksi sattumallakin on aika suuri osuus - minne milloinkin suurin kuuro iskee -
haluaisin näiden KM satokilpailujen osalta tämänkin todeta - joskus vaan satotappiot on ihan säistäkin kiinni, aina ei voi Ameriikan malliin todeta, että kaikilla on vapaus saada huippusatoja jos vaan tekee ahkerasti töitä sielä pellolla.

- S -
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Perjantaina 12.8. 2005 klo 11:04:09

Message:
Tuossa kun katsoin wisusta niin 12.7 - 12.8 sademäärä 179mm! Lämpötila max 29.3 ja min 5.0 astetta. Jokohan se vesi alkaisi piisaamaan.......


RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: Oikea Vallu
Lauantaina 13.8. 2005 klo 18:01:24

Message:
Voihan nakki. Ei täällä varsinais-suomessa pysty edes ruohoa leikkaamaan! 2 h välein tulee joku pikku kuuro, tätä jatkunut jo torstaista saakka!
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: mekaanikko
Lauantaina 13.8. 2005 klo 22:15:56

Message:
Täällä Tampereen seudulla syysvehnä itää jo tähkässä.
Kyllä sade sais jo piisata
RE: Sadetta piisaa
Lähettäjä: SS
Lauantaina 13.8. 2005 klo 22:28:45

Message:
Kyllä ne sateet on aina ennenkin loppuneet. Aikaisten syysvehnien ongelma tämä elokuun vaihteen sadekausi tuntuu olevan: Ramiro, Vakka, Nisu, Aura, Urho.

Onko se rehuvehnäksi meno edes ongelma ? On kerrottu korkean valkuaisen omaavan rehuvehnän olleen leipävehnää kalliimpaa joissakin tapauksissa.

Punahome on tietenkin asia erikseen. Tänään ei tullut kuin 4 mm, alkaa se sää siitä jo kuivua. Pääsisiköhän ensi viikolla rukiin kylvöön

- SS -