Aihe: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Käry
Lauantaina 06.8. 2005 klo 00:23:25

Viesti:
Minulla on Ferguson 35 traktori kuuluisan huonosti käynnistyvällä 23C koneella.
Kysymyksiä:
1. Onko mittarin mukaan n.60 asteen käyntilämpötila riittävä vai pitäisikö lämpöjen kohota ylemmäs? -nykyaikaisissa diesel autoissa tavallisesti noin 80-90astetta !!
2. Varsinkin koneen ollessa kylmänä on öljynpaine niin korkea, että jos kone ei ole tyhjäkäynnillä painemittari on aivan tapissa. Normaalia? -Miten saan paineen pysymään normaalin rajoissa !!
3. Kone huohottaa sen verran suoraan pakosarjan päälle että noin 20minuutin käytön jälkeen käry tulee ikävästi naamalle. Normaalia? -vedän huohotusletkun muualle ettei kärytä, mutta saako kone huohottaa. ikää 48 vuotta.
4. Mitä öljyä suosittelette moottoriin ja mitä perään?
Olisin kiitollinen jos saisin asiallisia vastauksia edes joihinkin kysymyksiini. Kiitos.
RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Matti
Lauantaina 06.8. 2005 klo 07:11:33

Message:
1. Kyllähän se lämpö pitäisi olla suurempi, jos se on ollut koko
ajan se 60, niin väljäksihän se kone on mennyt, joten
huohottaahan se. Onko mittari kunnossa?
2. Onko painemittari kunnossa? Jos sulla on paksut öljyt
koneessa, nouseehan se paine, miten moottorin ollessa kuuma?
3. Miksi se huohotusputki on pakosarjan päälle? Minulla sekä 35
että 135 ssa putki oli lähelle öljypohjaa.
4. Moottorissa saattaisi olla dieselille sopiva SAE 10-30 (10-40)
Vaihteisto (sis perä ja hydrauliikka) muistaakseni tavallinen 1-
asteöljy SAE 30 tai 40. Sitä menee yli 30 litraa.
RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: ferkku
Lauantaina 06.8. 2005 klo 08:05:48

Message:
Huohotusputki on kyllä minulla siellä pakosarjan päällä,missä se kuuluu ollakin tuossa koneessa.Alunperin siinä on ollutkin pitkä putki alas moottorin kylkeä pitkin. Minulla huohottaa jonkin verran ,mutta ei paljoa eikä käryä.Minä olen tarkastanut syyläriin tulevan veden lämpätilan tarkalla lämpömittarilla kun epäilin mittarin näyttöä.Jos veden lämpötila on 60asteista on se alhainen pitäisi olla n.80astetta.Siitä huohotus putkesta vielä ,että huolto ohjeissa se käsketään putsamaan 480H välein.
Öljyn paine alussa,kone kylmänä on normaalia että se on korkeampi,laskee kyllä kun lämpenee.
Minulla kyllä pysyy vihreällä alueella kylmänä ja lämpimänä,kieroksista riippumatta.
RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Velu
Lauantaina 06.8. 2005 klo 09:08:38

Message:
1. Niin se on, että 60 asteisena käyvä kone väljistyy nopeammin. 75-80 pitäisi löytyä noin yleisesti

2. Kylmänä sitä painetta pitääkin olla. Ihan normaalia. Kaikissa koneissa on noin.

3. Moottorin kannalta on ihan yksi lysti huohottaako se vai ei, mutta kuskin terveydelle se on tosi haitallista. Se on monin verroin myrkyllisempää kuin pakokaasu. Sinuna vetäisin sen putken vaikka kiinaan, ettei vain se käry tule päälle. Yksi hyvä (=halpa) konsti on vetää se letku moottorin ilmanottoon. Jos sieltä letkusta roiskii öljyä, niin sitten pitäisi olla mehupurkki välissä. Parasta olisi tietenkin kunnostaa moottoria kevyesti. Todennäköisesti pelkällä männänrenkaiden vaihdolla huohotus vähenisi oleellisesti.

4. Siihen aikaan kun sekin kone on tehty on öljyt olleet todella surkeita. Käytännössä mikä tahansa nykyöljy ylittää sen ajan öljyjen vaatimukset monin kertaisesti. Sopivia öljyjä on esimerkiksi Teboil power, Neste Diesel, Varltra Engine. Kaikkia noita saa 20l vähän päällä 30:lla. Viskositeetti vaikkapa 10w-30 tai 10w40, on tuolle käytölle ihan sopiva.
RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Vexi
Lauantaina 06.8. 2005 klo 20:50:50

Message:
Korjasin juuri samanlaisesta omasta fergusta vesipumpun. Samalla ajattelin tarkistaa termostaatin kun oli myöskin lämmöt kovin alhaiset. Termostaatti oli vaan jumiutunut aukiasentoon. Uusi sisään, ja kas lämpiää nopeasti 80 asteeseen.

Ihmettelinkin talvella kun lohkolämmitin lämmittää jäähdyttäjää niin paljon.

Samanlaiset viat jatkuvat. Myös omassani oli korkea öljynpaine ja savutusongelmia. Onneksi siinä öljynsuodattimen juuressa on paineen säätö. Avaa lukitus ja säädä niin että pysyy lämpimänä kuitenkin vielä vihreällä. Parantaa käynnistyvyyttä ja vähentää savutusta.

Oma MF35


RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Käry
Sunnuntaina 07.8. 2005 klo 16:26:37

Message:
Vedin huohotusletkun selkeämpään paikkaan ja huomasin että letkusta tulee jatkuvasti "savua", sellaista pakokaasun tapaista. Lisäksi huohotus öljyä tulee jonkin verran. Kone ei kuitenkaan savuta pakoputkesta, paitsi käynnistettäessä tulee savua. Pistin syylärin eteen pahvia ja sain lämmöt kohdilleen, nyt tasan 80astetta tasaisesti. Mikähän tuohon huohotus savuun on syynä? Paineet laskevat lämpimänä tyhjäkäynnillä LOW ja täyskaasulla HIGH, mutta ei enää täysille asti.
RE: Lämpö, paine ja huohotus.
Lähettäjä: Vexi
Sunnuntaina 07.8. 2005 klo 18:45:55

Message:
Se huohotus on merkki siitä että pakokaasuja pääsee hiukan mäntien alle öljytilaan. Kaikki moottorit huohottavat enemmän tai vähemmän.

Kyllä moottorin pitää ilman pahvia kesällä lämmetä käyntilämpöönsä. Vaihda vaan se termostaatti.