Aihe: Fordson Majur
Lähettäjä: J.W.
Tiistaina 25.3. 2003 klo 09:58:45

Viesti:
Sattumalta sain tietää että vanha majuri on myytävänä. Vuosmallia en tiedä mutta kyseessä on tämä uudenpi majuri. Traktori oli tosi likainen ja öljyinen, mutta kone ja teknikkaa pitäis toimia hyvin. Akku oli tyhjä joten traktori ei saatu käyntiin, mutta omistaja lupasi että 2 viikon päästä traktori on pesty ja valmis koeajoon.

Muutamia kysymyksiä kuitenkin on:

miten majuri on töissä, esim, kyntöhomissa kun siinä ei ole painonsiirtoa?

Miten moottori kestää ja mitä kannattaa tarkistaa erityisen tarkasti?

Traktorissa ei ollut hydrauliikan ulostuloa, voiko sen rakentaa itse, onko mahdollisuus saada 2-toiminen hydrauliikan ulostulo?

Traktorissa ei ole vetokoukkua, onko saatavana ja toimiko se nostovarsien kanssa?

Muuten hyvät/huonot puolet. Hinta ei ollut kovaa, 840,- Eur
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Eversti
Tiistaina 25.3. 2003 klo 11:46:59

Message:
Majurihan on kynnössä oikein Kinki, mestarien mestari, sillähän ne Suomen pellot sodan jälkeen kynnettiin ja sotakorvaukset olis kait vielä maksamatta jos ei olis ollu tota Majuria. Kynnössä tietty voipi saekelillä haitata joskus että ei oo sitä lukkoa kuin viimesimmissä Supereissa, mutta ennen vanha karvanen kansa tiesi konstit, se laitto kyntövaon puoleiseen vakkoon olevaan pyörän tilalle ns. piikkipyörän, joka ei luistanutkaan ja pitoa löytyi. Auroja kulukee ainakin kolme 14 tuumasta Viskarssia että pölisöö. Painonsiirtoa ei kukkaan tarviikkaa, se on noita Verkumiesten hörinää, mutta kyllä se Majurikin sitä oossoo tarvittaessa keventää, auroja, on siinä joku systeemi miusta ainakin.
Moottori on ikuinen, ei juuri oo tapauksia missä olis Majurin moottori hajonnut vanhuuttaan, ylleensä se on sitten hoidon/huollon vika jos havereita on tullut. Kunhan kattot että vetet ja öljyvä on vaan.
Kaksitoimista saapi jos joku tarvitsee, luepas vanhempia viestejä alla joissa tää on selostettu yksityiskohtaisesti.
ei saakeli parempaa traktoria oo vieläkään tehty kun oikia Majuri. Ei ne nykyajan hienot New Hollantit oo mittään tosi miesten hommissa Majurin rinnalla. Ne hyytyy, Majuri ei.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: -59
Tiistaina 25.3. 2003 klo 11:49:33

Message:
Osta pois jos tuolla hinnalla saat,kyllä sillä maa kääntyy.
Hydrauliikalle saa ulostulon istuimen vas. puolelta mutta kaksitoimisuus onkin jo sitten eri juttu,mielestäni se ei onnistu siinä koneessa.
Vetokoukkuja ovat itse tehneet joka toimii kuten muissakin traktoreissa.Muuten peruskova kone kestämään,painopiste tosin on liian takana eli keulii helposti raskaalla peräkoneella.SUOSITTELEN!
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: VortsonVani
Tiistaina 25.3. 2003 klo 12:18:46

Message:
Majur on täysin ylivoimainen traktori muihin saman ikäisiin verrattuna. Näin se vaan oli ja on edelleen.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: J.W.
Tiistaina 25.3. 2003 klo 15:03:06

Message:
Onko sitten varaosia saatavana?? Entäs majorin jarrut, hyvät/huonot? Entäs se vetokoukku, onko kenties saatavana purkaamosta? Onko kiinitys eri uudemissa vai?
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: rh
Tiistaina 25.3. 2003 klo 21:54:10

Message:
osta pois vaan!!on luja vehje!itelläni on neljä majuria enkä luopuis niistä!varaosia saa lähes joka autotarvikkeesta,isojoen konehallilta ainaki!jarrut on hyvät ja helpot korjata jos pitää uusia.osat on suhteellisen halpoja.voit löytää valmiin koukunki jostain mut sen tekokin on helppo jos saat vain mallia valmiista.hytrauliikan ulosoton saat helposti penkin alta venttiilistä.kaksitoimisen saat kunhan asennat ylimääräisen yksikaraisen kaksitoimisen venttiilin paineputkeen ja siitä letkut taakse ulosotoiksi!paluu perän täyttöaukosta takas!helppo ja halpa homma!itellä on yhdessä sillälailla!tai sitte nokkapumpulla!!
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Savaloja
Keskiviikkona 26.3. 2003 klo 07:46:13

Message:
Siitä vetokoukusta vielä, eiköhän noita valmiitakin löydy, esim. Käyttökone Kempeleessä myy purkuosaa. Koukku toimii siten että sen koko hässäkän etuosa on kiinnitetty takasillan alle, pari pulttia toimii saranoina, ja etuosasta on kettingit nostolaitteen haarukoihin. Sitten on tietty mekaanisesti toimiva lukitus, ettei tarvi koko ajan pitää nostolaitetta yläasennossa, eikä kärry tipaha.

Hinta on tosi halpa.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Leylantti
Keskiviikkona 26.3. 2003 klo 10:49:45

Message:
Kyntö sujuu. Ei ole painonsiirtoa, eli meilläkin Fiskars Kyntäjä 3x14ssa oli tukipyörä. Siitä nostolaitteesta piti liukkaalla vähän keventää ite. Meillä varmaan oli jumissa ylipaineventtiili kun pakkasi nostotangot katkeilemaan kun jäi aura jonnekin turpeen alle jumiin.

Toinen liukkaalla haittaava (ei koske Super) oli tasauspyörästön lukon puute.

Kolmas ongelma on ohjaus. Jos ei ole tehostinta, ratti pakkaa lyömään käsille. Oli vanhalla isännällä joskus peukalo turvoksissa.

Neljäs ongelma perusmallissa oli se, että jos pysähtyi kytkimellä, ei nostolaitepumppu toiminut.
Power majoreissa oli sitä Live voimanottoa jossa traktori pysähtyi ensin ja sitten vasta VOA -ja pumppu (Appiukolla on Power Major)

Takapakoputki pöllytti savua pyörteenä traktorin takana. Otti joskus henkeen.

Jarrut olivat semmoiset rumpujarrut peräkotelon sivussa (Nähtävästi pienten vetoratasakselien päissä) Jarrujen teho oli aikas huono. Superissa taitaa olla kuivat levyjarrut.

Muuten Majuri oli umpirautaa mutta valitettavasti isä antoi sen vaihdossa pois vuonna 1971. Ei se (myös umpirautainen) Ford 5000 huono ollut mutta iskä katui ettei jättänyt Majuria kakkostraktoriksi.

S
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: J.W
Keskiviikkona 26.3. 2003 klo 13:39:40

Message:
Kiitos kaikille! Täytyy mennä katsomaan ja käydä koeajolle! Sitten vaan tekemään kauppoja. Sopiva projektitraktori siinä on. Sen verran katsoin että seuraavat remppat on tulossa;jarrut, sähköt ja ohjauksenklappi. Ja kun moottori käy niin saan katsoa millaisessa kunnossa se on, toivottavasti on kunnossa. Onko muuten moottoriremppa helposti tehty ja onko se kallis?
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 26.3. 2003 klo 20:51:33

Message:
tietenki sen kattot, että ei oo puurot ja vellit sekasi. Eli jäähdytinneste ei sekaannu moottoriöljyyn. Joskus alkavat vuotaa sylinteriputkista, jos ei osata vaihtaa nesteitä.

Ja voi se majorikin hajota moottorista, meillä putos venttiili männänpäälle. ja pumppu oli säädöissä riisitautinen. oli powerin kone, luullakseni, muu vehjes oli superi. Mutta eihän supereita ole tehty alipaine säätöpumpulla?
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: J.W.
Perjantaina 28.3. 2003 klo 14:47:01

Message:
Niinpä, jos moottori on huonossa kunnossa, kannattaako sitten ostaa ja remppa moottoria, vai kannattaako etsiä toinen vähän paremmassa kunnossa oleva traktori????
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: rh
Sunnuntaina 30.3. 2003 klo 15:16:58

Message:
se on itsestä kiinni!putki mäntä laakeri ja tiiviste sarja maksaa majuriin isojoen konehallis muistaakseni joku 590e ja siinä on kaikki!ei paha!mielestäni vois ostaakki jos on muuten hyvässä kunnossa!tapauksesta riippuen!!
RE: Fordson Majur
Lähettäjä:
Maanantaina 07.2. 2005 klo 09:41:21

Message:

RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Hz
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 20:00:51

Message:
Tampereen farmilaite myy saman hintaan 479, sis kaiken paitsi kk.n yläpään heloja.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Majuri
Maanantaina 12.12. 2005 klo 22:12:48

Message:
Onko muilla majurimiehillä säilynyt alkuperäinen käynnistys veivi.

Minä sain majuriini veivin isäukolta, silläki oli aikoinaan majuri, vain se veivi oli jäänyt liiteriin, ja on sillä A, mallin zetorin tunkkikin myös, mutta ei aio siitä vielä luopua, minä sitä persosin, mutta tyydyn majurin omaan tunkkiin mikäli sellainen vain löytyy.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Iiro
Maanantaina 12.12. 2005 klo 22:28:49

Message:
Tollasessa 60-luvun alkupuolen MF 65:ssä ei ole noita Majurin ongelmia: kaksoiskytkin varmistaa nostolaitteen toiminnan kytkimen asennosta riippumatta, tunnusteleva Fergusonsysteemi huolehtii painonsiirrosta kynnössä. Tasauspyörästön lukkokin löytyy, mutta ohjaustehostin toki puuttuu tästäkin Maailman Ensimmäisestä Suurtehotraktorista.

Ei Majurimiehet (onnekseen, alkais muutoin varmaan syljettää...) ymmärrä mistä ovat jääneet paitsi ku ovat merkkiä aikoinaan valinneet ja päätyneet kuitenkin Fordsoniin...
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: HRD
Maanantaina 12.12. 2005 klo 22:51:35

Message:
Supereissahan on jo levyjarrut, lukko ja painonsiirtojärjestelmä tosin ei yhtä toimiva kun ferguissa. Vuonna 1962 tuli vasta mekaanisella säätäjällä oleva pumppu. Eli on superia tehty alipainesäätöisellä pumpulla kaksi vuotta.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Juu-u
Maanantaina 12.12. 2005 klo 23:04:21

Message:
Iiro, kun Fordson-kuskit eivät ymmärrä hyvän päälle, niin sekös sinua harmittaa.

Pienet on pikkusielun harmit. Fordson se senkun raksuttaa eteenpäin. Monessa talossa edelleen.

Iirosta huolimatta.RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Iiro
Tiistaina 13.12. 2005 klo 11:10:24

Message:
Juu-u, ei se minua haittaa, että ette ymmärrä lainkaan hyvän päälle ja ajelette niillä patavaluisilla Fordsoneillanne tippa nenänpäässä ja toinen housuissa.

Tosikkojakin ovat vielä noi Fordsonkuskit. Ja pikkusieluisia, kun ottavat nokkiinsa noin pahasti tällaisesta pikkusieluisesta piikittelystä.

PS. Liikkuu ne monessa talossa muunkin merkin koneet edelleen. Iirosta tai Juu-u:sta huolimatta.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Ferguson Club
Tiistaina 13.12. 2005 klo 11:33:21

Message:
Iiron viesti lienee tarkoitettu Ferguson Club forumille.

Täällä ei ehkä oikein ole maaperää sille.

Ei auta massikka kuusvitosenkaan erinomaisuus tämän päivän maatalouden tarpeisiin, eli Fordson-harrastuksen syy ei ole tosikkomaisuus eikä se, että ei muusta tiedä.
RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Jaaha
Tiistaina 13.12. 2005 klo 11:36:32

Message:
No mun peli on sitten kans superi kun siinä on lukko.Mitä öljyä kannattaa perään laittaa,entäs
koneeseen ja kuinka paljon menee?
Mistä löytyis huolto ohjeita kun ei ole varmaan
aikoihin tehty mitään?

RE: Fordson Majur
Lähettäjä: Major Evp.
Tiistaina 13.12. 2005 klo 11:45:41

Message:
Iiro, kuten varmaan tiedät, MF kuusvitonenkin on kehittynyt mallisarjana, esittelyvuonnaan 1957 siinä oli 51 hv, tasauspyörästönlukkoa ei ollut vakiona, optiona sen sai. 1960 tuli Mark II, jossa oli 56.8 hp ja tasauspyörästönlukko. MP tuli varusteeksi 1962.

Fordson Power Major ja Super Major toivat omat tehonlisäyksensä ja lisävarusteet, kuten ohjaustehostin (Power) Live voimanotto (Power) ja hydrauliikka, tasaupyörästön lukko (Super), vetovastussäätö (Super). Tämä selvästi kuvastaa, että jo vuosikymmenen vanhaa konstruktiota yritettiin pitää ajanmukaisena.

Toisaalta, FoMoCo ymmärsi jo 1964 kehittää kunnollisen traktorin Majurin korvaajaksi,eli Ford 4000 ja 5000 - mallit , joissa oli jo hydraulinen VOA - kytkin, märät levyjarrut, lujat akselistot ja runko ja 8+2 siirtoholkkivaihteiston, sekä ärhäkän moottorin.

Ferguson joutui yllätetyksi omassa erinomaisuudessaan, 165 oli aluksi se sama vanha kuusvitonen, ja tarvitsi monta kiperää kohennusta, ennen kuin tuli ajan trendien tasalle.


RE: Fordson Majur
Lähettäjä: petteri
Tiistaina 13.12. 2005 klo 12:09:17

Message:
Superin perään n. 40 l. vaihdelaatikkoon 19 l. moottoriin n. 8 l. Itelläni on joka paikassa esson unifarm 10w-30 yleisöljy. Urakkanuppi auttaa näpeillelyömisessä.Ei jää peukalot puolien väliin