Aihe: Retkeilykompura
Lähettäjä: Valmet361D63
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 20:38:00

Viesti:
Sain tuossa traktorin ulosottoon kytkettävän retkeilymallin ilmakompuran. VOGLER ZKP 520. Siinä on yksi pieni mäntä, ilmanottoaukko sylinterin kyljessä ja paineilmaletkun liitin. Ei säiliöitä. Kettingin pätkä, jolla estetään kompuraa pyörimästä ympäriinsä. Tunteeko joku tapausta. Siinä ei ollut kuin yksi rasvanippa, kampiakselin laakerissa. Kyljessä männän alapuolella oli joku rasvanippaa muistuttava tappi, muttei se ole rasvanippa. Mikähän sen merkitys on. Muutenkin, jos jollain on vastaava, niin onko siinä jotain huoltoa vaativaa, muuta kuin tuo rasvanippa? Luulen, että laite on jotain 70- tai 60-lukua edustava.
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: Keke
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 20:50:17

Message:
Itelläkin on tuollainen kompura ulosottoakseliin.Kyllä sillä nylykyttää renkaan täyteen ilimaa.Se ostettiin joskus -70 luvulla ja olihan se helepotus renkaan täyttöön käsipumppuun verrattuna.Muistelen että rasvanippa on tässä mallissa myös kyljessä koska rasvailin sitä innokkaasti niin kompura tukehtui rasvaan eikä painetta tullut.Satunnaisesti käytän kompuraa vieläkin jossain missä paineilmaa ei ole saatavana.
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: m 72
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 21:04:16

Message:
sain vastaavan värkin muutama kuukausi sitten
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: Valmet361D63
Torstaina 28.7. 2005 klo 08:45:59

Message:
Sen verran vaan vielä. Keke oletko laittanut siihen kyljessä olevaan tappiin rasvaa? Itsestä se näyttää, joltain "varoventiililtä", kun mäntä on ala-asennossa. Siinä on pieni neulan menevä reikä siinä tapissa. Ihmettelen, mistä se mäntä saa voitelunsa. Onhan niitä kaikenlaisia kuivasysteemejä, mutta oliko näissä tämän ikäisissä vehkeissä?
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: Keke
Torstaina 28.7. 2005 klo 10:36:42

Message:
Kyllä olen rasvannut kaikki kolme nippaa ja niihin menee myös rasva.Nippoja on yksi akselin laakerilla,yksi keskivaiheilla voitelemassa kiertokankea ja yksi nippa sylinterin kannessa olevassa saranatapissa.Tässä mallissa sylinteri vemputtaa käydessä koska mäntä ja kiertokanki on yhtä ja samaa jäykkää pakettia.
(Valmet361):Ettei vaan sinun kompuraan ole joskus vaihdettu nippaa ja laitettu tilalle vaikka jarrujen ilmausnippa?No senhän voi tarkistaa kun kierrät nipan irti ja katsot mitä alla on.
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: Valmet361D63
Torstaina 28.7. 2005 klo 19:58:11

Message:
Joo kiitoksia vaan. Alkoi epäilyttää, että täytyyhän sen vehkeen jotenkin voitelua saada. Kyljessä olevan luukun avaamalla homma selvisi. Olisi pitänyt heti avata, mutta ajattelin, että se selviää muutenkin. Luukun alla oli kiertokangessa oma nippa ja männäntapissa oma nippa. Kyljessä olevasta nipastakin on tarkoitus rasvata sitten männän kylkiä ja pistää sen sisälle yleis rasvausta. Siitä kyljestä täytyy varmaan laittaa useammin kuin noihin kannen sisäpuolisiin nippoihin.
Ei muuta kuin kokeilemaan. Ei tuolla varmaan mitään maaporaa pyöritä, mutta saa sillä paskat puhallettua varmaan.
RE: Retkeilykompura
Lähettäjä: timppa
Torstaina 28.7. 2005 klo 20:48:42

Message:
Minullakin on tuollainen kompura,ei sillä paskoja puhalla mutta renkaan kyllä täyttää jossain kaukana kotoa.