Aihe: Select-O-Speed
Lähettäjä: Super Dexta -66
Maanantaina 08.8. 2005 klo 21:59:30

Viesti:
Onko tämän automaatin kestävyydestä kenelläkään kokemusta.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: SS
Maanantaina 08.8. 2005 klo 22:09:50

Message:
Select-o-Speed ei ole automaatti vaan power-shift. Vaikkakin tekniikka on samanlaista kuin planeettapyörästöautomaattivaihteistoissa

Ne, joilla ei sellaista ole, sanovat, että se ei kestä mitään, ei saa säätöihin, aina joku osa rikki tai joku vaihde jumissa.

Ne, joilla sellainen on, sanovat, että se toimii niin kuin tuhannet muutkin power-shift - vaihteistot maailmalla, aika tietenkin alkaa jo painaa , onhan kohta neljäkymppiä täynnä.

- SS -
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: mualaane
Maanantaina 08.8. 2005 klo 22:46:35

Message:
Mutta huomio, huomio! Varokaa traktorikauppoja tehdessänne: On silti vielä "traktori"valmistajia, joiden mallistossa EI OLE powershift-laatikolla varustettuja traktoreita. Tuleeko yhtään tällaista valmistajaa mieleen?? Toisilla on kuitenkin ollut niitä jo nelisenkymmentä vuotta... =)


nimim. kosolti herneitä tarjolla
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: S-O-S
Maanantaina 08.8. 2005 klo 23:49:00

Message:
Täysi susi!!!
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: Matti
Tiistaina 09.8. 2005 klo 07:23:38

Message:
Saattaa se vaihteisto tuottaa murheitakin, seuraava teksti on
lainaus netistä.

Vuoden 1964 lopussa esiteltiin Fordin uusi traktorisarja, joka
tunnettiin 1000-sarjana huolimatta siitä, että vanhat Dexta- ja
Major-nimet oli säilytetty numeroiden rinnalla. Uudistukset
vanhoihin Fordson-malleihin verrattuna olivat merkittäviä.
Esimerkiksi moottorit oli uusittu perusteellisesti, vaihteistona oli
2000:aa lukuun ottamatta 8+2 ja lisävarusteena oli
edistyksellinen, mutta ongelmallinen hydraulisesti valittava
Select-O-Speed. Se perustui kolmeen planeettapyörästöön,
joista servokäyttöisten jarruhihnojen ja monilevykytkimien avulla
saatiin 10+2 vaihdetta ilman kytkimen käyttöä.

Omakohtaisia kokemuksia minulla ei ole, muistelen sen olleen
senverran kalliin lisävarusteen, ettei sitä paljon hankittu.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: Jari
Tiistaina 09.8. 2005 klo 12:18:03

Message:
Select-O-Speed tunnettiin myös nimellä kukkopilli-vaihteisto.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: SS
Tiistaina 09.8. 2005 klo 14:18:41

Message:
Tuossa Konedata.net - hakemistossa on myös sammakoita. Ei se tonnisarja ollut esim. 4-5000:n osalta mikään uudistettu sarja, ihan uusia koneita, valmistus eri tehtaassa kuin aikaisemmat Fordsonit.

Tuo S-O-S uskomus on kulkenut jo viisikymentä vuotta konemiesten keskuudessa. Jos joku sanoisi, että nykyään traktoreissa on ongelmalliseksi osoittautuneita hydraulisia monilevykytkimiä ja powershift - vaihteistoja, sille naurettaisiin, et elä kuule tätä päivää, fossiili.

Siihen aikaan (50-luvulla) monessa traktorissa oli joo vain viisi-kuusi synkronoimatonta vaihdetta ja yks pakki. Se Select-o-speed oli jotakin niin ihmeellistä et sen piti olla heikko ja suurihuoltoinen. Ihan kuin nyt märssätään noista sähkö-elektroniikkakilkkeistä uusien traktorien hallinnassa. Et ne ei kestä pitkällä tähtäyksellä. Joo ei varmaan.

Koska siihen aikaan ei voitu elektroniikalla useita kertoja sekunnissa pätkittäin venttiilejä ohjaamalla saada hydraulista monilevykytkintä ottamaan tasaisesti, oli pakko kehittää kuristinreikiin ja hitaasti tyhjeneviin apukammioihin perustuvia hydraulisia pehmennysmekanismeja jotta kytkimet ja pannat kytkeytyisivät ja irtoaisivat sopiviin aikoihin, niin silloin myös mekaaninen säätö jarrupannoilla oli ensiarvoisen tärkeää, lisäksi öljyn piti olla juuri sopivaa viskositeetiltaan.

Tämä ei ollut varmaankaan helppo toteuttaa, joten siitä Ameriikan SOS - vaihteistosta jäi huono maine. Ei auttanut, vaikka se koko vaihdelaatikko suuniteltiin tonnisarjaa silmälläpitäen , näiden huonojen kokemusten jälkeen. Tonnisarjassa on siis eri SOS kuin viisikymmenluvun lopulla Ameriikan Fordeissa.

Muistan lukeneeni jostakin 60-luvun puolivälin Koneviestistä sellaisesta PR-kestotestistä jota Ford teki kahdella etukuormain-Fordilla, jolla tehtiin oliko se nyt miljoona suunnanvaihtoa siinä lastatessa. Ja kesti hyvin.

Se SOS vaihteiston idea oli rasittaa moottoria mahdollisimman vähän, eli siksi siinä oli se ylikuormakytkin. Jos Crystal Zetorin kojetaulussa lukee että ei saa täydellä kuormalla päästää moottorin kierroksia alle oliko sen nyt 1300 pikavaihde jossakin asennossa, tästähän on kysymys. Fordin manuaalista saman voi lukea: "Vaihtakaa heti pienemmälle vaihteelle kun moottori alkaa käydä raskaasti"

Yhtä kaikki SOS - vaihteisto oli aikanaan hieno esitys, nyt itsestään selvästi on 16 + 16 hydraulinen powershift ja suunnanvaihto ilman kytkintä. Sähköohjaus on tuonut mahdollisuuden ohjata tuota vaihteistoa niin ettei sitä voi käyttää väärin, monessa on jopa automaattinen vaihtaminen moottorin kuorman mukaan.

Kaikkea hyvää niille, joilla semmoinen vaihdelaatikko on, arvokas muisto vanhoilta ajoilta.

- SS -
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: ford kuski
Tiistaina 09.8. 2005 klo 14:20:16

Message:
niin syvältä perseestä kun vaan voi olla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: agricult
Tiistaina 09.8. 2005 klo 15:54:10

Message:
Kovin olen koettanut juuri tuosta konedata.net sivustosta löytää näitä sammakoita ja toistaiseksi saldo on ollut hyvin laiha. Todella hyvät sivut!

"Vuoden 1964 lopussa esiteltiin Fordin uusi traktorisarja, joka tunnettiin 1000-sarjana huolimatta siitä, että vanhat Dexta- ja Major-nimet oli säilytetty numeroiden rinnalla."

Kyllä tuosta ainakin omasta mielestäni varsin hyvin selviää, että kyseessa on nimenomaan "uusi traktorisarja". Seuraavassa lauseessa sitten todetaan, että:

"Uudistukset vanhoihin Fordson-malleihin verrattuna olivat merkittäviä."

Eipä kai tuossa mitään asiavirhettä ole... Joitain kömmähdyksiä tekniset tiedot -taulukossa on toki voinut käydä.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: Jari
Tiistaina 09.8. 2005 klo 16:21:28

Message:
Joo. Noita seis-stop laatikollisia Fordeja oli vuonna -67 Suomen Fordin varastossa noin 700 kpl, kun tiedot ongelmista kentältä alkoivat kantautua. Tehokampanjalla saatiin sitten myytyä osa noista, sillä kukkopillillä varustettuna. Loppuihin vaihdettiin tavallinen laatikko.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: SS
Tiistaina 09.8. 2005 klo 17:39:33

Message:
Mistä ovat tulleet -68--69 SOS -mallit ? Tuliko niitä vielä sen -67 jälkeen lisää, eli on olemassa Force - mallisia Fordeja, joissa on ainakin ollut SOS.

Muuten eniten tämmöisiä lujassa olevia uskomuksia on juuri "maahantuojan miehillä" tai "merkkihuollon korjaajilla".

Seuraava lainaus on ehkä tasapuolisempi kuin aikaisemmat huomautukset:
(http://www.tractordata.co.uk)

"The unit was perhaps ahead of it's time, dealers were not usually able to repair the units quickly or satisfactorily, the unit soon gained a reputation for poor reliability and was withdrawn as an option."


- SS -
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: Jari
Tiistaina 09.8. 2005 klo 17:52:49

Message:
Omien tietojeni mukaan vuoden -67 jälkeen ei enää tuotu Suomeen SOS-laatikollisia Fordeja. Jos tiedät jonkun yksilön, niin sitten olen väärässä. Käyttämättömiksi jääneitä uusia SOS-laatikoita, muuten upotetiin mereen. Kyllä luit oikein upotettiin mereen ei annettu esim. purkaamojen käyttöön.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: CM
Tiistaina 09.8. 2005 klo 22:25:20

Message:
Olen itse henkilökohtasesti tehnyt töitä SOS- vaihteella varustetulla Ford 5000 ja todennut sen vastaavan nykyaikaisen maatalouden haasteita. Niimpä aion myös tästä eteenpäin tehdä töitä Select`O`Speed viistonnisellani...
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: mualaane
Tiistaina 09.8. 2005 klo 22:36:46

Message:
Edelleen varoitan, että kaupataan merkkejä, jotka eivät ole vieläkään pystyneet luomaan powershift-laatikkoa... Vaikka olisi elektroniikkaa ja nykytekniikkaa tarjolla pilvin pimein.

Mitä SOS:iin tulee, niin juuri ne, joilla ei ole pienentäkään kokemusta koko laitteesta, pitävät suurinta melua sen huonoista puolista. Ihan niin kuin "SS" sanoi. Oikein säädettynä ja oikeilla öljyillä toimii kuin junan vessa. Aika ei vain 40 vuotta sitten ollut vielä kypsä tällaiselle vaihteistolle.
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: toinen jari
Tiistaina 09.8. 2005 klo 22:59:29

Message:
CM ja muut jolla vielä tälläinen loota käytössä Yksi asia kannattaa ottaa huomioon kun talvella käynnistät koneen älä missään nimessä lähde heti ajamaan vaan anna käydä jonkun minuutin. Tietääkseni näitä hajosi juuri sen takia suurin osa.itsellä on kokemusta ajossa eikä oman aikansa vaihdelaatikoista ole huonoimmasta päästä.mulla löytyy pari tommoista varaosa lootaa jos joku tarvii.050 5903520
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: agricult
Tiistaina 09.8. 2005 klo 23:19:54

Message:
Olen aina itse ollut kovaääninen Valtran laatikon kritisoija, mutta mualaaselle täytyy todeta, että kaikki eivät täys-PS:ää tai portaatonta todellakaan tarvitse. On hyvä, että traktorinvalmistajalla on ko. vaihtoehdot ohjelmistossaan, mutta myyntiluvuista näkee, mikä niiden osuus kaikista myydyistä traktoreista on. Toki 4-8 pikavaihdeporrastakin on parempi kuin Valtran laatikon 3, mutta Valtrankin ratkaisulle lötyy tilausta. Kaikesta en sentään MF:n miehenäkään voi syyttä värisokeutta tai Valtran markkinointiosaston joskus kyseenalaista tapaa mainostaa tuotteitaan "maailmanuutuuksina".
RE: Select-O-Speed
Lähettäjä: mualaane
Tiistaina 09.8. 2005 klo 23:54:16

Message:
Agricult, olet aivan oikeassa tämän suhteen. Kaikki eivät tarvitse tai eivät halua kuin mekaanisen peruslaatikon pikavaihteilla. Se riippuu käyttökohteesta ja käyttäjän mieltymyksistä ja on ok. Kyse onkin siitä, ettei valmistaja pysty tarjoamaan sellaista laatikkoa vielä reilun 40 vuoden jälkeen siitä, kun niitä jo oli markkinoilla. Josko Agco toisi tähän ongelmaan ratkaisun, siellähän olisi jo valmis portaatonkin laatikko olemassa. Sitä tässä ajoin takaa. Yhä edelleen tarvitaan myös perusvoimansiirrolla varustettuja traktoreita ja kravalakkimalleja, sillä niille on tarvetta ja kysyntää.