Aihe: auton hitsaus
Lähettäjä: pertsa
Perjantaina 03.6. 2005 klo 21:24:40

Viesti:
Miten olisi paras hitsata lokakaaren reunasta noin 2cm ylöspäin noin lyijykynän mentävä reikä? Ympärillä oleva pelti on suht tervettä. Ja mitä kittiä suosittelisitte käyttämään auton peltien kittauksessa?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Perjantaina 03.6. 2005 klo 23:08:33

Message:
Mahdollinen ruoste pois reiän ympäriltä ja hitsaa pieniä pisteitä vierekkäin räkimällä. Noin pieneen reikään ei pysty peltiä oikein laittamaan, jos kestävän korjauksen haluaa.

Jos kestävyydellä ei ole väliä, niin sitten hieman reikää isompi pellinpala lokasuojan sisäpuolelle ja parilla pisteellä kiinni reiän reunoista. Pakkelia päälle. Ruoste alkaa muhia noitten peltien välissä, joten korjaus ei kestä kuin muutaman vuoden.

Pakkeliksi jotain muovipakkelia, merkillä ei ole isommin väliä. Lasikuitupakkelikin on ok, mutta sen hiominen on yhtä tuskaa, jos käsipelillä aikoo hioa.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: VeeKoo
Lauantaina 04.6. 2005 klo 09:28:11

Message:

-Suurenna reikä ehjään peltiin ja putsaa metallipuhtaaksi reunat n. 10 mm reiän reunasta. Taivuta tai naputa reunat sisäänpäin loivasti. Tee peltistä (esim. messinki, kupari, tms.) paikkapala ja putsaa metallipuhtaaksi. Sulata juotostinaa kolvilla sekä reiän reinoihin että paikkapalaan, laita pala paikalleen ja tinaa se kiinni. Putsaa juoksutteet pois, muovikitillä tasoitat ja ruiskutat maalin päälle. Takapuolelle voit laittaa suojamömmöt tai vaseliinit, mitä itse suositkaan.

OK
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: uuvatti
Lauantaina 04.6. 2005 klo 09:32:26

Message:
nailonsukka ja plaastik pattinkia, tai kolmen ja piikin rutiililla kunnon hernekeitot kylkeen.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: tuningia
Lauantaina 04.6. 2005 klo 10:22:57

Message:
Pistä siihen reikään sivukiinnitteinen antenni, jonka päähän esim.autoliiton keltainen viiri tai joku rajumpi, kuten ekotyttöjen kettuviiri jne.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: joppari
Lauantaina 04.6. 2005 klo 15:11:02

Message:
Karkea hionta reiän ympäriltä, reiän kohta vasaroidaan kuopalle, reikään alumiiniteippiä, ja lasikuitukitti päälle. kestää paremmin kun tämän palstan hitsareilla.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kysyjä
Lauantaina 04.6. 2005 klo 16:47:15

Message:
Tässä kun nyt on valmis aihe niin kysynpä nyt mieli pidettä omaankin asiaani.
Eli auton pohjaa olen hitsaamassa ja on leikattu rälläkällä kaksi suhteellisen isoa aukkoa pohjaan (noin 30cmx20cm toinen vähän isompi)
Niin miten tähän kannattaa paikka laittaa?
Päältä päin vai pohjasta?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kysyjä
Lauantaina 04.6. 2005 klo 17:22:21

Message:
Niin jäi tuossa kirjoittamatta että helpompi tietysti olisi päältä päin hitsata kun ei tarvitse auton alle kömpiä, mutta entä se rako joka jää silloin siihen peltien väliin? Lähteekö se siitä sitten ruostumaan? Massa tietysti laitetaan päälle mutta riittääkö se?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Lauantaina 04.6. 2005 klo 17:42:00

Message:
Mulla on vastaava projekti runsaan viikon kuluttua kuin "kysyjällä". Teen kuten ennenkin, eli sovitan pellit toisiinsa puskusaumalla ja hion saumat jokseenkin pellin tasalle. Hitsaan yläpuolelta, mutta niin isolla virralla, että hitsisula menee sauman läpi alapuolelle saakka. Vaikka alkuperäinen pelti on ohutta (uusi 1,5 mm paksua), pyrin silti hiomaan niihin ennen hitsaamista V-railon. Hitsisula menee paremmin läpi.

Jos alapuolelta hiottaessa löytyy monttuja, hitsaan ne alapuolelta täyteen.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kysyjä
Lauantaina 04.6. 2005 klo 19:41:38

Message:
Minä ajattelin laittaa vähän isomman paikan kuin mitä reikä on ja hitsata sitten reunoilta. Mutta kummaltako puolelta se paikka kannattaa laittaa?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Paljon tuhrannu
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 09:37:30

Message:
Tee paikka niin että reunat menee noin 5 mm päällekkäin. on helppo hitsata.Sitten kunnon maali ja ohutta kotelomassaa ja viimeiseksi paksu pojamassa pensselillä. toimii. Ai niin hitsaat mistä paremmin onnistuu.Äläkä polta koko kapistusta.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Keke
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 10:14:18

Message:
Joskus hitsailin vanhaan pösöön paikkaa puskusaumaan niin se jäähdyttyään veti peltiä lommoille ympäriltä.Itse tekisin pokkaukset reiän laidoille ja pisteillä kiinni.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Mig
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 13:08:29

Message:
Kysyjälle:(ja kaikille muillekkin..)
-Ei peltejä missään nimessä päällekkäin,vaan paikan TÄYTYY olla hitusen pienempi kuin reikä,eli että jää hitsaussauman verran tilaa.Näin tehdään autoon paikka,ei muulla tavoin.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: ÄLÄ JAUHA
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 13:15:24

Message:
paskaa miggi, montako 2 tai 3 pellin päällekkäis saumaa autossa on alunperin hä?? jos pohjaan laittaa paikan 5mm päälle ei ole suuri synti.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Mig
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 13:24:44

Message:
Kyllä se on synti.Kukaan ammattinsa osaava autopeltiseppä ei moiseen sorru.Sinun on pakko,kun osaaminen ei riitä.Näin yksinkertaista se on.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: ÄLÄ JAUHA
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 14:32:48

Message:
käyppä kattoon miten peltiseppää laittaa pellit MIGGI nii tiiät mistä puhun
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 14:53:54

Message:
> paskaa miggi, montako 2 tai 3 pellin päällekkäis saumaa autossa on alunperin hä??

Tuo ei varsinaisesti ollut mulle osoitettu, mutta kommentoinpa silti. Juuri tuosta syystä yleensä joudun autojani hitsailemaan, eli pelti on ruostunut puhki paikoista, missä pelti on toisen pellin päällä. Väliin tiivistyy kosteutta, mutta maali tai ruostesuojamassa sinne ei pääse ja niin ruostuminen alkaa.

> jos pohjaan laittaa paikan 5mm päälle ei ole suuri synti.

Ei ehkä suuri synti, mutta siinä vain järjestää itselleen tulevaisuuteen lisää töitä, jos hitsaa päällekkäin. Päällekkäin hitsatessa toinen pelti on yleensä auton alunperinkin ohutta peltiä, josta vielä ruostumalla osa on rapissut matkan varrelle, joten korjaus ei montaa vuotta kestä, jos hitsaa päällekkäin.

> käyppä kattoon miten peltiseppää laittaa pellit MIGGI nii tiiät mistä puhun

Mitä olen lehdistä lukenut, niin eihän ne peltisepät (autokorjaamot) yleensä maalaa eivätkä ruostesuojamassaa sellaisia korjauksia, jotka eivät näy päällepäin, joten en ihmettele, jos ne eivät halua hitsaustenkaan kauan kestävän. Väärin hitsattu, ei maalia, ei ruostesuojamassaa -> uusi korjaus parin vuoden päästä = lisää rahaa korjaajalle.

Sikäli on omakohtaisia kokemuksia, että siskoni auton oveen oli peruutettu parkkipaikalla. Ovi vaihdettiin ja maalattiin merkkikorjaamolla. Parin vuoden kuluttua ihmettelin ruostejälkiä uuden oven alareunassa. Uusi ovi oli ruostunut alareunastaan koko matkaltaan puhki. Alkuperäiset ovet ovat moitteettomat. Auto on sen verran vanha, että autojen ruostesuojaus maahantuotaessa oli vielä pakolista, myös korjauksen tekemisen aikaan.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Mig
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 15:02:52

Message:
Sattuneesta syystä minulla on useita työkavereita autopeltiseppinä,joten tiedän,miten paikka tehdään.Eri asia on nämä kylätinurit,joista sinä puhut ja oppisi olet ammentanut.Ammattinsa osaavan autopeltisepän korjausta ei kadunmies edes huomaa,ei auton alta eikä sisäpuolelta.Sinun oppiasi noudattavien paikkaukset kyllä huomaa,viimeistään vuoden-kahden päästä.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Asentaja
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 15:27:44

Message:
Ikävä kyllä joudun lähes päivittäin ruosteen kanssa tekemisiin!
Mutta asiakkaat saa itse päättää haluavatko hyvän ja kalliin vaiko katsastuskuntoisen ja halvan.
Yleensä hitsausta vaativat autot on vanhoja ja niihin ei sijoiteta rahaa,kuin sen verran vain että saa vuoden taas ajaa.
Oikea-ja järkevä tapa korjata ruosteet on kaksi eri asiaa.
Esim.edellä mainittu puskusauma on todella hidas ja siten kallis korjata,mutta jos laittaa vaikka 5mm päällekkäin pellit on nopea ja leoma tulee. Puskusaumalla hitsttuna maksaa 100 ja päällekkäin hitsattuna 30. tämä sitten verrataan hitsattavaan määrään niin hintaeron voi jokainen päätellä. Kumman sinä valitset Kadetin Vm.1990 omistaja???
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 15:40:16

Message:
> Kumman sinä valitset Kadetin Vm.1990 omistaja???

Heh. En voi olla kommentoimatta. Mulla on 1984 mallin Nissan Sunny (mun uusin autoni) ja aion hitsata molempiin jalkatiloihin n. 40 x 40 senttiset uudet palat 1,5 mm suorasta pellistä parin viikon kuluttua. Ja hitsaan puskusaumalla, koska aion ajaa autollani vielä kauan. Mittarissa on vasta 210 000 km ja varaosa-autossani hieman vähemmän.

Etupenkit, keskikonsolin ja lattimatot otan pois hitsauksen ajaksi. Loput sisätilat suojaan.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 15:46:20

Message:
Todetaan vielä tuosta mun siskon autosta, että uuden oven puhkiruostuminen johtui siitä, että uuden oven sisällä ei ollut minkäänlaista ruosteenestoa.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kysyjä
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 16:27:18

Message:
No jos laittaa 5mm reunoiltaan paikan pellin päälle niin kummaltako puolen laittaisitte sen?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 17:22:26

Message:
Itse laittaisin alapuolelta, vaikka onkin hankalampi hitsata. Renkaista roiskuva vesi ei pääsisi peltien väliin. Voisihan sitä hitsauksen jälkeen väännellä ruuvimeisselillä peltejä hieman erilleen, että saa maalia väliin.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: j
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 18:51:37

Message:
kestäähän ne alkuperäsekki päällekkäis saumet yleensä 15-30v paikasta, autosta ja pitäjästä riippuen, niin miksi se ite hitsattu ei voisi kestää
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: j
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 18:53:41

Message:
suurin puute on siinä ettei sitä ymmärretä ruostesuojata
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Jarkkko
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 18:59:53

Message:
Mutta sen päällekkäisen sauman ruostesuojaus (peltien välistä) ei ole mahdollista, joten ei siinä ruostesuojauksen merkityksen ymmärtäminenkään auta.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: j
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 19:24:25

Message:
sinne peltien väliin ei tule ruostetta niin kauan kun siine ei pääse happea
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Jarkko
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 19:38:48

Message:
Jos laittaa pellit päällekkäin, sauma hitsataan yleensä vain toiselta puolelta, joten toiselta puolelta kosteudella on vapaa pääsy peltien väliin.

Autojen pellithän tehtaalla yleensä hitsataan pistehitsaamalla. Saumoihin levitellään tiivistysainetta (toivottavasti molemmin puolin). Sinnekin kosteus väkisin tiivistyy ja ruostuminen alkaa.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: mutta
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 20:37:50

Message:
kun tekee tarkan paikan joka menee vain pari-kolme milliä päällekkäin ja hitsaa siitä kiinni niin voi helposti vetää sen verran kovaa jotta se reuna sulaa saumaan sisään ja ei jää ruostuun. on muuten ammattilaisenkin helpompi vetää paikka näin. sauma ruostuu hitsauksen jälkeen on se sitten päällekäin tai ei jos se jää suojaamatta.hitsaus sauma palaa niin puhtaaksi kaikesta siitä mikä suojaa ruostumiselta,että pakko ne on suojata tekee ne miten päin vaan.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: bvn
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 21:57:26

Message:
Sekin auttaa kun saumaa kummaltakin puolelta sikakitillä tiiviiksi saumat eipä mätäne pitkään aikaan
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: jotta
Sunnuntaina 05.6. 2005 klo 22:05:30

Message:
mutta mies puhuu asiaa, näin ne ammattilasekki tekee, en tarkoita kolarikorjaajia vaan ruostevaurioseppiä
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: y
Maanantaina 06.6. 2005 klo 07:38:40

Message:
ei sikakitti estä kuin näkemästä ruostetta. varsinainen ruosteensuoja-aine, antaa näkösuojan ruosteelle toimia rauhassa, kuten tiikeri-massakin.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kysyjä
Maanantaina 06.6. 2005 klo 08:04:01

Message:
Mitä maali ja massaa olis hyvä käyttää sitten kun paikka on tehty?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Dotge ja 27m saumaa
Maanantaina 06.6. 2005 klo 09:38:46

Message:
Sinkki maalia /muovi kittiä
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: pera
Maanantaina 06.6. 2005 klo 10:43:06

Message:
Eikai nyt alustaa paikatessa tarvitse kittiä laittaa. Sinkki maali ja joku alusta massa päälle.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Dotge
Maanantaina 06.6. 2005 klo 10:46:52

Message:
Anteeksi olin paikkaaamassa kylkeä, hajamielisyyteni
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: snack
Maanantaina 06.6. 2005 klo 10:50:00

Message:
karvoja reijän ympärille ja tappi sisään
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Pertsa (isolla)
Maanantaina 06.6. 2005 klo 18:15:15

Message:
Täällä on näkojään toinenkin pertsa.Itse juuri hitsasin corollani kaaret ja tein ne pellistä.Hitsasin Migillä pisteillä kiinni ja muovipakkelia ja välihionnat.Lasikuitukittiä en kyllä käyttäisi on se aika hankalaa käsiteltävää.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: pahemanleska
Tiistaina 07.6. 2005 klo 09:33:22

Message:
Lehemän paskaa siihen reikään. Afriikasa rakentavat talojakin siitä ja luja pinte tullee sen kuivuttua. Hioakin voi ,jos ei paskanpölinä haittaa. Sitten vaan spräytä päälle.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Asentaja
Tiistaina 07.6. 2005 klo 21:44:02

Message:
Jos leikkaat vanhan pellin pois huonolta kohdalta ja hitsaat 5mm päällekkäin pellit alhaalta niin voit hyvin suojata ylhäältä pellin raon.
Näin peltien väliin jäävään rakoon ohutta kotelosuojaa,niin ei kosteus muhi.Eihän silloin kahta peltiä ole päällekkäin,siihen jää rako jossa on suoja ainetta ja ilma kiertää välissä. Älä hitsaa ylhäältä,koska alapuolelle jää se reuna auki ja mekaaninen rasitus syö herkemmin suoja-aineen ja lopulta se täyttyy kuralla ja maantiesuolalla.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: bvn
Keskiviikkona 08.6. 2005 klo 00:28:10

Message:
Eikös se niin ole jos ei peltien väliin pääse happea tai muuta paskaa niin ei peltikään ruostu.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: kukamitähä
Torstaina 09.6. 2005 klo 00:30:52

Message:
Mistä lähtien happi on ollut paskaa? Et pysty estämään hapen pääsyä saumaan.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: Vinkkejä
Torstaina 09.6. 2005 klo 21:59:54

Message:
Hitsaa niin kuin alunperin ovat pellit olleet, puskusaumaan jos "sileässä" pellissä reikä.

Muista antaa jäähtyä riittävästi, hitsaa moneen kohtaan pisteillä ja täytä välit pikkuhiljaa ettei pellit vetele (voit myös jäädyttää tarvittaessa).

Jos helmakotelon ja pohjan taitoksessa vaurioita vedä pisteillä kiinni samoin kuin ennenkin ovat olleet (pohjapelti kääntyy helmakoteloon) huomioi että et tuki helmakotelon vesireikiä puhdista samaalla loputkin reijät jotta ei kosteaa kuraa muhi sateella koteloissa.

Hyvin varustetusta autotarvikeliikkeestä saat myös hitsauksen kestävää autokittiä saumoihin (autoteollisuus käyttää sitä), peltejä voi myös muuten liimata kiinni toisiinsa.

kyllä kelpaa vaikka naapurille päivällä näyttää.


RE: auton hitsaus
Lähettäjä: JR
Tiistaina 14.6. 2005 klo 20:26:54

Message:
Aika varma juttu, että jos auto on mätä, niin ei se sen uuden paikan kohdalta puhki mene uudestaan, kyllä se jonkun vuoden kestää vaikka kuinka huonosti paikkaisi. Jos autossa on reikä, niin ensi vuonna niitä on viisi.
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: JOO
Torstaina 16.6. 2005 klo 11:30:31

Message:
Millaista olisi rosteripelti paikkapeltinä? Kun minulla on ennestään muutama levy tuota rosteripeltiä eikä sille ole muuta käyttöä niin ajattelin että voisko sitä käyttää auton paikkaamiseen?
RE: auton hitsaus
Lähettäjä: JOO
Torstaina 16.6. 2005 klo 18:09:59

Message:
No autohitsarit herätys!
RE: auton hitsaus
Lähettäjä:
Torstaina 16.6. 2005 klo 18:19:50

Message:
tottahan voi ,mutta vetelee niin perk.....i ettei oikein kannata (siis lämmöstä vetelee kieroon)