Aihe: Akselivälin vaikutus vetokykyyn?
Lähettäjä: Vickers & Nodel
Keskiviikkona 02.4. 2003 klo 10:07:54

Viesti:
Käsittäkseni jos traktorissa on pitkä akseliväli on sen vetokyky parempi, koska pyörät pysyvät paremmin kiinni maassa, eikä turhia keulimisia tai vastaavia tapahdu. Lisäksi on suurempi osa traktorin painosta vetävillä pyörillä pitkän akselivälin koneissa. Sanokaas teoreetikot miten tää on. Kiinnostaisi tuo teoria siitä miten tämä on selitettävissä että akselivälillä on vaikutusta traktorin veto-ominaisuuksiin.
RE: Akselivälin vaikutus vetokykyyn?
Lähettäjä: Meca
Keskiviikkona 02.4. 2003 klo 11:50:29

Message:
Takatuupparissa vetokyky riippuu enemmän akseleiden sijainnista traktorin pituusakselilla. Jos takapyörät sijaitsevat lähellä traktorin keskipistettä on takapyörillä hyvin pitoa, koska paino lepää takapyörien päällä, mutta samalla traktori on herkkä keulimaan. Toisaalta takapyörien sijainti takana mutta etuakselin sijainti lähellä traktorin keskikohtaa aiheuttaa sen, että traktori ei keuli helposti mutta sutii koska painosta suuri osa on etupyörillä. Jos takana on paljon painoa ei etupyörien sijainnilla ole suurta merkitystä.
RE: Akselivälin vaikutus vetokykyyn?
Lähettäjä: Frangenström
Keskiviikkona 02.4. 2003 klo 15:27:07

Message:
Pitkä akseliväli on haitta, koska paino jakautuu huonommin pidon kannalta, eli lyhyessä akselivälissä on takapyörillä selvästi enemmän painoa kokonaispainosta (siis siitä liikuvasta massasta). Tämä tulee esille esin. Nuffieldin ja Massey Fergusonien välisenä erona, jonka jokainen on huomannut syksyisellä kyntöpellolla. Pitkän akselivälin ongelma on myös se että painonsiirtoa ei saa takapyöriin niin helpolla ollenkaan, eli keula ei pitkän varren vaatimasta momentista johtuen nouse, kun taas lyhyt akselivälinen tuuppari nostaa keulaa ja painosta osa siirtyy takapyöriin (siis painonsiirto).