Aihe: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Lauantaina 23.7. 2005 klo 23:46:55

Viesti:
Meniköhän uusi starttimoottori rikki vai missä vika kun alkoi vaatimaan yhtäkkiä tosi paljon virtaa ennenkuin jaksaa pyörittää ja sittenkin heikosti? Ennen riitti 2 kpl 60 ah akkuja, nyt pitää olla lisäksi 140 ah + laturi ja silti tekee tiukkaa. Startti on uusi tehdaskorjattu. Niin ja kun starttauksen aikana mittasin solenoidin navoista, näytti vaan n.4 volttia, liitokset kuitenkin kunnossa ja apuvirtakin kytketty suoraan starttiin.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: virta
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 01:15:40

Message:
eikun sahaa vaan!!Hitsi avuksi,sellane 600 amps
nii jopa voltit pyörii?
RE: starttiongelma
Lähettäjä: Ukko-BB
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 01:22:12

Message:

Mitä mottoria yrität pyörittää? Kai se on pyöritettävässä mootorissa vika?
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 10:56:57

Message:
8.4 litran diesel. Kyllä se käyntiin lähtee kun vaan startti pyörittäis mutta kun ei jaksa.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: pajamies
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 11:34:29

Message:
Jos mittasit tosiaankin solenoidin vahvavirtanavoista tuollaista - ja sinulla on luotettava mittari - on solenoidin kärjet palaneet,
Uusikin startti voi olla hajonnut.
Tuliko solenoidi startin mukana ?
Et maininnut solenoidin tai startin tyyppiä.. jos se on kaksikärkinen on mahdollista että vain toinen kenttäkäämipari käytössä ja voimaa puuttuu varmasti.
Jos mittaustulos on solenoidin akkukaapelin liitännästä ja toinen johto startin rungosta silloin on akku tai sen johdot syyllisiä.

Mittaa AKUN NAVOISTA (ei kaapelikengistä) starttauksen aikana - pitää olla min n 10-11 V
ellei ole niin akku on väsähtänyt tai heikosti varattu.
Mittaa akkukaapeleiden päästä startin vieressä,
-toinen johto voi olla startin rungossa... voi olla jotain 9.8 - 11 V
Jos napajännite akussa OK mutta tämä liian pieni, tarkista kaapelikengät ja kaapelit tai kytke käynnistyskaapeli akun runkoon menevään johtoon ja toinen saman johtimen pää startin runkoon - testaa uudella starttauksella - jos tilanne korjaantui on vika maakytkennöissä.

RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 20:07:13

Message:
Kiitokset vinkeistä. Sen 4 volttia mittasin molemmista solenoidin navoista, siis akulta tulevasta ja käämeille menevästä. Sama molemmissa.

Ja virtaa pitäis olla kun olen kytkenyt apukaapeleilla suoraan starttiin 140 ah akun ja laturin.

En muistanutkaan mainita jotta ennen näitä murheita startti jäi kerran päälle ja siinä meni pieni hetki ennenkuin sain akulta kaapelit irti, joten olisko polttanut jotain? Startti oli jo mulla tuossa auki mutta en nähnyt siellä mitään näkyvää, oli kuin uusi.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: TV-asentaja
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 22:24:57

Message:
Lopullisesti startin kunnon saa selville autosähkö korjaamo. Tai voi sen koettaa siten että asentaa tartin esim ruuvi penkkiin ja pyörittää ja käyttää jotain lankunpätkää vastuksena. Tuli tuossa vain onko ne akut täydessä latauksessa. Näin kesähelteellä pitäisi sieltä löytyä täydet virrat. Nuo apukaapelit pitäisi olla noin isoissa vehkeissä tosi järeät. Eikä kovin pitkät. Laturi jos se ei ole tarkoitettu tarttiavuksi olisi paras pitää pois päältä, koska muutaman ampperin virralla ei tartatessa ole paljoakaan apua. Vaan akut on paras ladata Ominaispainomittarin osoittamaan arvoon. Tavallisesti merkitty vihreällä. Jotain 1,25-1,27.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: Sama juttu kävi
Tiistaina 26.7. 2005 klo 09:31:01

Message:
Kävi noin että jäi päälle ja startti oli entinen.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Tiistaina 26.7. 2005 klo 20:38:05

Message:
No nyt on tilanne se että tuossa hoksasin että voisiko vika olla siinä että startin ratas ottaa kiinni starttikehälle niin että se rajoittaa solenoidin liikettä ja estää kunnollisen kytkennän kärjillä? Havaintoni oli että silloin startti jää päälle, se pyörittää hyvin. Mutta jos ei jää päälle niin hyvin vaivalloisesti, eli vaatii sen että kärjet sulaa kiinni.
Mutta se jäi nyt kokeilematta oliko säädöstä apua koska solenoidi päätti päivänsä juuri samalla hetkellä, tai ei täysin, kun avittaa kevyesti mäntää niin sitten jaksaa vetää männän sisään. Eli mistäs tämä nyt sitten johtuu?? Käämitys sökö? Avasin se käämin mutta eipä siellä silmällä mitään näkynyt vikaa. Onko se kuparilanka jollain eristeellä päällystetty??
RE: starttiongelma
Lähettäjä: no
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:11:59

Message:
Tottakai se on eristety, lakalla. Mikä sen tartin merkki? Onko siinä etuvastusta, jos on niin olet sen käräyttänyt liian pitkällä starttiyrityksellä.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:15:46

Message:
Startti on Delco-Remy, solenoidi uusi merkistä ei tietoa. Ei ainakaan solenoidissa ole mitään vastusta herätepiuha menee suoraan käämijohtoon. Olisko se eriste pettänyt jostain kohtaa?
RE: starttiongelma
Lähettäjä: no
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:21:52

Message:
otitko solenoidin irti startista ja sitten ei enää vetänyt? Sen solen käämin toinen pää menee varmaankin moottorin kautta maihin. Eli ei kuulukaan vetää irtonaisena, paitsi "auttamalla" "pitokäämitys pitää sen kiinni
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:38:44

Message:
siihen solenoidiin menee oma maapiuha (käämilangan toiseen päähän) ja käämistä lähtee kolmas johto moottoriin
RE: starttiongelma
Lähettäjä: No
Tiistaina 26.7. 2005 klo 22:11:01

Message:
Niin, solenoidissa on kaksi käämiä, toinen joka vetää startatessa ja saa "maansa" moottorin kautta siihen asti kunnes solenoidin kärjet yhdistää virran moottoriin, yhdistyessä tämä "vetokäämi" putoaa siis pois pelistä ja "pitokäämi" (joka siis pystyy vain pitämään solenoidin päällä ei vetämään sitä päälle)pitää solenoidin päällä. (Vaikeaa selostaa kirjoituksella)
RE: starttiongelma
Lähettäjä: No
Tiistaina 26.7. 2005 klo 22:14:26

Message:
Niin vielä, kyllä kait siinä moottorin puolella vikaa on jos kerran jännite putoaa noin paljon startatessa. Olitkos ne hiilet katsonut? ps. tullekohan tästä uusi "nuffin startissa vikaa"
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Tiistaina 26.7. 2005 klo 22:23:10

Message:
No niin, nyt selkis. Siinähän vika sitten taitaa olla, pitää huomenna kokeilla. Kiitoksia.

Niinkuin tuossa edellä mainitsin, nyt huomasin että silloin kun startti jää päälle (solenoidin kärjet tarttuu?) se pyörittää hyvin. Eli kokeilen huomenna onko siitä vivuston säädöstä apua.

Kyllähän sen levyn kuuluu koskettaa niitä kärkiä ihan kunnolla?
RE: starttiongelma
Lähettäjä: No
Tiistaina 26.7. 2005 klo 22:27:54

Message:
Joo niin kuuluu, ja jos ne on kauhean ruvella ja mustuneet (kärjet/levy) niin eipä tarvi enempää vikaa hakea.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Tiistaina 26.7. 2005 klo 22:38:27

Message:
On ne vähän syöpyneet mutta startti on tosiaan uusi etteipä niillä vielä ole kauaa ollut aikaa syöpyäkään. Mittailin siinä vaan että aivan kuin se solenoidi ei työntäisi sitä levyä tarpeeksi pitkälle.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 11:59:22

Message:
Solenoidissa ei ollut vikaa, toimii. Ja säädöstä ei ollut apua. Edelleen tekee sitä että välillä pyörittää hyvin, välillä ei. Yhden starttauksen aikana voi välillä tehdä ihme pyrähdyksiä että yhtäkkiä viekin hyvin, mutta vain pienen hetken.
Lisäksi päällejäämisongelma on pahentunut, jää usein päälle, jouduin laittaa päävirtakatkaisijan jotta saa äkkiä virrat pois jos jää päälle. Mikä ihme voi aiheuttaa tuon päälle jäämisen??
RE: starttiongelma
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 14:23:51

Message:
Omassa Majorissa startti pyrki jäämään päälle, kun puslat oli vaihdettu. Tuota starttia taidetaan sanoa kampistartiksi, koska se on mekaaninen. En ole tuota tarkemmin tutkinut, mutta mulla on sellainen käsitys, että rattaat ovat ilmeisesti vain niin lähellä toisiaan, että ne eivät aina ihan vähällä irtoa toisistaan. En muista, miten tiukasti startti asentuu paikalleen, joten ruuvit löysäämällä ja siirtämällä starttia sitä ehkä saisi kauemmas vauhtipyörältä, jolloin se irtoaisi helpommin. Startatessa vain täytyy pitää käsi vivulla ja sillä vetää startti pois päältä, jos se meinaa jäädä päälle.

Asentuuko sun starttisi aukkoonsa kuinka tiukasti, pystyisikö sitä siirtämään kauemmas vauhtipyörästä?

Lämpiääkö startti tai solenoidi kuinka paljon? Siitä voisi jäljittää viallista komponenttia.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Keskiviikkona 27.7. 2005 klo 18:35:55

Message:
Ei ole vika varmaankaan sama kuin Jarkolla, koska startti jää päälle vaikka kone ei käynnistyisikään. Mikään osa ei kuumene erityisemmin. Virtalukossa ei vika ole koska tekee saman startin päästä kytkettäessä. Täytyy viedä se huomenna testattavaksi johonkin ennenkuin se tuhoaa itsensä.
RE: starttiongelma
Lähettäjä: no
Perjantaina 29.7. 2005 klo 18:00:27

Message:
Joko tartti pelaa?
RE: starttiongelma
Lähettäjä: jupe
Perjantaina 29.7. 2005 klo 19:13:07

Message:
no nyt on menny pari päivää ihan hienosti vaikka mitään ei ole sille tehty. oli vissiin jotain uutuuden kankeutta! no katotaan nyt onko pysyvä paraneminen.