Aihe: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: nurmipora
Perjantaina 27.5. 2005 klo 11:43:05

Viesti:
kumpi kannattaa hommata, hydrostaattisella voimansiirrolla vai perinteisillä vaihteilla varustettu?
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Talonmies
Perjantaina 27.5. 2005 klo 11:52:58

Message:
Jos haluat leikkiä invalidia, niin hommaa saman tien sähkömoottorilla varustettu pyörätuoli ja ajele sillä edes takaisin pihaa. Kyllä sen verran kannattaa liikuntaa ihmisen harrastaa että tuollaista leikkuria työntelee pihalla.

Tuollainen vietti että sinä haluat ajella jollain pösköttimellä edestakaisin on todennäköisesti jäänyt sinulta päälle kun olit vauva ja sinua vielä kotattiin kärryillä. Tosiaan parempiakin terapeutteja löytyy mutta eipä tämmöiseltä masinistipalstalta.

RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Partner
Perjantaina 27.5. 2005 klo 12:06:57

Message:
hinta erot ovat nykyään niin pieniä että suosittelen hydrostaattisella vedolla varustettua...on paljon mukavampi käyttää
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: lappalainen
Perjantaina 27.5. 2005 klo 12:35:40

Message:
Täällä päin ei tunneta yhtäkään tapausta, että hydrostaatti vaihteistolla varustettu ruohonleikkuri olisi lasahtanut vaihteiden puolesta. Erittäin luja ja joustava ajettava. Hyvä ratkaisu, suosittelen!
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Ranuan äijä
Perjantaina 27.5. 2005 klo 12:50:41

Message:
Mutta asiasta toiseen. Mikähän olisi hyvä kynsileikkuri. Onko SAKset parempi vai sellainen päältäpainettava?
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Oululainen
Perjantaina 27.5. 2005 klo 13:24:52

Message:
Hydrostaatti on lujempi, helpompi ja varmaan tulevaisuudessa halvempikin, eli vaihteelliset jää pois kokonaan.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Mikko
Perjantaina 27.5. 2005 klo 13:43:13

Message:
Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Se on varmaa että tulevaisuudessa ei ole bensaa. Ainoa joka on järkevä on nim. Talonmies, niin se on vikka se ei niin hauskalta tunnu.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: mmmm.
Perjantaina 27.5. 2005 klo 15:10:49

Message:
Mikko, mikä vikka?
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Ankkuri
Perjantaina 27.5. 2005 klo 15:24:29

Message:
Hommaa oikia PÄSSI pihalle se pitää nurmesta huolen ja se hoitaa kilijun mäskit ajelemasta

RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Jarkko
Perjantaina 27.5. 2005 klo 16:37:02

Message:
Olin kaupunginpuutarhan korjaamolla kesätöissä 6 vuotta sitten. Huskun ajettavista sanottiin, että niillä on työllistävä vaikutus, siis korjaamolla. Välillä oli montakin ajettavaa jonossa. Viat olivat tosin hyvin moninaisia. Leikkuupöydän kannattimiin tuli väsymismurtuman kautta repeämiä, leikkuupöytä oli liian ohjutta peltiä, koska teräakseleitten laakeripesät värisivät laakeripesien kiinnitysrei'istä lähteviä säteittäisiä murtumia, teräakseleitten laakeripesien laakerit eivät kestäneet, ajovaijeri, siis se vaijeri, jolla polkimilta ohjattiin hydrauliventtiiliä, katkesi 100 käyttötunnin välein, aina samasta kohdasta, "etupyörän" akseli katkesi väsymällä 10 % koneista, yhdestä väsymällä katkesi jopa turvakaari. Värisi itsensä poikki. Hydraulipumppu kesti yleensä 2-3 kesää, mutta korjaaminen oli kannattamatonta. Uusi pumppu maksoi silloin 5000 markkaa ja koko leikkuri 12 000 markkaa. 2-3 vuotta vanhaan leikkuriin ei kannata uusia enää 5000 markkaa maksavaa pumppua. Muutenkin kaikenlaista pikkuvikaa oli. Istuimen alla oleva turvakytkimen johdot irtosivat liittimistä ja leikkuri ei suostunut käynnistymään. Oli muuten 1. kerralla melkoisesti aikaa vievää selvittää, miksi startti ei saa virtaa. Kaikenlaista muutakin pikkuvikaa oli, mutta tässä näin aluksi pientä listaa. Ehkä Husku omakotikäytössä on ok, mutta ammattikäyttöön se ei kelpaa.

Meillä oli myös muutama Toro. Ne kestivät. Yhteen tuli jokin käyntiongelma, en muista enää millainen. Kävi muistaakseni epätasaisesti, mutta muuten Toroille ei tarvinnut tehdä muuta kuin normaalit perushuollot.

Meillä oli myös joitain vihreitä isoja koneita. Merkkiä en enää muista, mutta merkki saattoi viitata saksankieliseen alueeseen.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Jarkko
Perjantaina 27.5. 2005 klo 16:47:49

Message:
Niin siis ne vihreät isot leikkurit kestivät myös hyvin.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: JOO
Perjantaina 27.5. 2005 klo 16:51:28

Message:
Ehdottomasti hydrostaatti vedolla.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: ch
Perjantaina 27.5. 2005 klo 17:27:18

Message:
Itsekin nuorempana olen ajellut kesähommissa noilla vehkeillä. Samaa meilläkin silloin todettiin, että Huskun riderit eivät ammattikäyttöä kestä tarpeeksi pitkään. Kubotalla sen sijaan porskutettiin paljon pidempään, vaikka se kömpelömpi olikin. Nelivetoisena sillä tosin kiipesi niin jyrkkää mäkeä, kuin vain uskalsi päästää.

Hydrostaattinen veto on niin niin paljon mukavampi käyttää kuin mekaaninen, jos vaan on vähänkin enemmän puita ja pensaita pihamaalla. Myös etuleikkurillista konetta kannattaa vakavasti harkita, vaikka se hieman kalliimpi lieneekin.

Tuosta ammattikäytöstä vielä, että se on varmaan 10-20 kertaa rajumpaa kuin tavallinen omakotitalopyöritys. Puistot ovat epätasaisia ja reunakivien yli ajellaan vähän väliä. Myös kuskitkin ovat melko koheleita nuoria miehiä pääasiassa. Siihen ei siis kannata verrata, vaikkeivat ne huskut kovaa rääkkiä kestäkään.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: kari
Perjantaina 27.5. 2005 klo 18:55:10

Message:
parin kesän kokemus husqvarnan hydrostaattisesta, sen verran paljon on maalla ruoholla että päältäajettava on ainoa vaihtoehto. En huolis edes ruhnleikkuria perinteisellä vaihteistolla, koska autonikin on automaatti.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: Ritke
Perjantaina 27.5. 2005 klo 19:27:07

Message:
Hydrostaattinen veto on kyllä kätevä,ollut jo vuodesta 1999 asti ei mitään häiriöitä.
RE: ajettava ruohonleikkuri
Lähettäjä: teiskolainen
Lauantaina 28.5. 2005 klo 09:56:51

Message:
Kun työkseen ajelee kaiken muun ohella n. 4 hehtaarin nurmialueita, joissa on puskaa, nurkkaa, puuta ja muuta estettä oppii arvostamaan etuleikkuria, hydrostaattivetoa ja riittävän voimakasta (16 hp) moottoria. Vaikkei ruotsalaisista muuten niin pitäisikään, niin on Stiga ainakin vielä neljän aktiivikesän jälkeen tuntunut hyvältä valinnalta. Saas nähdä mitä viides tuo tullessaan.

Ja huomenna Rämpsööseen.