Aihe: Kasvihuone pimeäksi klo 18-03
Lähettäjä: The KKK
Lauantaina 23.7. 2005 klo 00:14:21

Viesti:
Näytti lehdessä olevan juttu kasvihuoneviljelijästä, jota naapurit valituksillaan olivat kiusanneet. Naapuria oli häirinnyt kasvihuoneesta tuleva valo. Nyt on sitten oikeuden päätöksellä kielletty valojen polttaminen yöaikaan. Tapaus taisi olla Kirkkonummella ja ensimmäinen laatuaan Suomessa.
Tuntuu ainakin näin tavallisella järjellä ajatellen melko älyttömältä. Todellinen motiivi on tietenkin joku muu, mutta Suomen laki antaa näköjään mahdollisuuden vaikka minkälaisiin tekosyihin.

Onkohan masinisteilla ja muilla lukijoilla kokemuksia vastaavasta mielivallasta?
RE: Kasvihuone pimeäksi klo 18-03
Lähettäjä: juu ei
Lauantaina 23.7. 2005 klo 12:45:10

Message:
Eipä ole tuollasia kokemuksia. Mutta meillä on sellinen vaiva että viereisen koulun remontissa laittoivat pihavalaistusta lisää. No joku tonttu suunnittelija on laitattanut isot valonheittäjät ulkoseinään kiinni niin että valo häikäisee juuri meidänikkunoihin. eihän se haitta muuta kuin pimeällä, joutuu näes pimentämään ikkunat yöksi muuten ei unta saa, senverran voimakas valo on. (on tullut monta kertaa mieleen mennä pikkuisen kääntämään sitä lamppua)
RE: Kasvihuone pimeäksi klo 18-03
Lähettäjä: Pohojalaanen
Lauantaina 23.7. 2005 klo 13:54:25

Message:
> joutuu näes pimentämään ikkunat yöksi muuten ei unta saa

Nukuksä silimät auki?
RE: Kasvihuone pimeäksi klo 18-03
Lähettäjä: heka
Lauantaina 23.7. 2005 klo 14:15:27

Message:
Tuossa kasvihuonehommassa oli valitettu monesta muustakin asiasta. Naapuri oli kai ensin valittanut suurten öljysäiliöiden vaarallisuudesta. No, yrittäjä oli vaihtanut hakelämmitykseen. Sitten valitettiin haketuksen aiheuttamasta metelistä. Nyt haketus pitää tehdä virka-aikana äänieristeiden takana. Maksimi melu saa olla 55 db. Kaikki liittyy jotenkin siihen pitääkö olla ympäristölupa vai ei. Lähimpään naapuriin oli 65 m ja metsikkö välissä. Ainakin kaupungeissa on pahempiakin valonlähteitä.
Sitä paitsi kumpikohan on ollut paikalla ensin, kasvihuone vai naapuri?
RE: Kasvihuone pimeäksi klo 18-03
Lähettäjä: näin on
Lauantaina 23.7. 2005 klo 15:46:30

Message:
Meidän perälle kun saatiin katuvalot ei tarvitse illalla ja varsinkin yöllä käyttää vaan näkee liikkua sisällä oikein hyvin. Muistan joskus 50-luvulla kun naapuriin laitettiin pihavaloihin kerrassaan 100w lamppu jota taittiin polttaa joitakin tunteja illassa. Kun menin kylään jätven toiselle puolelle siellä (matka n.5-6km) siellä valittain kertoivat mikä se sellainen talo jotka raskii polttaa valoja ulkona. Ja he kun ei ole tottunut sellaisiin valoihin vaan häikästyy niin kirkkaista valoista. Nykyään kun ajelen kotiin ja näen kylässä olevat katuvalot mutta ei ole tullut käytyä kysymässä häikäiseekö monta kymmentä kertaa kirkkaanpi valo.