Aihe: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä: KL
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 00:34:59

Viesti:
Kannattaako semmoinen vanhaan traktoriin yleensäkkään hommata, meinaan vaan että onko ne hintansa väärtejä vehkeitä, kertokaapa hyvät ja huonot puolet ne joilla on ko. vehkeistä omakohtasia käyttökokemuksia. Ei viitsisi ihan turhan takia ostaa pihamaalle seisoskelemaan.
RE: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä:
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 01:15:05

Message:
Taasko tämä sama aihe....

Noh, takavetoisessa traktorissa ok, jos käyttö ei ole ihan päivittäistä. Itselläni se on kiinni toisessa traktorissa yleensä koko kesän ja toisen perässä on peräkärry. Ajoni ovat tosin vähäisiä, vain muutamia kymmeniä tunteja vuodessa.
RE: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä: Brittimotoristi
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 09:36:25

Message:
Minulla on normetin sisu takakuormaaja 352 ,vähäi-
sessä maan tai hiekan siirrossa ihan kätevä ,mie-
luimmin takakuormaajalla kuin lapio kottikärry yh-
distelmällä ,siirtoa on ollut n.70-80 kuutiota
männä kesänä.Takakuormaajan etu takalaatikkoon verrattuna nostokorkeus n.2,5m ,traktorin perään
saa peräkärryn yhtä aikaa jos esim, hakee itse
montulta hiekkaa,kärry irti niin voi itse kuormata
RE: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä: PeeÄs
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 10:37:55

Message:
Normetti itselläkin.
Sillä on kaivettu 70-luvulla yhden omakotitalon perustukset, kuormattu yhden navetan lannat kärryyn parinkymmenen vuoden ajan, viety aikanaan maitotonkat tien varteen maitoautolle, kuskattu santaa erinäisiin paikkoihin jne jne jne.
Etuna juuri se, että voi ottaa kärryn samaan aikaan perään (jos ei ole liian korkea etulaita).

Ajattelin muuten tehdä ensi talveksi kauhan tilalle kuormaajan runkoon juontopankon, jolla voisi kiskoa polttopuita ja isompiakin metsästä tien varteen. Nostolla saisi kätevästi tukin tyvet irti maasta ja kuorman luulisi tulevan samaa reittiä traktorin kanssa kun lasti on vähän traktorin perästä ulkona. Onkos kellään muulla käynyt mielessä ja kestääkö runko paljoa sivusuuntaisia vedätyksiä?
Ajatuksen tasolla ainakin 502:n perässä aika peto metsässä.
RE: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä: 565
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 11:10:23

Message:
Normetti täälläkin, tosin tuotenimellä "Sisu". Onko samaa myyty myös Farmina?

Jaa juontopankko kauhan paikalle? Mielenkiintoinen juttu. Onko sulla etupainoja, eikö keula luulisi käyvän aika keviäksi ko tukki johonkin vähän tökkää kiinni, on toi vipusuhde semmonen? Rankoja kyllä? Ois muuten mukava kuulla muitakin sovelluksia ja käyttötapoja?

Pikkurakottimessa ongelmana on etupyörien siirtyminen ilmavoimiin täydellä sorakauhalla heiluessa ja omassa 565:ssa on kuormaimen noston käyttö kömpelöhköä erillisen pikkuvivun kaa pelatessa. Siihen mietittävä parannus. Mutta kun siskon mökillä jakelin hiekat pikku perustusrempan yhteydessä tunnissa kohdilleen, saipa siinä kiitosta, vrt. parin päivän hikinen urakka kottiksilla...

On hintansa väärtti. Tai riippuu hinnasta!

RE: Onko kokemuksia takakuormaajista
Lähettäjä: Valmet361
Keskiviikkona 10.8. 2005 klo 11:18:22

Message:
Kannattaako kuormainta alkaa modifioimaan kyseiseen käyttöön, meinaan sitä painoa joka sitten 502:sta heiluttelee sivuttain metsäajossa, laitteen paino plus tukkien paino??? Tosin jos meinaa jäädä kiinni niin nostolitteet alas ja puomilla voi sitten sen muutaman kymmenen senttiä pöllien päästä työntää ennen kuin se nousee yli tukinpään.
Itsellä rankojen ym. ajossa kevytrakenteinen, (tuskin tukinajoa kestäisikään,) vanhasta hankmon vetokolmiosta väsätty laite. Reilun metrin rhs-putki työntövarren kiinnityksen alle hitsttuna, tuettu vinotuella, päässä ketjuhahlo. Valmet 361:sen perässä kulkee sellainen rankanippu, jonka ympäri 2,5-3 metrinen ketju just yltää. Silläkin kun ajaa kiven tms. yli ja nippu heilahtaa sopivasti, meinaa olla keula tosi herkkä kääntymään, varsinkin jos on liukasta.
Rankanippu seuraa tosiaan traktorin jälkiä, ahtaissa paikoissa hyvä juttu, mut rakentele ja kommentoi sitten talvella kuinka kulki.