Aihe: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Erkki
Lauantaina 23.7. 2005 klo 14:35:19

Viesti:
Kattelin tuossa justiin yhtä lehtijuttua. Kalajokinen ajokortiton akka ajanut varastamansa auton oluenhakureissulla päissään ojaan ja kaupitellut vielä lisäksi amfetamiinia. Viisi eriasteista vakavaa rikosta. Tuomio 150 euroa sakkoa. Lisäksi vähän ehdollista, millä ei ole hevonvitun merkitystä tuommoselle sutturalle.
Mitähän kaikkea sitä 1500 eurolla sais tehdä?
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: näin
Lauantaina 23.7. 2005 klo 15:18:28

Message:
Sakon markkamäärä perustuu rikoksentekijän tuloista. Isokenkänen tuohon hintaan saa korkeintaan ajaa 110km/h 80:n alueella.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: y
Lauantaina 23.7. 2005 klo 15:20:35

Message:
Tuossa tapauksessa on ihan sama, saako sakkoa 150 vai 1500 euroa. Ei tuolta koskaan kuitenkaan mitään saada perittyä.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Kriminaali
Lauantaina 23.7. 2005 klo 15:47:12

Message:
Ajoin vuositakaisin kesällä stopmerkin takaa kolmenaikaa yöllä hiljenpää kui ryömintävauhtia turun ohikulkutielle,olin ainoa siihenaikaan aamuyöstä kun siellä ajeli,en tosin ihan pysähtynyt.Kun olin kurvannut tielle ja parisataa metriä ajanut oli siniset vilkut takana ja sen jälkeen tulikin 260 euroo menoja.No olihan rikos hirveä.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: kaahariko
Lauantaina 23.7. 2005 klo 17:43:04

Message:
Joo viimepyhänä ajelin 105km/h
nopeusrajoitus oli 80km/h, kuiva asfaltti, suora tie, metsäosuus, lähimpään taajamaan monta kilometriä ei muuta liikennettä ku vastaantuleva poliisimaija joka pisti kaikki joulukuusenvalot palamaan ja kirjoitti mulle lapun 290. Tuloni on 1600/kk. Joten ei tartte olla isokenkäinen kun vain teköö näin suuria rikkeitä niin kyllä valtio muistaa palkita. Pahoinpitelijät ja ilkivallatekijät saa vain murto-osan tuosta.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Oikea Vallu
Lauantaina 23.7. 2005 klo 18:17:50

Message:
Ajatelkaas, Nistiraiskaaja varastaa auton, tuhoaa sen, pöllii kaiken minkä irti saa. Tämä toistuu 10 kertaa vuodessa ja mitäs se siitä saa? Ei mitään, katsotaan että hän on avuntarpeessa ja vailla käsitystä mitä siitä tekee. Joku olematon sakko tulee ja senkin maksaa yhteiskunta. Olen katsellut paikallisia "pilviveikkoja", niillä on elämä juhlaa, varastelevat autoja ja muuta. Vuodesta ja päivästä toiseen samat pössyttelijät ja piikkiukot vaan rellestää. Missä linnatuomio ym.? Kerran ovat särkeneet minulta traktorista jäähdyttäjän, heittämällä rautakangen maskista läpi, rikkoivat takalasin ja veivät työvalot, akun ja cd-soittimen kaiuttimineen ja mukaan kelpas vielä kännykän autolaturi ja aurinkolasit. Vakuutuusyhtiö korvas kaikki mutta nuoriso ei joutunut minkäänlaiseen vastuuseen, kun ovat varattomia ja vailla ymmärrystä sairautensa takia. Kone oli kaupunginlaidalla vuokramaalla.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Sepittäjä
Lauantaina 23.7. 2005 klo 18:35:20

Message:
Taidat olla huijannut vakuutusyhtiötä!
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Niittäjä
Lauantaina 23.7. 2005 klo 19:44:08

Message:
Tämä on yksi monista esimerkeistä mitenkä länsimainen kulttuuri on romahtamassa.Homoavioliitot siitä räikein esimerkki pitkän samansuuntaisen rappion tiellä.
Suurin virhe taphtui natsi Saksan häviämisen myötä.Kurinalaiset muslimi fanatiikot lyövät viimeisen naulan länsimaisen rappio kulttuurin arkulle.Tämä on FAKTAA.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Oikea Vallu
Lauantaina 23.7. 2005 klo 20:19:33

Message:
Ei se ole huijausta jos poliisit toteaa ja tarkastaja hyväksyy vauriot.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: TKH
Lauantaina 23.7. 2005 klo 20:26:47

Message:
Esimerkki siitä että rikos kannattaa;
Tuttavani harrastuskerhon varastoon murtauduttiin ja vietiin tavaroita.Ilmoittivat poliisille,muutaman päivän päästä tuli tutun työpaikalle nuori lippalakkipää kyselemään;"teiltäkös niitä tavaroita on varastettu?",tuttu lupas 30 löytöpalkkiota jos tavarat löytyy.
-ja sälli antoi osoitteen ja nimiä josta voisi käydä katsomassa->polliisit asialle.Kävivät annetussa osoitteessa ja sieltähän ne tavarat löytyi.
Hulluinta tässä tarinassa on se että se varas oli sama henkilö joka käräytti.Eli paljasti itsensä ja kaverinsa 30 takia...
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: nän
Lauantaina 23.7. 2005 klo 20:49:42

Message:
Saattaa siitä sakosta selvitä puhumallakin. Eräs tuttu vanha mies joutui virkakunnan pysäyttämäksi kun poliisin mielestä tämä ei ollut pysähtynyt pakollisessa pysäytysmerkin kohdalla. Mies totisena selvittää että renkaat kyllä pysähtyi mutta uto ei ilmeisesti kerinnyt kauaksi aikaa pysähtyä. Kun jälet tutkittiin oli takarenkaat sutinu jonkin matkaa ja tämä oli riittänyt näytöksi että tarkoitus oli pysähtyä, ei muuta kuin hyvää matkaa oli toivotettu. Mutta oli nuoret miehet muutaman kerran maksattaneetkin pienen peltilommon vaikka ei papan vikakaan ollut kun äkkiä monta miestä oli hypännyt ttoisesta autosta ja satasta pyytäneet yhteentörmyksestä. Kertoi vain että pääsi erilleen hulttioista
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: -Justus-
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 20:50:01

Message:
Yksi hienon oikeusjärjestelmän kukkanen lisää:
Taparattijuoppo on matkalla ryyppymökille juopon kaverinsa kanssa, kääntyy vasemmalle umpikännissä tajuamatta vastaantulevaa autoa joka törmää oikean etuoven kohdalle 80 vauhtia.
Juoppokaveri kuolee, toisen auton kuljettajana ollut 19- vuotias NUORI vammautuu loppuiäkseen ja tämä s*****an rattijuoppo ei saa edes mustelmaa. Tuomio: 170 TUNTIA yhdyskuntapalvelua, jonka run**ari suorittaa toisen juoppokaverinsa rappiomaatilalla erikoisluvalla ja kossupullo toisessa kädessä ja saa vielä vit*u ruokarahan valtiolta.
Kylillä vielä kuuli että on se kovaa (siis rattijuopolle!) kun joutuu kokemaan noin kovia!!
Tuomari oikein päätä silitti istunnossa.

RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Varressa kiinni
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 22:10:00

Message:
Kyllä olis kirveellä töitä!!
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: nii
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 23:51:48

Message:
Ja tietty vielä oli joku Homo-maajussi-tukijussi?
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: oulu
Maanantaina 25.7. 2005 klo 00:04:42

Message:
Ainakin yhden kerran tiedän , missä poliisi armahti. Mies ajoi 60:n alueella omien sanojensa mukaan ainakin 120 mutta ei saanut sakkoakaan vaikka poliisit tuli vastaan. Lähtivät kyllä perään, mutta kun mies meni kotiinsa jossa oli tulipalo, niin luokittelivat ajelun lailliseksi.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Maanantaina 25.7. 2005 klo 08:18:20

Message:
Tuossa edellä on tilanne että kaikki muut lait kumoutuu. Ainakin konstaapelin jonka luennolla kerran olin kertoi että voi ajaa ilman korttia ja ylinopeutta. Ei tietenkään oikeuta vahinkoon syrjäisille.Muistaakseni lainata toisen autoa mm. jos hälytyksen teossa välttämätön.
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Niksu
Maanantaina 25.7. 2005 klo 08:58:54

Message:
Meillähän on oikeusjärjestelmä tekijän puolella,ei hakijan puolella. Esim. kylän huoltoasema on ollut pitkään nuorison pesä.Henkilökunta ei voi kun kehottaa nuorisoa hillitsemään itseään, tai poistumaan. Ei muuta, ettei saa syytettä ylimitoitetusta voimankäytöstä. Poliisitkan ei "voi" mitään, kun ei ole tapahtunut väkivalta-,henki- tai omaisuusrikosta. Ja tiedetään poliiseja asuvan samalla alueella ja kun kantti ei kestä, niin ovat hiljaa. Syynä,saavat säilytettyä siviilirauhan. Eli on se varmaan poliisistakin kiva seurata kylän meininkiä ja odottaa,jonkun jäävän autolla kaahaavan rattijuopon yliajamaksi.
Tässä yksi esim. Dakotasta. Pari vuotta sitten pienessä muutaman sadan henkilön kylä(kaupunki), perheenisä veti tavanomaisen kalsarikännit ja ajoi perheensä (vaimon ja kaksi lasta)ulos. Nämä juoksivat naapuriin ja sieltä soittivat poliisit paikalle. Poliisi pari tuli ja pieni paikka, kun oli, niin johan siinä kylän väkikin tuli ihmettelemään tilannetta. Kuten elokuvissakin, poliisi ajaa poikittain talon eteen ja megafonin kautta huutaa miestä ulos. Ulos ilmaa aseita ja kädet pään päällä. Ajan päästä mies tuli. Ase kädessä. Samalla poliisit avoivat tulen ja lahtasivat sen siihen kotiportaille perheen ja muiden kyläläisten silmien alla. teko tuntuu rajulta, mutta se on heillä oikeutettu.RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Juttujuu
Maanantaina 25.7. 2005 klo 11:28:23

Message:
Kyllähän se niin on että rosvot käyttävät hyväksi Suomen lievää oikeuskäytäntöä.

Lait ovat ihan "hyviä", maksimit riittävät koviinkin tuomioihin. Ongelman muodostaa uskomattoman lievä oikeuskäytäntö, mitä käyttää kaikessa viisaudessaan täysin riippumaton (hyvä niin) oikeuslaitos. Riippumattomuus tarkoittaa mm. sitä ettei esim poliitikot pääse vaikuttamaan tuomioihin svuosien saatossa, jolloin linjasta tulisi poukkoileva.

Mitä poliisien sakotteluun tulee, tunnen muutamia poliiseja, ja mielestäni sakotusasiaa pitäisi katsoa kahdelta kannalta:

Ensinnäkin Suomessa on järjestyspoliisi (kaupunkien poliisilaitokset) ja liikennepoliisi (LP). LP:n pojat eivät pahemmin tunne "armoa" sakotuskäytännössä, mutta järjestyspoliisit tuskin koskevat sakkokynään. He ovat auttamassa ihmisiä eikä kai isommilla paikkakkunnilla ainakaan ole aikaa mihinkään liikenteen valvontaan. Lieneekö noissa "maijoissa" tutkiakaan kaikissa.


a
Lähettäjä: Jaa
Tiistaina 02.8. 2005 klo 19:11:12

Message:
Tuomiot on ihan löysiä, 3 kertaa kyrvähdin ratista, 2 kerralla ajoin autot paskaksi puuhun ja sain 80h yhdyskuntapalvelua ja 100e sakkoja, kortti pois puol vuotta mutta mitäs siitä, ei se paljon elämää haitannu :)
RE: Kovat on tuomiot
Lähettäjä: Kille
Tiistaina 02.8. 2005 klo 21:36:59

Message:
Nämä rattijuopot sentään saa jonkin tuomion mutta mitä sai esim. se Turun kaupungin isokenkäinen, joka teki verojohtajan kanssa mökkikauppoja tai mitä ovat saaneet vaikka ne 90-luvun talousrikolliset, jotka ryösti koko maan puhtaaksi. Ei yhtään mitään. Nimittäin vanha sanonta sanoo, että "korppi ei korpin silmää noki"