Aihe: Ferguson niittokone
Lähettäjä: Kasper
Torstaina 16.6. 2005 klo 08:00:01

Viesti:
Ostin Ferguson niittokoneen, mallimerkintänä kilvessä 198, vuosimalli ilmeisesti 50-lukua?Onkohan kellään sen manuaalia josta voisi ottaa kopiot/skannata/ostaa tms? Lähinnä kaipaisin kuvaa erikoisesta hammastetusta työntötangosta ja taka-akselin alle tulevasta korvakkeesta. Saahan siihen itse rakenneltua jotain mutta ei haittaa jos olisivat edes vähän alkuperäisen näköisiä. Kyselin jo yhdestä tarktorimuseosta mutta ei löytynyt apua.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: harmaa petronisti
Sunnuntaina 19.6. 2005 klo 09:30:13

Message:
En ole löytänyt omastani minkäänlaista tyyppikilpeä, missäs kohtaa sen pitäis olla?.

Tarkoitat varmaan taakse tulevaa konetta -Siihen mulla on manuaali.
Varmaan tarkoitat työntövarren levyjä jolla säädetään koneen työskentelykorkeus. Pitkän haeskelun jälkeen löysin tuollaisen varren jossa nuo osat on, luultavasti on alkuperäinen -Siitä voisin tehdä mittakuvan.
Taka-akelin alle tuleva korvake ei liioin ole kummonen, luulisin kylläkin että ne täytyy olla molemmilla puolilla, ainakin mulla on kaksi erikätistä.

RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: vesa
Sunnuntaina 19.6. 2005 klo 13:19:08

Message:
Taka-akselin alle tulee korvake, jonka saat helposti tehtyä teräslevystä. Tulee kiinni oikean lokasuojan pultteihin ja on yksinkertaisesti vain reikä johon paksumpi kettinki tulee kiinni. Vasemmalla puolella tulee olla rauta joka pitää koneen sivusuunnassa paikallaan. Tämän kiinnitykseen tarvitaan ne erikätiset valetusta metallista tehdyt korvakkeet. Oikean puolen korvakkeen alle tulee se reikäkorvake. Myös vasemman puolen raudan teko onnistuu paksusta lattaraudasta päistä hieman taittaen. Hammastetulla työntötangolla tarkoitat ilmeisesti työntövartta, joka on ferkun oma pulttisäätöinen ja siinä molemmin puolin hammastetut levyt johon tulee korvake jolla säädetään härvelin korkeutta. Kyllä siinä hetki menee kun koneen toimintakuntoon laittaa ensi kertaa, sen verran high-tech tuote se on. Ja käytössä todella hiljainen kumipuslien ansiosta.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: Kasper
Maanantaina 20.6. 2005 klo 09:03:01

Message:
Juu, varsinaista high-techiä... Paljon rautaa ja kettinkiä. On se nyt senverran ollut perässä että sain ruosteet pois hihnapyörältä, mutta ihan vaan paikallaan.
Kävin sitten katsomassa isän ferkkua ja siellä olikin korvakkeet akselin alla, ja molemmin puolin. Ne kiinnikkeet saan rakenneltua kyllä, jonkinlaiset aihiot löytyy.
Työntötangosta jos saisin kuvan ja jotain mitoitusta niin olisi kyllä hyvä juttu. Käyttöohjekirjan kopiosta voin maksaa. Jos kopiointi onnistuu niin laittakaa sähköpostia niin sovitaan tarkemmin.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: Kasper
Maanantaina 20.6. 2005 klo 13:28:37

Message:
Joo, varsinaista high-techiä, paljon rautaa ja ketjuja...

Tyyppikilpi on minulla ja yhdessä toisessa koneessa jonka olen nähnyt, vetovarsien välissä olevassa palkissa yläpinnalle niitattuna.

Jos manuaali tähän nostolaiteasenteiseen löytyy niin haluaisin ostaa siitä kopion, laita sähköpostia niin sovitaan tarkemmin.
Työntövarresta jos saisi kuvan ja jotain mitoituksia niin olisin kiitollinen, akselikorvakkeet olen nyt omin silmin nähnyt ja rakentelen samanlaiset.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: Kasper
Tiistaina 21.6. 2005 klo 11:27:15

Message:
Tämä on nyt kolmas vastaus minulta mutta ei näy omalla ruudulla vaikka on sivuhistoriat poistettu ym. Jos jollain muulla näkyy niin hyvä, tässä tiivistelmää:

-Alkuperäisen työntövarren kuva ja mitoitus kiinnostaisi. Voin sellaisen ostaakkin jos on kaupan.
-Akselikorvakkeet olen omin silmin nähnyt ja valmistan vastaavat.
-Manuaali tai sen kopio kiinnostaa, sähköpostilla voi sopia tarkemmin hinnasta ym.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 21.6. 2005 klo 13:30:23

Message:
Työntövarsi on ferkun alkuperäinen johon on pulteilla kiinnitetty kaksi lovettua lattarautaa joissa koloja. Työntövarsi itsessään on valmistettu kahdesta lattaraudasta joissa keskellä pitkulaiset kolot pituudensäätöpultteja varten. Kummassakin latassa on pallopää ja ne ovat osittain vierekkäin niin että kolot kohtaavat. Ja näistä pultit läpi. Eli kierrettävä säätö joka vanhemmissa traktoreiden työntövarsissa on on korvattu hieman hankalammalla pulttisäädöllä. Ikävä kyllä ei ole kuvalla heittää mutta parin päivän varoitusajalla saattaisi sellainen löytyä. Samoin mitat, jos alat itse värkkäämään. Alfamerin ferkulisälaitekirjassa kuva tällaisesta muistaakseni on.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: Kasper
Maanantaina 27.6. 2005 klo 10:23:42

Message:
Sain kuvan tuosta varresta sähköpostilla englannista ja tiedän nyt mistä puhutaan. Saisihan noita pallopäitä hitsattavina versioina mutta jos nyt jollain on ylimääräinen alkuperäinen työntövarsi niin voisin sen ostaakkin. Akselin alle tulevia korvakkeita saa LH-osalta vajaa 17e kappale joten taidan ne ottaa kuitenkin sieltä samalla kun tilaan muita osia.

Käyttöohjekirjaa 5A-EE-B20 (6A-EE-B20) niittokoneelle vielä kaipailen ette tule heti rikottua vehjettä. Niitä saa kyllä englanninkielisinä hintaan 12GBP/29USD tilata netistä mutta olisihan se suomenkielinen hienompi, edes skannattuna/kopiona.
RE: Ferguson niittokone
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 28.6. 2005 klo 16:17:38

Message:
Ei ole minullakaan käyttöohjeita. Tärkeintä on tietysti muistaa että voiman ulosotto pyörii aina kun hydrauliikka on "päällä". Eli silloin ei terä saa olla viikattuna ylös. Hihnat kyllä luistavat, ei siinä todennäköisesti mitään riko. Eli aina ensin kone ylös, hydrauliikka pois päältä ja sitten terän viikkaus. Takaata katsoen alumiinirunko saa olla hiukan maan tason yläpuolella, tämän säädät ketjulla joka tulee työntövarren läpi hammastettuihin koloihin. Äärettömän helppokäyttöinen peli kun vähän tottuu ja muistaa tämän nosto- ja viikkaushomman. Taakse kannattaa vilkuilla koko ajan koska oikealle akselin alle kiinnittyvä varsi toimii"sulakkeena2 jos ajaa terän kiinni, sen tarkoitus on antaa periksi niin että terä pääsee taaksepäin. Ei sitä rikki saa millään enemmänkin tulee olla huolissaan kissoista ym. kotieläimistä etteivät mene terään. Ja lapset kannattaa pitää sisällä.