Aihe: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: lukkojen taakse
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 08:17:45

Viesti:
Kertokaa nyt joku turkistarhauksesta jotain tietävä, miksi niitä arvokkaiksi mainittuja siitoskortteja pitää säilyttää vapaasti kaikien saatavana häkkikatoksissa? Jokaisen turkistarhaiskun jälkeen joku tarhaaja itkee, kun siitoskortit taas kerran hävisivät! Mahtaakohan tarhaajilla olla pankkien luottokortitkin "naulassa" häkkien päädyissä tunnuslukuineen odottamassa noutajaa? Jollain voisi äkkiseltään tulla mieleen jo jonkinlainen vakuutusvilpin yrityskin ja kenties jopa yhteistyö kettutyttöjen kanssa, jos homma on noin leväperäistä?
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Mahdotonta suojautua
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 08:58:30

Message:
Kyllä olisi kannattanut hiukan nähdä suojautumisessa vaivaa ja rahallista panostusta tarhan suojaamisen eteen, tulihan nytkin ymmärtääkseni 10-20tuhannen euron tappiot.

Toisaalta siitoskortteja voi vaikka pitää kassakaapissa mutta millä oikean kortin yhdistää oikeaan "kettuun" joka on yksi kuudesta sadasta?
Pitäisi olla siitos eläimet merkitty mikrosiruilla ja sitten ei kortteja enää tarvitaisi vaan kaikki tiedot voisi pitää PCllä.

Laki ymmärtääkseni vaatii tarhaajien aitaavan tarhansa mikä onkin tarhan suojaamisen perusasioita, aidalla tehdään selväksi että olet yksityisaluueella jonne ei ole asiaa mennä toisaalta aita suojaa koskematonta luontoa "karkureita" vastaan.

Tälläisiä vyöhykkeitä kuten tämä aita tulee tehdä useita enkä tarkoita että aitoja tulisi olla viisi "kehää" sisäkkäin vaan osa näistä suojakehistä tulee olla esim. valot sytyttäviä infrapuna tunnistin kehiä, seuraavat "kehät" voisi vaikka käynnistää videovalvonnan, soittaa sireeniä tai aiheuttaa hiljaisen hälytyksen jotta voidaan reagoida nopeasti tapahtuvaan tunkeutumiseen.

Kyllä uskoisin että oikein suojattu tarha on kova pala "tunkeilijoille" vaikka on tuollainen suuri tarha on vaikea, kallis ja täten lähes mahdoton suojata täydellisesti mutta kunnollisella riskianalyysillä ja suunnittelulla saadaan suht pienellä satsauksella aika paljon aikaiseksi.

Varsinkin kun turvatekniikan hinta ja sovellukset ovat kehittyneet kuluttaja ystävällisempään suuntaan.

Nykyään pystytään jo valvomaan langattomasti pitkien etäisyyksien takaa, ei tarvitse tarha olla enää pihapiirissä. Esim. videokuvaa pystytään siirtämään langattomasti ja edullisesti pitkiä matkoja, aikaviive videovalvonta nauhurit ovat menneisyyttä nykyään asia hoidetaan digitaalisesti PCllä.

Pitäsikö meidän "kansalaisten" perustaa oma ryhmä joka toimisi näitä tihulaisia vastaan?

Kyllä yksittäinen tarhuri on aivan voimaton kun vastassa on "sadan" ilkivallan tekijän joukko!!

Itse voisin ainakin ilmottautua vapaaehtoiseksi, löytyykö muita, vielä meitä uupuu 99kpl?


Kohteensuojaus sydämmen asiana
Terveisin.
JP

RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: tukijussi
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 09:35:18

Message:
Niin kuin olen aiemminkin kirjotellut täällä, on hallinnassani olevilla alueilla, teillä ja kiinteistöillä kulkua rajoitettu, ja pikkuhiljaa lisätty valvontaa.

Vaan kun huono tuuri iskee, ei mistään tunnu olevan apua?

Yksittäistä kiinteistöähän voidaan valvoa suhteellisen tehokkaasti, mutta kun yritystoimintaa on hajallaan vaikkapa eri kuntien alueella, niin tulee isoja käytännön ongelmia.

En näe muuta mahdollisuutta kuin poliisin resurssien lisäämisen, lainsäädännön tiukentamisen, sekä kansalaisen oikeuksien lisäämisen omaisuuden ja hengen ja terveyden puolustamisen osalta.

Tietysti nuo verkkoaidat, portit, kulunvalvonnat, koirat auttavat, mutta kustannukset karkaavat omakohtaisesti liian korkeiksi, jollei yhteiskunta tule jollainlailla vastaan.


RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: EVR.kuriin
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 09:42:12

Message:
täällä olis yks vapaaehtoinen lisää suojelutehtäviin,98 uupuu viellä
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: F
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 11:47:46

Message:
Mun mielestä sais turkistarhauksen lopettaa koko maailmasta, mutta ei tietenkään noilla keinoilla. Nousispahan turkisten hinnat niin saatais villiminkit ja supikoirat ja ketut tapettua luonnosta. Nyt ei taideta paljoakaan maksaa "villieläinten" turkiksista kun tarhoista saadaan "parempia" ja helpommalla. Kukahan lanseerais "luomu"turkikset?
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: sivusta seurannut
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 13:07:44

Message:
Kyllähän tässäkin tapauksessa tarhaajankin on syytä katsoa peiliin suojautumisen suhteen.Kyllä mielestäni siitoskorttitiedot voidaan pitää esim. tietokoneella(Sampo siitoseläinkirjanpito)Ne voidaan kylläkin kohdentaa vain häkissä olevaan eläimeen.Siinä vaiheessa kun ne juoksevat pitkin metsiä tilanne on toivoton.Turkisten jalostus on pitkäjänteistä työtä(vuosikymmeniä) joten kun siitoseläintietoja ei voi yhdistää eläimeen kaikki työ on mennyt hukkaan,siitoseläimillä on vain nahan arvo.Mahdollisia korvauksia voi saada vain tarhaajien omista rahastoista ja ne eivät kata kyllä vahinkoja joten kukaan ei niitä ansaitakseen järjestä.Iso koulutettu Kaukaasian paimenkoira aidatulla tarhalla hillitsee kummasti kettutyttöjen hoivaamisviettiä!
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Villapalttoo
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 13:26:35

Message:
Mihin niitä turkiksia tarvitaan? Kotimaisen lampaan villa jalostettuna erilaisiksi vaatteiksi lämmittää.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 14:04:30

Message:
Itse "turkistarhalta kotoisin olevana" hieman epäilen tuota vahinkojen suuruutta. Meillä tavattiin ostaa ja myydä muitten tarhaajien kanssa siitoseläimiä sukurasitusvaaran takia vuosittain. Ei siis ole suurikaan ongelma ostaa uusia siitoseläimiä tilalle. Lopullinen rahallinen tappio on siis vain siitoseläimeksi aiotun, mutta nahoitettavaksi päätyneen eläimen ja siitoseläimeksi ostetun eläimen arvon erotus. Se ei ole tietääkseni suuri. Ja mitä tulee tuohon jalostamiseen, niin ei se niin ihmeellistä ole. Meillä ei ainakaan sukuja tutkittu niin tarkkaan, kuin esim. ravihevospuolella (josta meillä on myös kokemusta).

Tarhojen suojaaminen olisi tosiaan melko helppoa. Varjotalojen oviin edes kunnon lukitukset, niin sillä jo saavutetaan paljon. Häkkien luukut ovat tarhan sisällä ja jos sinne ei pääse, ei (merkittäviä) vahinkoja pysty saamaan aikaan. Meilläkin oli aikoinaan vain haka kaikissa ovissa, mutta siitä onkin jo 15 vuotta aikaa.

97 uupuu vielä (jos joku ei ehtinyt tähän väliin).
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Taavi
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 15:37:20

Message:
Tervetuloa meidän tarhalle. Vierailu jää taatusti loppuiäksi mieleen ja täysin omatoimisesti ja laillisesti. Konsti on halpa, siihen ei tule sähkövikoja ja toimii varmasti. Deodorantti saattaa kettutytöltä pettää ja 112:een soittaminen tulee kettutytölle itselleen mieleen, jos känny sattuu toimimaan. Mutta onpahan mummona lastenlapsille kertomista sikäli kun eivät hompsuja tai lepsoja ole. Tervetuloa.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 16:13:09

Message:
Takavuosina taisi olla paikallisessa sanomalehdessä linkki Enlantilaisella palvelimella oleva luettelo kaikista suomessa olevista suuremmista tarhoista. Taisipa olla oikein ohjeet minne pääsee äkkiä pakoon ojat ym. En muista oliko mainintaa hälyttimistä.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä:
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 20:51:20

Message:
On kyllä todella järjestäytynyttä toimintaa (rikollisuutta) ja ainakin jollain tavoin suunniteltuakin kun niin harvoin jäävät kiinni vaikka poliisi kertoo tietävänsä jopa tekijät!
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: tukijussi
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 21:15:22

Message:
Johdetaan suojelupoliisin mukaan kuulemma ulkomailta. Käsittääkseni Englanti pahimpia ekoterrorismin pesäkkeitä. Paljon mm pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja tuhopolttoja asian tiimoillta.

Myös Suomessa vastaavaa terroria, mutta ei läheskään siinä määrin.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 22:07:17

Message:
Tuli tuossa mieleen, että Suomessa tulisi olla samanlainen oikeus tarhaajilla, kuin Englannissa poliisilla, eli että terroristia tulisi saada ampua (päähän). Kyllä siinä "kettutyttöys" lähtisi, kun tietäisi, että sitä tekee henkensä kaupalla.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 22:24:19

Message:
Kyllä se niin on että ketä toisen omaisuutta vahingoittaa tai yrittää luvatta viedä, kyllä siinä pitäs olla lupa lasettaa läpi!
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Oikea Vallu
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 22:36:13

Message:
esimerkkinä vaan, kylällä yks isäntä sai kiinni huumeklopit kun kantovat kuivurista imuria ja harjoja, olivat kerenneet kantaa hiaceen konehallista migin ja kaasupullot ja erinäisiä työkaluja kuten momenttiavaimen, rälläkän, hylsysarjan, kompuran, ulosvedinsarjan, prässin ym ym. Isäntä heräs siihen kun näki autonvalot kiiltävän kuivurin seinästä joka heijasti suoraan makuhuoneeseen. Lähti katsomaan mitäs ne kaks poikaa oikeen touhuu. No, pihalla sitten pojat koitti karkuun, toisen tämä mies sai huitastua harjanvarrella maahan mutta toine kerkes juoksee läheisen tienyli metsikköön. Toinen makas verissäpäin maassa. Siitä sitten kyseinen isäntä soitti polliisit jotka, ihme kyllä, tuli viidessä minuutissa paikalle. Sanovat heti että on vanha tuttu tämä toinen kaveri. Toista ei saatu kiinni sinäyönä. Noh, eihän pojat siitä mitään saanu. Meni kuulkaas kolmeviikkoa ja kas kummaa, joku sytytti sen kuivurin palamaan. Joku oli nähny sen saman hiacen poistuvan paikalta. Ei ollu kunnon näyttöö kuka se teki. Ukolta palo kuivuri ja alakerrassa olleet kärryt ja jontikka. Vakuutus makso taas ja juipit pääsi pälkähästä. Huhu liikku et kostivat sen pahoinpitelyn.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: rape
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 23:04:42

Message:
Se on tuon koston kanssa vähän niin ja näin. Jos nuo oli vakuutettu täydestä arvostaan, isäntä ei välttämättä menettänyt mitään.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Mikko
Torstaina 28.7. 2005 klo 08:18:36

Message:
Vieläkö löytyy muita vapaaehtoisia "EVRn" vapautus rintamaan, vapautetaan turkistytöt ja pojat vaikka perunoita kuorimaan. 96 vapaaehtoista puuttuu vielä.
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: huhhuh
Torstaina 28.7. 2005 klo 08:24:49

Message:
Joo isäntä ei menettänyt mitään??? pojille vaan mitalli hyvästä työstä???
- no kyl ne vahingot sit joku maksaa, rapet vissii mielellään korotettuina vakuutusmaksuina ?
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: Häkkiin vaan
Torstaina 28.7. 2005 klo 10:56:58

Message:
Pittäiskö liittyä EeVeeärrään ja käydä vapauttaan naapurin 50 mullikkaa. Tulis kertaheitolla ja tonnitolokulla onnellista lihhaa. Miten kauan lie sitten. Se onkin kokonaan toinen juttu.
Totta puhuen, kyllä nämä aktivistit on niin pimeää porukkaa, ettei kukaan normaali ihminen tajua, mitä siellä ajukopassa surraa. Voiskohan niitä tarhata...?
RE: Turkistarhaajien elukoitten siitoskortit
Lähettäjä: tj
Torstaina 28.7. 2005 klo 11:02:46

Message:
Eli se kulun rajoittaminen? Alkaako tuntua miltään?