Aihe: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: @
Keskiviikkona 29.6. 2005 klo 22:56:06

Viesti:
Kysynpä teiltä kaikilta, millä te pelottelette hirvet laiduntamasta metsästänne? Olen saanut ohjeiksi laittaa muovisuikaleita mäntyhin heilumaan, joku käski käyttää vanhoja videokasetin nauhoja, joku neuvoi soittamaan matkaradiota yötäpäivää metsässä. Itse ajattelin ripustaa tuulikelloja helisemään puihin. Onko toimivia ehdotuksia?
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä:
Torstaina 30.6. 2005 klo 00:26:12

Message:
Vuokraa maas hirvenmetsästäjille.Hajusaippuaa on kans kehuttu,ja sit naapurin puolelle nuolukiviä
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: hirvi
Torstaina 30.6. 2005 klo 00:35:38

Message:
Tiest varmaan että luupäät ovat hyvin viisaita ,odottavat että istutukset kasvaa oikeelle kork: Asiaan;
Kun otat sellaisen vajaan 1 metrin pituisen tulikepin matkaan,etkä heilu enemppää, vähempi riepustelet, istut vaan odottelemaan ja kun se Luupää tulee niin osoittele oikeaan suuntaan,loput sinä osaat itsekin,pyydä naapurit sekä Vallesmanni pitoihin mukaan niin kyllä Hirvet kaikkoo,Jännittävää kesää!!!!!!!!!
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: LA
Torstaina 30.6. 2005 klo 09:00:33

Message:
Jos asut seudulla jossa on aktiivisia enduroharrastajia niin laadi heidän kanssa enskareitti metsään. Hyvin suunniteltu reitti ei tuhoa käytännössä taimikkoa ja hirvetkään ei viihdy alueella kun siellä on säännöllisesti pientä pärinää.
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: sami
Torstaina 30.6. 2005 klo 09:17:31

Message:
Radio on erittäin hyvä karkoitin, eikä sitä tarvi
huudattaa isolla, hirvi kuulee sen kyllä ja väistää. ite kokeilin viime talvena tätä,kun asun eri paikkakunnalla, kuin metsä en voi olla alvariinsa vahtimassa taimikkoja.Parin viikon välein vaihon patterit. taimikon hoidossa kannattaa jättää lehtipuuta reilusti enemmän hirvituhoille alttiilla alueilla.
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: Eu-vastaisuutta
Torstaina 30.6. 2005 klo 09:53:00

Message:
Tuo jos sattuu sika kuolemaan ennen aikojaan...kulettelee sitä kauhassa pitkin metsätietä "HOnkajoen suuntaan". Sattumalta se raato kuitenkin putoaa sinne taimikkoon...
aika hyvä konsti...
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: Rymy-Eetu
Torstaina 30.6. 2005 klo 11:09:13

Message:
Napaml-pommi tai viuhkamiina lankavirittämiseksi...
RE: Hirvenkarkotin
Lähettäjä: Jarkko
Torstaina 30.6. 2005 klo 11:10:35

Message:
Mulle paikallisessa metsänhoitopiirissä sanottiin myös tuosta hajusaippuasta. Taimikko on saanut olla rauhassa, mutta se on sen verran lähellä asutusta muutenkin ja taimikko on pieni, joten olisi se saanut ehkä muutenkin olla rauhassa.

Lehtipuun jättämisestä mulle neuvottiin toisinpäin. Jos taimikossa on lehtipuuta, hirvi tulee sinne (varmasti?) ja voi välillä napsia havupuitakin, eli mua neuvottiin hävittämään lehtipuut pois.