Aihe: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: JOO
Torstaina 21.7. 2005 klo 21:46:17

Viesti:
Minun metsäpalstaltani oli kahden päivän sisällä varastettu 15 mottia metrisiä koivuhalkoja! Halot oli talvella tehtyjä ja ajettu metsätien reunaan. Tien toisella puolella oleva saman kokoinen pino oli vielä jäänyt.
Menen ensi yönä telttaretkelle jos vaikka rikollinen palaisi rikospaikalle. Olivat vieneet ne pienellä kuorma-autolla jäljistä päätellen. Tein asiasta rikosilmoituksen.

Kyllä on mukavaa kun löytyy tällaisia "herran lahjoja" jotka tällaista tekevät! Ihmetyttää vaan miten ne ovat puut löytäneet, kun metsäpalstani on sivussa isoimmista teistä pienen metsätien varressa. Isommasta tiestä pitää mennä noin kilometri pientä soratietä ja sen jälkeen tie jatkuu heinittyneenä metsätienä jossa pinot olivat noin kilometrin päässä. Tietä ei ollut edes niitetty, eikä siinä ollut liikuttu kesän aikana kuin jalkaisin pari kolme kertaa. Heinikko ylti noin rinnan korkeudelle.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Juuso
Torstaina 21.7. 2005 klo 22:01:07

Message:
Joopa joo, kannattaako jättää halot metsään vartioimatta? Minä pidän niitä aina puuvajassa lukkojen takana...

Missä se mun lippis on?
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: puulämmittäjä
Torstaina 21.7. 2005 klo 22:41:30

Message:
Minä palkkasin vartioliikkeen. Käyvät 4 kertaa vrk tutkimassa mm. renkaanjäljet kipsivaloksella.
Maksaahan se homma 5 kuution hinnan vrk:ssa, mutta mulla onkin 12 kuutiota pinossa. 3vrk:n jälkeen alkaa mennä miinukselle, mutta kallista se "elämä on".
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: SS
Torstaina 21.7. 2005 klo 22:54:37

Message:
Juuso:

Saatko metsässäsi pystyssä olevat puut puuvajaan lukon taakse ? Yhtä hyvin tilaavat varkaat moton tekemään leimikon omiin nimiinsä ja korjaavat rahat pois. Tai puimuri käy hämärissä kelaamassa muutaman kymmenen hehtaarin vehnät kuormurin lavalle ?

Varas on varas vaikka vartioimatonta tavaraa ottaisi.

Tämä on ongelma meillä päin myös, jos ei peräkonttia ole klapeilla täytetty, niin ainakin on tuotu puoli kuorma-autokuormaa roskia kun on niin hyvä tie tulla. Pitäs varmaan porata klaput ontoiksi ja laittaa pieni pullo eetteriä tms. sinne ja sitten korkki päälle. Tulisi varkaalle pirtti nopeemmin lämpimäksi.

- SS -
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Oikea Vallu
Torstaina 21.7. 2005 klo 22:57:03

Message:
Ettei vaan olisi ollut niitä "marjastajia"....
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Panostaja
Torstaina 21.7. 2005 klo 23:09:45

Message:
Tuo klapin poraus on meilläpäin tuttu homma. Reikä klapiin ja sinnne sisään vesijohtoputken pätkä jossa kierteillä tulpat päissä ja sisällä täynnä haulikkoruutia. Pari hellaa on kuulemma kylällä räjähtänyt "salaperäisesti" mutta klapini on saaneet olla rauhassa.
Suosittelen.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Oikea Vallu
Torstaina 21.7. 2005 klo 23:16:35

Message:
Mitäs järkee siinä sitten on?? poltatko itse sen ruutiklapin?
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: SS
Torstaina 21.7. 2005 klo 23:36:51

Message:
Oikea Vallu: Siinä on se idea, että varas ei tiedä että siellä klapussa on se ylimääräinen "piriste", ja hajottaa uuninsa pahaa aavistamatta. Laitonta tuommoinen taitaa kumminkin olla.

No, leikki sikseen, mutta ainakin meikäläistä ottaa päähän semmoinen yleinen asenne, että jos jonkun omaisuutta ei ole vartioitu tai se ei ole lukon takana, että silloin saisi ottaa vapaasti.

Vakuutusyhtiöiden harmaissa teksteissä lukee kanssa et pitää olla niin ja niin monta lukitusta että varkaus edes korvataan.

Ja seuraavalla kerralla pakkaan ne mettään tuodut roskat siististi konttiin ja lähetän kontin roskien jättäjälle, yllättävän pienellä vaivalla roskia tonkimalla selviää kuka on roskat sinne tuonu. Ilmoitin kunnalle ongelmasta, ja saattaa olla , että saadaan sponsoria puomin asentamiseksi. Kaiken alkusyynä lienee se, että aikanaan Salon ympäristökuntien kaatopaikalle tuotiin iltamyöhällä kuormakaupalla jätteitä, kun paikalliset kaatikset suljettiin ja siirryttiin keskitettyyn Rouskis - käsittelylaitokseen Tupurissa, alkoivat mökkiläiset mättää roskiaan tienvarsien jäteroskiksiin ja lopulta ihmisten metsiin.

Vein viime kesänä yhden kokonaisen traktorikuorman sekajätettä metästä Rouskikseen - meidän ja naapurin metsän rajalla on tie, joka on oikea roskapussimagneetti, lisäksi Toijaan kuljetin Ford Taunuksen raadon joka oli hajotettu palasiksi pitkin mäntykangasta.

Joka vuosi joutuu ainakin noin 10 muovisäkillistä siivoamaan ihan jonkun mökiltä tuotuja solmittuja täysiä roskapusseja. Ja sitten joku salolainen mokkiläisaktivisti-mulkvisti mussuttaa liian suurista jätemaksuista sekä Ilta-Sanomissa että Maaseudun Tulevaisuudessa. Olen nähnyt sunnuntai-iltana Muurlan ja Kiskon alueen mökkiläisten kurvaavan mökkitieltä Helsinkiin päin ja viskaavan pussin Kiskontien pientareelle. Auto kyllä on joku 40 tuhannen euron menopeli mutta ei ole sitten rahaa maksaa pariakymppiä kuussa jäkin tyhjennyksestä.

Pthyi, hävettää oikein ihmisen älyttömyys.

- S -
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Kalle H
Perjantaina 22.7. 2005 klo 00:19:48

Message:
SS.miehelle.
Kuulostaa tutulta. Omakotitalomme pihatienpäässä hidasti asuntoauto ja sieltä heitettiin pihatiemme päähän kolme isoa roskapussia kun luulivat ilmeisesti että kukaan ei näe. No minä tapauksen huomasin ja minua moinen käytös itutti senverran että otin roskapussit "seulontaan". Löytyi lapsen paskavaipoista lähtien päätyen itturätteihin ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Mutta löytyi muös tyhjä kirjekuori mistä sain selville roskaajan nimen. Pikku pohdinnan jälkeen kaadoin roskapussit isoon pahvilootaan ja suljin ja teippasin loodan huolellisesti. Paketti postiin kun osoite oli tiedossa ja postiennakkosummaksi laitoin 75 Euroa ja tekstiksi uteliaisuuden herättävä "palkinto". Mahtoin naama venähtää kun ostivat 75 eurolla omat paskavaippansa ja minä tietenkin olin otettu kun moisesta moskasta 75 maksoivat. Tilitiedoista saavat selville nimeni jos haluavat mutta eipä ole reklamaatiota kuulunut. ;-)
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Niksu
Perjantaina 22.7. 2005 klo 01:50:38

Message:
Muutama vuosi sitten kaveri kertoi vastaavanlaisesta tilanteestaan. Heillä meni yksityinen metsätie järvenrantaan ja ns. jokamiehen oikeudella he olivat vuosia antaneet vieraiden ihmisten käyttää tietä marjastamiseen, kalastamiseen ja uimassa käymiseen. Sitten vain aika muuttui ja rupesi puita häviämään tien laidalta, tie oli yhtenään nimismiehen kiharoilla ja roskaamista. lääkkeenä heillä oli vajan taakse piilotettu kärrykuormallinen hiekkaa maantien ns. korjaamiseen. Eli huomatessaan auton menevän metsään kovasti myöhään,tai heillä oli jo haju autossa olijoiden taipumiksista. Lääkkeenä oli mennä kippaamaan hiekkakuorma keskelle tietä ja jättää se silleen. Ja kukaan ei tullut heille valittamaan keskelle tietä kipatusta hiekkakuormasta ja parin toisinnon kautta tien käyttäjien asenne korjaantuikin. Nämä väärineläjät olivat käsin ja jaloin työntäneet hiekat ojaan,jotta pääsivät autolla kasan yli. Ja hiekan ojasta nosto koneella on lopuksi pieni työ ja vaiva siihen ilkivaltaan, mitä muutoin joutui korjaamaan.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: maukka
Perjantaina 22.7. 2005 klo 11:31:35

Message:
isäukoltani hävisi aikanaan myös takametsän halkopinoista koivuhalkoja,pieniä määriä tosin.
Pinoista huomasi että ne tahtoivat talvikuukausina madaltua itesekseen.Vaan loppui pinojen vajoaminen kun ukko kävi ja poraili pöllin päihin dynamiittinallin mentäviä reikiä ja nallin reikään ja löi sopivan puutapin peitteeksi.Kyllä ne nallit ainakin tuhkat pöllytti pitkin torppaa.Alko halot kestämään pinossa sen jälkeen.ö

RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: dynamiitti-joe
Perjantaina 22.7. 2005 klo 13:32:49

Message:
hyvä maukka, oikein toimittu. eli varkaille tiedoksi , sitä saa mitä tilaa.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Ex-valmet
Perjantaina 22.7. 2005 klo 14:16:51

Message:
Minä palkkasin vartiointiliikkeen vartioimaan viherkesantomaata. Kerrasta opin, kun meinasin mennä toissa kesänä kesantoa niittämään, niin naapurin hujoppi oli sen edellisenä syksynä kyntänyt.

Kyllä harmitti, kun piti kylvää heinä uudelleen. Vartiointiliike on hoitanut hommansa hyvin, nyt ei kahteen vuoteen ole naapurit olleet salaa kyntämässä!
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 22.7. 2005 klo 14:26:41

Message:
Kulttuurivärikkyys ja kansainvälistyminen se valtaa alaa täällä meilläkin päin.

Valvonta laitteita on jouduttu laittamaan jo joitakin ja ihmisten kulkemisia on rajoitettu.

Tuolla Wanhoissa Sivistysmaissa sitä piikkilankaa, verkkoaitaa ja kalteria tuntuu riittävän. Äviriäämmillä on julkisivun puolella oikein monimetrinen tiili tai kivimuuri ja siinä komea portti. Samaan suuntaan kait ollaan sivistymässä mekin.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Mökkiläinen
Perjantaina 22.7. 2005 klo 16:00:51

Message:
Tässä olisi SS:lle (ja muillekin) vähän mökkiläisen näkökulmasta, kun näköjään molemmat noita Kiskon nurkkia koluamme.

Meikäläisen roskat hoituu siten, että yksityistiemme (siis tienhoitokunnan ylläpitämä) varrella on siirtolavaroskis jota urakoitsija (oliko se Lännen Kuljetus ?) määrävälein vie sitten Korvenpään Rouskiksen jäteasemalle tyhjennykseen. Tänä kesänä olisi saanut tyhjentää useamminkin, kun jotkut oli siivonneet nurkkiaan vähän perusteellisemmin. Ketkä kaikki roskista käyttävätkään, luulisin että muutamat tienvarren vakiasukkaat myös.

Kerran vuodessa sitten kotiin tulee lasku jolla osuuteni jätehuollosta kuitataan. Miten kustannukset on roskista käyttäville jaettu, ei ole minulle kerrottu. Oma laskuni on jotain 50 euroa vuosi ja maksan sen ihan mielelläni. Tosin joinakin kesinä kun on vähemmän tullut oltua mökillä (parina viikonloppuna) on roskahuoltoni maksanut enemmän, kun sinne viemäni kaksi ruokakassillista !!

Pidän järjestelmää hyvänä, ainakin parempana kuin sitä, että roskapussin vein aiemmin Helsinkiin kotiroskikseen. Sen kun unohti autoon kotiintultua pariksi tunniksi, niin tuoksu oli kyllä mieliinpainuva.

Näillä palstoilla kun mökkiläisiä nyt on alettu parjaamaan, niin sanoisin kuitenkin etten ole toisten metsiin roskia koskaan vienyt. Sen sijaan aikoinaan paikallisilla maanomistajilla oli tapana tuoda omat kaatopaikkatavaransa traktorin peräkärryllä (omaan)metsäänsä, tietysti vähäväkisen mökkiläisen nurkille. Samoin ähkyyn kuolleet (liikaa sokerijuurikkaan naatteja syöneet) lehmät haudattiin hiekkakuoppaan ihan lähistölle. Olipahan sitten seuraavina talvina ketuilla ja muilla luontokappaleilla puuhaa, kun niitä raatoja sieltä esiin kaivelivat.

Mielestäni sekä meidän Ulko-Kiskolaisten ja Vakiasukkaiden olisi hedelmällisempää toimia toinen toistamme arvostaen ja hyödyttäen. Käsitykseni mukaan kunnan väkiluku ainakin kaksinkertaistuu kesäisin ja tuomme kunnan kaupoille, urakoitsijoille ja muille palveluntuottajille huomattavan tulonlisän. En ole laskenut, mutta tänä kesänä joka kauppareissulla oli kuitissa luokkaa 40...50 euroa ja bensaasemalle aina 70.

Ettei jäisi sellaista käsitystä, että kaupunkilaisjuppi tässä tarinoi, niin voin kertoa käyneeni kansakouluni Toijassa, "Karvis-Papan" hyvässä opetuksessa -50 luvulla. Ammatin ja leivän perään piti sitten lähteä muualle.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: SS
Perjantaina 22.7. 2005 klo 17:04:41

Message:
Niin, olen syntyjäni salonseutulainen, asun Lohjalla mutta oma syntymäkoti on hallinnassa ja melkoisen aktiivisessa käytössä.

En siis halua leimata mökkiläisiä millään tavalla, heillähän on itse asiassa tavoitteena päästä sinne lähemmäksi "aitoa luontoa" kun on joko syntymäkoti tai mummonmökki ostettu.

Aloin vain kuumeta kun Ilta-sanomissa oli salolaisen mökkiläisaktivistin yleisönosastoväite siitä, että heidät pannaan maksamaan kuntalaisten jätehuollosta. Minä taas sanon, että jos on varaa pitää mökkiä ja kulkea jostakin muusta läänistä mökille, on varaa maksaa vuodessa se muutama kymppi, meilläkin on Salon Jätehuollon jäkki kaksi viikkoa tyhjennysväli, eikä ole edes sähkömittarin perusmaksun vertaa...vaikka jäkki on tyhjänä melkein aina, en kyllä ala mussuttamaan.

Se Korvenmäen kaatopaikka muuten on mahdottoman hyvä: Jos jäte on kierrätettävää ja lajiteltua, esim. metalli, lasi, muovi, puu, naulainen puu, kestopuu, öljy, kemikaalit, akut jne. , silloin ei viennistä tarvii maksaa yhtään mitään! Herää kysymys, mitä sekin ihminen ajatteli kun toi mökin maalausjätteet tynnyrit sun pensselit, mukana rikkinäinen ruohonleikkuri, siihen Kiskontien viereen mettätielle ????

Tämä roskan kertyminen on jotain vaan niin hurjaa, haistelkaapa Ämmässuon kaatopaikan odooria kun ajatte ykköstietä Helsinkiin...Siinä se puolen miljoonan "hyvältä haisevan" kaupunkilaisen tunkio tuoksahtaa...

Sitten kun jätteenpolttolaitosta puuhataan, kaikki NIMBYt panee vastaan minkä kerkiää. (NIMBY="Not-Into-My-Back-Yard") Kai sillä syynsäkin on, mutta ei noi neliökilometrien suuruiset kaatopaikka-alueetkaan ihan tervettä meininkiä ole...

- SS, itsekin "mökkiläinen" -


RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä:
Perjantaina 22.7. 2005 klo 20:33:56

Message:
SS = Syökää Siististi tai Syntynyt Sohlaamaan :D
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Vanha juttu
Perjantaina 22.7. 2005 klo 21:20:48

Message:
Naapuri on myynyt halkosi "edullisesti"
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Mökkiläinen
Lauantaina 23.7. 2005 klo 03:19:58

Message:
Tämä nyt lipsuu osittain tuosta halkojen varastamisesta, mutta en viitsi uuttakaan keskustelua aloittaa. Minultahan on mökiltä ohikulkijat vieneet omenat puista ja korvasienet pihalta, halusivat kai säästää minulta sen vaivan. Viime talvena oli käyty sisälläkin ikkuna rikkomalla katsomassa, muttei näköjään ollut mitään viety, oli kai liian huonoa tavaraa. Aseita ja juomatonta viinaa siellä ei ole koskaan ollutkaan, ainakaan pitkää aikaa. Niin ja metsäähän mulla ei paljon olekaan ja kun naapurimetsänomistaja hakkautti omaansa, niin oli sitten vienyt siitäkin muutaman kymmenen runkoa, kun ei kuulemma rajapyykkejä löytynyt! Jos niiden kanssa sitten käy moisista pikkuasioista riitelemään, niin varmaan keksivät jotain lisäharmia, kun ei itse voi koko aikaa olla omaisuuttaan vahtimassa.

Miten on SS onko tosiaan kaikki lajiteltu jäte ilmaista Korvenmäelle (muistin näköjään nimen väärin) vietynä? Minulle ainakin tuli postissa hinnasto, jossa oli kaikenlaisia lukuja. Itseäni kiinnostaa hävittää muutama vanha 200 l tynnyri, joissa on ollut aikoinaan polttoöljyä öljykaminalle. Hinnaston mukaan niistä veloitetaan enemmän kuin tynnyri (sisältöineen) on aikoinaan maksanut!

Sitten vielä tulevaisuudesta. Eikös se ole niin, että kun tämä nykyinen jätteenkäsittelyasema-alue täyttyy, niin seuraava onkin sitten jossain Turun lähistöllä. Tarkoituksenahan on vähentää ko paikkojen määrä maassamme murto-osaan. Siinäpä sitten on mökkiläisiä kevytperäkärryineen jonossa uudella moottoritiellä. Ennenhän Kiskolaiset kippasi jätteensä laillisesti sinne Kirkonkylän taakse metsään ja sitten vietiin Muurlaan ja nyt Saloon (vai onko se jo Muurlan puolta?). Onneksi taitaa olla niin, että kun tuo Salon paikka suljetaan olen itsekin jo kierrätyksessä (maasta sinä olet tullut...)

Jos nyt joku ihmettelee miksi tähän aikaan täällä tällaisia lavertelen, niin olen ollut tämän viikon 24 h päivystäjänä ja tänä yönä on toinen vikakeikka päällä. Ettei se kaupukilais(valkokaulus)työläisenkään osa aina niin herkkua ole. No pääseehän samalla isännän nettiyhteyksillä itseään viihdyttämään ;=)
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: SS
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 13:55:58

Message:
SS="Se Sininen" tietysti. Voorti.

Polttoöljytynnyrit:

1. Valuta helmi pohjalta tyhjäksi kanistereihin
2. Anna kuivua korkit auki
3. Sahaa sivusta noin 30 cm rautasahalla
4. Väännä sahaamasi ura leveäksi vaikka sorkkaraudalla
5. Saa palauttaa metallinkeräykseen

Ei nyt ehkä kaikkea saa ilmaiseksi viedä , mutta
ilmaiseksi saa palauttaa esim:
1. Sanomalehdet + paperijäte
2. Pahvit, kartongit, voimapaperi
3. Nestepakkaukset
4. Lasi, pl. posliini, lamput, autonlasit
5. Ikkunalasi Korvenmäkeen
6. Akut, max 2 kpl
7. Paristot, pienakut
8. Metalliromu, öljyt-polttoaineet nesteet pois
9. Puhdas puu
10. Jäteöljy < 100 l
11. Loisteputket < 5 kpl
12 kumijäte palauteteaan esim.Satamakadulla olevan kumikorjaamon lavalle
13. Aikaisemmin on myös ollut muovi- ja styroxjätepalautus

Noista "sienestäjistä" ja "marjastajista": Salon kaupungin läheisyys kyllä vaikuttaa, perinteisesti kylillä toisen pihaa kunnioitettiin vaikka vieraisilla käytiinkin. Metsänhakkuusta: rajalinjojen epämäääräisyys on ongelma, eikä isännät niitä ite leimaa, se on MHY tai mettävirma, ja motokoneen kuski joutuu parhaimmillaan arpomaan mistä se naapurin mettä menee. On jopa käynyt niin, että on hakattu tyystin vieras metsäpalsta.

-S-

RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Mökkiläinen
Maanantaina 25.7. 2005 klo 10:11:36

Message:
Kiitokset SS:lle öljytynnyrineuvosta. Ei muuta kun vanha kirves heilumaan tynnyrin kupeeseen, niin eiköhän siihen reikää synny. On niitä joskus tullut katkottua.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Make 1
Maanantaina 25.7. 2005 klo 21:41:18

Message:
Eikös naapurinpuolelta hakatuista puista tartte yhtiön maksaa tuplahinta omistajalle?
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Ei millään pahalla
Maanantaina 25.7. 2005 klo 23:06:14

Message:
Eikö se olekkaan niin, että jos löytää metsästä halkopinon, niin löytäjä saa pitää sen. Sehän voi olla unohtunut sinne, ja lahoaa jos ei kukaan vie hyöty käyttöön.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Halon hakkaaja
Maanantaina 25.7. 2005 klo 23:13:58

Message:
Minä tein talvella 200 mottia halkoja, ja nyt kävin mittaamassa, niin ei ollut kuin 180 mottia jäljellä. Millään ajoneuvolla ei ollu käyty pinon luona. Mielen kiintoista, eikö?
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: juuei
Maanantaina 25.7. 2005 klo 23:17:34

Message:
Mahtaako kuitenkaan kuivua noin paljon?
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Pajulainen
Tiistaina 26.7. 2005 klo 00:10:34

Message:
Oli se vaan taitolaji kun poikassa kahto vanhojen
mehtämiesten halakojen latomista,sillon työpalkka
maksettiin metreistä mehtään.Jos ois kovasti kint
taita yhteen lyöny niin olis romahtanu,mutta mit-
taan asti pysyivät.Pokalla vetivät enemmän mitä
me nykyään sahalla.Otsikkoon:Pinoja näkkyy tien
varsilla joskus oudosti mulahtavan aina joskus,kai "löytäjälle suuri onni ja autuus"vai-
ka puuta on edullisesti myynnissäkin.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: Arska
Tiistaina 26.7. 2005 klo 08:16:53

Message:
Yhden metrin korkuinen pino madaltuu kuivuessaan ja asettuessaan yli 10 cm. Puu kutistuu kuivuessaan yli 4 % (sahureiden kuivavaramitta) eli esim. 100 mm leveä sahatavara on heti sahauksen jälkeen 104 mm.


RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 26.7. 2005 klo 20:13:58

Message:
Puhuttiin markka-aikana, että käryn kustannuksiin vedoten joulukuusivarkaalta voi pyytää rauhassa 3 tonnia. Miten lie halkovarkaan kohdalla.

Tuossa eellisessä taija olla kuin metsän haaskuu (jollei oo lakia taas rukattu), ja olisko jälkimmäinen sitten varkaus.
RE: Halkoja varastettu!
Lähettäjä: woodsman
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:28:15

Message:
Tuli tuossa mieleen vanha vitsi:
Tummaihoinen tuli taloon ja kysyi isännältä: Tarviiko isäntä polttopuita ? Isäntä vastasi, en tarvitse ! Tummaihoinen tähän: Onko isäntä varma ettei tarvitse polttopuita, johon isäntä tiuskaisi: En tarvitse !
Seuraavana aamuna liiteri oli tyhjä !