Aihe: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Mikki
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 11:43:02

Viesti:
Löytyisköhän Mig/Mag-hitsaus perusohjeita jostain pikaisesti? Yritin Googlettaa mut en löytänyt.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: .
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 18:24:07

Message:
.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Jaska
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 18:27:41

Message:
joo itteenikin kiinnostas lukee ohjeet ku pitäs tota autoo vähän harsia.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Tiatoo
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 18:32:54

Message:
Käyppä paikallisessa kirjastossa.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 18:47:49

Message:
Joo, Alfamerilla on kirja "MIG-hitsaus ja autonkorjaus" 21, Biltemassa olis myös autonharsintaan suuntautunut, mutta ainoastaan ruåtsinkielinen, "Handbook för MIG-MAG Svetsning i Bilplåt" 14,90.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: meg
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 19:26:05

Message:
perus säänöt:co kaasu, 0,6 lanka, hyvä kypärä sekä paljon harjoittelua(Hitsaus ääni pitää olla pehmeä, ei rätisevä ja tulos kaunis)Huom. mig:llä ei hitsata kaasu hylsy ylöspäin.
Töihin vaan
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Hitsari
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 19:47:54

Message:
Jaa-a että ei hitsata kaasusuutin ylöspäin!!!!!
Kyllähän luokka saumat(pystysauma) hitsataan alhaalta ylös.Sama pätee myös alumiinille alhaalta ylös.
Hitsaus ääni ei ole autoa hitsattaessa pehmeä,paremminkin terävä ääni.musiikkia korvalle:)
Sitten kun mennään kuumakaari hitsaukseen,niin se on pehmeä ja "nöölipalloja" lentää.Kuumakaari puolelle mennään kun hitsataan vahvoja aineita kovalla virralla.

Meg,kurssille vaan!
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Meg
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 20:34:09

Message:

mihinkä autopeltiin niitä luokkasaumoja?
Oikeet hitsari ei osta leikkikaluja ja niillä ei hitsata alum:ä.
Lakisauman >Huom. mig:llä ei hitsata kaasuhylsy ylöspäin< hitsaus tuottaa aina kiusauksia "nöölipallojen" aiheuttamana, ja hitsari tietää varmaan!
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: woodsman
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 20:52:08

Message:
0,6 mm langasta huonoja kokemuksia. Jos tarttuu suuttimeen, niin menee sykkyrälle syöttölaitteessa. Voi olla kyllä hitsauskoneenkin ongelma, kokemus on 15 vuoden takaa. Itse käytän vain 0,8 mm lankaa nykyään. Autonpeltiä en ole kyllä paljon hitsannut. Ohuttahan se on ja voi olla että toimii hyvällä koneella tänä päivänä 0,6 mm langalla.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: kenny
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 20:56:29

Message:
Jos on 4M pitunen kaapili, nii silloin 1mm lanka pääsee oikeuksiinsa, ei toklaa.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: meg
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 21:50:18

Message:
Ilmeisesti pojilla on hyvät koneet koska millinenkin sulaa leviää hyvin
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: ritke
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 22:02:53

Message:
Ala hitsa niin opit tai on sitten enempi kysymistä
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Hitsari
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 22:49:20

Message:
Ei autoon luokkasaumoja vaaditakkaan,eikä ensimmäinen kysyjä kertonut mitä hitsaa.
Mikillä hitsataan vaativat alumiinilaivojen rungot ym.Mutta ne ei ole leikkikaluja,1,2mm langalla.Vetävällä kahvalla,vesijäähdytys,kaukosäädöllä virrat ja langan säätö...
En oikein ymmärtänyt sinun noita nuoli kommentteja joten niihin en ota kantaa.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: aloittelija
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 22:52:24

Message:
Miten mig ja mag hitsaus eroaa toisistaan?
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Jarkko
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 23:13:22

Message:
Tuo "hylsy ylöspäin" ei oikein mennyt mun tajuntaani. Siis kolvi ylöspäinkö? Itse tulin juuri autoani hitsaamasta ja kynnyksen hitsaus oli pakko tehdä ylöspäin. Mulla ei ole vehkeitä, millä auton saa käännettyä katolleen ilman vaurioita.

En ole hitsaillut ohutta peltiä muutamaan vuoteen ja täytyy myöntää, että olipa taitoni ruosteessa. Ohuella pellillä täytyy lanka olla ohutta, itse käytän 0,6 mm. Käytettäessä 0,8 mm lankaa, lanka ei ehdi kunnolla syttyä, kun pitää jo sammuttaa, ettei pala läpi ja silloin hitsi ei tartu kunnolla. Ylöspäin hitsatessa täytyy laittaa langansyöttö vähän isommalle, että saa "runnoa" lankaa railoon. Muuten pyrkii tipahtelemaan vain isoa sulapalloja päälle. Jos ylöspäin hitsaus ei onnistu 0,6 mm langalla, kannattaa siirtyä 0,8 mm lankaan.

Migin ja Magin ero taisi olla siinä, että Migissä käytetään suojakaasua, kun taas Magissa ydintäytelankaa, jolloin suojakaasua ei tarvita. Jotkut koneet käyvät molempiin hitsauksiin, mutta käsittääkseni siinä on silloin oltava napaisuuden vaihto, eli + ja - pitää kääntää Mag-hitsauksessa toisinpäin kuin Mig-hitsauksessa.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 31.7. 2005 klo 23:38:30

Message:
Se MIG:in ja MAG:in ero on nyt vähä nii ja näi, puhutaan milloin mistäkin, mutta kyllä MAG tarkoittaa CO2:lla tai muulla 'aktiivisella' kaasulla hitsausta eli se 'A' on yhtä kuin "active gas" ja 'I' on taas "inert gas" kuten esim. argon.

Kun nyt näkyy olevan asiantuntijoita(kin) palstalla, niin kertokaas, miten on asentohitsaus kuumakaarella, onnistuuko lainkaan muut kuin jalkoasento?
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Meg
Maanantaina 01.8. 2005 klo 00:54:35

Message:
Hitsari, vastaahan kysymykseen se oli sinulle osoitettu
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: MikMak
Maanantaina 01.8. 2005 klo 02:25:47

Message:
http://www.esab.fi/index.asp?item=7048

MIG/MAG-hitsaus eli metallikaasukaarihitsaus on kaasukaarihitsausprosessi, jossa valokaari palaa suojakaasun ympäröimänä hitsauslangan ja työkappaleen välissä. Sula metalli siirtyy pieninä pisaroina langan päästä hitsisulaan. Langansyöttölaite syöttää tasaisella nopeudella hitsauslankaa hitsauspistooliin ja siitä edelleen valokaareen.

Termit MIG ja MAG tulevat englanninkielisistä sanoista Metal-Arc Inert Gas Welding ja Metal-Arc Active Gas Welding. Usein näistä hitsausprosesseista käytetään vain yhtä yleisnimitystä MIG-hitsaus.

Suojakaasu voi olla aktiivinen tai inertti kaasu. Aktiivinen kaasu reagoi sulassa metallissa olevien aineiden kanssa. Tällainen kaasu on joko puhdas hiilidioksidi tai argonin ja hiilidioksidin muodostama seoskaasu, esim. 75%Ar+25%CO2. Tällaista hitsausta kutsutaan MAG-hitsaukseksi. MIG-hitsauksessa suojakaasu on puolestaan inertti eli reagoimaton kaasu, jollaisia ovat argon ja helium.

Pääjako näiden prosessien käytössä on sellainen, että terästen hitsaus on MAG-hitsausta ja ei-rautametallien hitsaus on MIG-hitsausta.

Lisäaine on ohut kelalla oleva lanka, jota kutsutaan usein myös umpilangaksi vastakohtana täytelangalle. Yleisimmät langanhalkaisijat ovat 1.0 ja 1.2 mm, mutta myös ohuempia ja paksumpia lankoja käytetään. Yleisin kelapaino on 18 kg. Seostamattomat jka niukkaseosteiset teräslangat ovat yleensä pinnaltaan kuparoituja. Hitsauslankojen kemialliset koostumukset vastaavat yleensä hitsattavan teräksen koostumusta.

Etuja ovat mm. jatkuva lisäaine (lanka), mekanisoinnin ja automatisoinnin helppous, kuonaton, lisäaineen korkea riittoisuus, hyvä tuottavuus, laaja hitsausarvojen säätömahdollisuus ja halpa lisäaine. Käyttöalue alkaa noin 1 mm:n aineenpaksuudesta lähtien. Hitsauslaitteisto on huomattavasti monimutkaisempi kuin puikkohitsauslaitteisto sekä vaatii enemmän huoltoa ja kunnossapitoa. MIG/MAG-hitsaus on yleisin hitsausprosessi robottihitsauksessa.
MIG/MAG-hitsaus on nykyään jo useimmissa maissa yleisin hitsausprosessi, kun yleisyyttä mitataan käytetyn lisäaineen määrän perusteella. Hitsauslankojen osuus on monissa maissa noin 40-50 % koko lisäainekulutuksesta.

Prosessi sopii yhtä hyvin erilaisten terästen kuin ei-rautametallien (alumiinin, kuparin ja nikkelin) hitsaukseen.

MIG/MAG-hitsausta käytetään lähes kaikkialla hitsaavassa teollisuudessa, mm. maatalouskoneita, metsäkoneita, kuljetusvälineitä, laivoja, teräsrakenteita ja paineastioita valmistavassa teollisuudessa. Se on tyypillisesti myös ohutlevyjä hitsaavan teollisuuden prosessi, mm. autokorjaamot ja autoteollisuus.
RE: Mig/Mag-hitsaus ohjeita
Lähettäjä: Hitsari
Maanantaina 01.8. 2005 klo 16:33:10

Message:
Kun hitsataan pystysaumoja niin virtaa ja lankaa vähemmän kuin muissa asennoissa.
Liika virta aiheuttaa sen että sula tosiaankin valahtaa syliin ja saumakohtaan jää reikä.
Jos langansyöttöä isonnetaan jotta saataisiin railo täyttymään niin se ei pala kunnolla ja jää huokosia.
Suurin virhe aloittelijoilla on se kun hitsataan pystysaumaa ja rupeaa sula tippumaan niin lisätään hitsaus nopeutta.Vaikka tilanteessa pitäisi hidastaa ja hieman levittää saumaa.
Pystysauma on varmaankin tarkin virran-ja langansäädöstä.
Autoja ja muita ohuita ainevahvuuksia hitsataan kyllä monesti ylhäältä alaspäis "liruttamalla",mutta ei sovellu luokkasauman hitsaukseen.On nopea tapa hitsata,mutta virrat on oltava kohillaan eli suuremmat.Jälki on jopa parempi kuin "oikealla tavalla" hitsattaessa.
Kyllä kuumakaarihitsaus onnistuu myös pystysaumoissa,kunhan ainevahvuus ja lanka ovat riittävän suuret.