Aihe: amis -vai
Lähettäjä: ensio
Lauantaina 21.5. 2005 klo 00:47:45

Viesti:
menenkös Amikseeen vai duuniin ku ei oo päätä muihin oppilaitoksiin.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Tohtorisetä
Lauantaina 21.5. 2005 klo 00:57:22

Message:
Mene paperimieheksi, saat tulevaisuudessa ison tilin, eikä tarvita päätä. Lomaakin riittää.
RE: amis -vai
Lähettäjä: ehei
Lauantaina 21.5. 2005 klo 01:11:28

Message:
täytyy päästä amikseen ja läpäistä se 9 keskirarvolla päästä lotilaan ja läpäistä se 8 keskirvolla niin pääsee paperi mieheks jos hyvin käy
RE: amis -vai
Lähettäjä: Jav
Lauantaina 21.5. 2005 klo 08:37:45

Message:
Onhan noita muitakin mahdollisuuksia kuin "amis"
Otappa opoa hihasta kiinni ja kysele vähän muitakin mahdollisuuksia...
RE: amis -vai
Lähettäjä: Velu
Lauantaina 21.5. 2005 klo 09:23:31

Message:
Mene sinne amikseen. Mitä enemmän nyt käy kouluja, vaikka ei yhtään huvittaisikaan, niin sitä mukavampi on sitten 10 tai 20 vuoden päästä. Väitän ettei ole mukava tehdä paskahommia 6€ tunnissa nelikymppisenä. Niin voi käydä, jos ei ole ammattia. Muutaman vuosi koulussa ja sitten sitä tienaakin jos sen verran että pystyy jotakin harrastamaan.
RE: amis -vai
Lähettäjä: jusak
Lauantaina 21.5. 2005 klo 10:17:17

Message:
Näin on, se että on käyny "liikaa" kouluja ei estä mitään vaan ettei käy niin aina vaan iän mukana vaihtoehdot vähenee.
Päätä itse
Lähettäjä: Remotti reiska
Lauantaina 21.5. 2005 klo 12:40:48

Message:
Katselin kun yliopiston tasakatto vuoti. Maisteriaines kävelee ohitse suu auki, kukaan ei osaa muuta kuin laittaa palju siihen kohtaan mistä tippuu. Sitten saapuu ”amis” kurjaa katon, poistuu paikalta. Maisteri aines jatkaa opiskelua, miten selvitä elämästä peukalo keskellä kämmentä.

Ammattikoulussa kuules suoritetaan lukio siinnä muun opiskelun ohessa. Mitäs tuollaista komea hyvää vuotta tervepäinen ihminen tullaisi jonkun nutturapäiden kiusattavana kun voi saman tehdä ammattikoulussa muiden opiskelujen ohella.

Lukiossa sinulle on varattu pulpetti ja jakkara ja liitutaulu. Ammattikoulussa sinulla on NC-sorvi näiden lisäksi.

Kyllähän ammattikoululaistakin kiusataan. Eräs kaveri aloitti opinnot rakennuspuolella. Samaan aikaan hän joutui muuttamaan asunnostaan kun ne muutettiin opiskelija-asunnoiksi. ja vanhat asukkaat häädettiin. Mitenkäs tuollainen 15-vuotias äitinsä luona asuva finninaama osaisi itseään puolustaa.

Nykyään samainen kaveri on valmistunut ammattikoulusta ajat sitten ja on olut monilla työmailla ja rakentanut omakotitaloja, rivitaloja, kerrostaloja. Ei siis mikään tarpeeton mies, itse asiassa jotain työtöntä veluhousua paljonkin tärkeämpi. Kait se ”oikea opiskelija” siellä rakennusmiehen lapsuudenkodissa makaa sammuneena lattiakaivon tukkona ja suihkuvedet valuu alakertalaisten niskaan.

Kyllä minun mielestäni kannattaa hankkia ammatti ja vaikka toinenkin. Oma asia on sitten haluaako töitä tehdä, mutta mukava on olla kuitenkin ammattimiehen kirjoissa.

RE: amis -vai
Lähettäjä: JOO
Lauantaina 21.5. 2005 klo 18:55:24

Message:
Montako vuotta pitää tehdä töitä, että saa siitä virallisen ammattinimikkeen?
RE: amis -vai
Lähettäjä: aikuisopiskelija
Lauantaina 21.5. 2005 klo 19:30:01

Message:
oppisopimuskoulutus käy oikein hyvin jos haluaa tienata vähän samalla kun opiskelee ja saa ammatin. Nykyään on melkolailla sama oletko käynyt lukion vai amiksen jos ammattikorkeakouluun haluaa jatkamaan opintojaan. yliopistoonkin amiksesta jo pääsee mutta tällöin työkokemusta tulee olla ja pääsykokeisiin ei kannata lähteä kahtakättä heilutellen.
RE: amis -vai
Lähettäjä: 2amista ja 1 oppisop
Sunnuntaina 22.5. 2005 klo 00:02:54

Message:
Kävin ammattikoulut metallialalle ja koneenkorjaus
alalle. olin töissä molemmilla aloilla.sitten kysyin rakennushommiin ja pääsin raksalle. Vähän ajan kuluttua firmassa ruvettiin puhumaan oppisopimuksista ja sanoin että tänne yksi.Tehtiin
2vuotinen oppisopimus kirvesmiheksi. rakennuksilla olin 13 vuotta ja myös lamaaikana.Nyt olen jo taas muissa hommissa.Vaikka
olen vaihtanut alaa monta kertaa niin koulutus ei
ole mennyt hukkaan.olen huomannut että monipuolinen kokemus helpottaa töissä olemista.
Lamaaikana raksalta lomautettiin pitkään töissä
olleita ammattimiehiä, mutta minä sain jatkaa töissä.Olisko monipuolisesta taustasta ollut apua?
RE: amis -vai
Lähettäjä: ...
Sunnuntaina 22.5. 2005 klo 20:25:00

Message:
Ei kannata paperimieheksi 16 euroa päivä.
RE: amis -vai
Lähettäjä: sopimusta kehiin
Maanantaina 23.5. 2005 klo 08:43:29

Message:
Paperimieheksi päässee melko varmasti, kun kirjoittaa työnantajan kanssa sellaisen paperin, että ei osallistu työntekijäliiton kampanjoihin.

RE: amis -vai
Lähettäjä: mualaane
Sunnuntaina 17.7. 2005 klo 22:41:14

Message:
Remonttireiskalle: (huom! se kirjoitetaan YHTEEN)

On siitä korkeamman tason opiskelusta ainakin se etu, ettei syyllisty niin helposti tuollaiseen stereotypioiden luetteluun, näkee asiat laajemmin ja oppii ehkä siinä matkan varrella kirjoittamaankin. Tässä pitää kuitenkin korostaa sitä, ettei kaikki "amiksen" käyneet ole tuollaisia kuin Sinä ja kaikki yliopiston tai AMK:n käyneet sellaisia kuin Sinä kerrot.
RE: amis -vai
Lähettäjä: ol vaiti
Sunnuntaina 17.7. 2005 klo 23:24:54

Message:
Ollos sinä tukiaispelle paskanraikoija hiljaa, sinä et työstä tai koulutuksesta tiedä yhtään mitään!
RE: amis -vai
Lähettäjä: mualaane
Maanantaina 18.7. 2005 klo 00:58:15

Message:
"ol vaiti" taas puolestaan todistaa, millaista väkeä amiksesta myös valmistuu. Ethän Sinä tiedä minun tuistani tai koulutuksentuntemuksestani yhtään mitään..? Olet varmaan paperin valmistuksessa töissä? =)
RE: amis -vai
Lähettäjä: Insinööri
Maanantaina 18.7. 2005 klo 06:35:06

Message:
Olen käynyt amiksen ja sen jälkeen tekun. Tämä kesti 7 vuotta. Nyt olen ollut 11v töissä IT-alalla, enkä kadu yhtään koulupolkuani. Varmasti lukion käyneillä kollegoillani on parempi kielitaito, mutta kyllä maailmalla nälkä opettaa puhumaan. Sitten vastaavasti minulla on pienempi kynnys ottaa yleismittari tai kolvi kouraan ja tutkia miksi laitteet ei toimi.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 08:04:58

Message:
Käykääpä tutustumassa tauon aikana porukkaan amiksella, lukiolla ja vaikkapa tekulla tai yliopistolla. Miksi amisporukasta nousee ylivoimaisesti eniten tupakan savua. Mielestäni se kertoo aika paljon tietyistä kertoimista ja selkärangattomuuden keskittymisestä.
RE: amis -vai
Lähettäjä: ihmettelijä kans
Maanantaina 18.7. 2005 klo 10:29:36

Message:
Ei savua ilman tulta????
RE: amis -vai
Lähettäjä: fergu
Maanantaina 18.7. 2005 klo 15:36:41

Message:
ite oon lukiossa tällä hetkellä, kolmannella vuodella itse asiassa.
Lukion jälkeen lähden luultavasti lukemaan oikeustiedettä tai taloustiedettä.
Sitä paitsi olen suomenruotsalainen.

Ensimmäisen moottorin purin ja kasasin 9-vuotiaana isän kanssa, sen jälkeen tullu monia traktoreita pilkottua palasiks ja kasattu taas. Viime viikonloppuna vaihdoin naapurin majorista männän ja vesipumpun, eikä ollu kukaan neuvomassa mitä tehdä. Äsken ajoin majurin takas talliin.

Paskapuhetta se on et jollain ammattikoulun käyneellä pysyis työkalut paremmin kädessa ku lukion käyneellä. Olen monta kertaa neuvonut kavereitani ammattikoulusta miten tehdään sitä ja tätä ja miten säädetään dieselpumppu j.n.e.

Siellä nuffin tai fergusonin alla ku öljyt humahtaa niskaan ni voin ihan kiroilla sitte neljällä eri kielellä tai voin haukkua huoltomiehen monella eri kirosanoilla.

Tietenkin ammattikoulussa saa hyvän koulutuksen eikä minulla mitään amista vastaan olekkaan, omat arvosanat vaa oli liian hyvät ammattikoulua varten... Ammattikoulun autotekniikkalinjan käynyt osaa varmasti enemmän kuin minä osaan mutta en minäkään mikään tyhmä ole koneiden kanssa.

Uskokaa nyt, ei se ole mikään tae että ammattikoulun käynyt on lukiolaista parempi työkalujen kanssa. Eikä monet ammattikoululaiset edes ole nähnyt verstasta...
RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 17:06:58

Message:
Käykääpä tutustumassa tauon aikana porukkaan amiksella, lukiolla ja vaikkapa tekulla tai yliopistolla. Miksi amisporukasta nousee ylivoimaisesti eniten tupakan savua. Mielestäni se kertoo aika paljon tietyistä kertoimista ja selkärangattomuuden keskittymisestä siihen porukkaan.

RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 17:08:31

Message:
Niin no...pitäähän Tojotillakin jonkun ajaa.
RE: amis -vai
Lähettäjä: kenny
Maanantaina 18.7. 2005 klo 20:31:34

Message:
joo, toyota onkin semmonen kumma juttu, että amispojat on köyhistä perheistä ja niillä ei ole varaa makuuttaa volsuja ja uusia bemareita valohoidossa, vaan poijaat tarvii auton joka toimii, tai sitte 316 bemarin jota kukaan koskaan ei ole saanut käymään kunnolla.

200 tkm ajettu saku tai ranskanperuna on sulatto tavaraa, 200 tkm ajettu japsi on juuri sisäänajettu.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 20:39:38

Message:
Tuosta 316 Bemusta olen kanssasi ihan samaa mieltä. Ajoin oman Bemarikiintiöni täyteen jo aikoja sitten. Mutta kyllä tuo tojotismi on ihan yhtä säälittävä tauti...etenkin amismiin liittyen.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 20:39:49

Message:
Tuosta 316 Bemusta olen kanssasi ihan samaa mieltä. Ajoin oman Bemarikiintiöni täyteen jo aikoja sitten. Mutta kyllä tuo tojotismi on ihan yhtä säälittävä tauti...etenkin amismiin liittyen.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Ihmettelijä
Maanantaina 18.7. 2005 klo 20:41:17

Message:
Aikamoinen vitsaus on myös tämä vibraava etusormikin...hyi olokoon
RE: amis -vai
Lähettäjä: mualaane
Maanantaina 18.7. 2005 klo 20:57:30

Message:
Nimim. "fergu" todistaa juuri sitä, mitä tässä hainkin takaa. Ei voida yleistää tässä(kään) asiassa kumpaankaan suuntaan, vaan poikkeuksia löytyy molemmista ryhmistä. Sitä paitsi meitä kaikkia omine taitoineen tarvitaan täällä. Tärkeintä on, että tekee työtä, ei niinkään, mitä työtä.
En lähde sotkemaan noita automerkkejä tähän aiheeseen. Kaikissa on kuitenkin puolensa.


RE: amis -vai
Lähettäjä: fergu
Maanantaina 18.7. 2005 klo 21:50:17

Message:
ei minunkaan mielestä automerkkejä mitenkään voi leimata eri ihmisryhmille.

Esimerkkinä
minä ajelen Volvo 142 Sportilla ja Volvo Duetilla kun taas monet ystävistäni ammattikoulusta ajelevat uusilla bemareilla, volkkareilla tai jopa mersuilla. Uusin buumi meidän koululaisten kesken, sekä lukiossa että ammattikoulussa on lava-autot. Hiluxi on erittäin suosittu ja heti sen jälkeen tuo nissanin lavamalli.

Ite oon miettiny ostaa vanhan Toyota Landcruiserin (86-90) tai vastaavan, tarvittis näet vähä vetokykyä ja vääntöä.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Uimaseura Narahdus
Maanantaina 25.7. 2005 klo 00:34:54

Message:
Olen sattumoisin seurannut ympäristöä ja tullut siihen tulokseen että jos mies ajaa autolla ilman turvavyötä ja polttelee tupakkia, niin 90 prosentin varmuudella lukio on käymättä.
RE: amis -vai
Lähettäjä: JR
Maanantaina 25.7. 2005 klo 00:50:46

Message:
Js ei ole päätä lukioon, niin sitten ammattikouluun. Amiksen ongelma on, että siellä on liikaa oppilaita, jotka vanhemmat ovat pakottaneet kouluun, tai sitten vain muuten tyhmiä kusipäitä. Vähemmän on opinhaluisia. Eihän siinä muuta, mutta kun huligaanit terrorisoivat opetusta, niin opinhaluisiltakin voi jäädä oppi saamatta. Kannattaa valita linja, jolle on vähän vaikeampi päästä, niin tilanne on parempi. Sähkö-, putki-, ja metallimiestä aina tarvitaan. Mutta ei sinne kouluun kannata maleksimaan mennä, vaan oppimaan asioita työelämää varten.
RE: amis -vai
Lähettäjä: 123
Maanantaina 25.7. 2005 klo 09:40:04

Message:
jr:n kanssa samaa mieltä ammatti kouluihin pitäisi kaikkiin linjoihin laittaa jonkunlainen pääsykoe / keskiarvo raja-123-
RE: amis -vai
Lähettäjä: Niksu
Maanantaina 25.7. 2005 klo 10:14:44

Message:
Nyt näyttää,ettei ole päätä. Mutta löytyykö luonnetta? Meinaa JOO-mies on ihan hyvä kaverina. Toisaalta saa kanssa sopivasti kaikki paska hommat,näin on ainakin työllistetty. Ehdotan pariksi vuodeksi ulkomaille maatilalle töihin. Saa monipuolisen työkokemuksen perustöistä, oppii uuden kielen ja luonnetta ja sen,että ei se elämä siellä ole duunarilla sen kummempaa. Sitten armeijaan ja siellä kun ei ole kuin aikaa,niin pistät itsesi fyysisesti hyvään kuntoon ja sen jälkeen ammatilliseen kouluun ja AMK heti perään.Ja harrastuksena arjen vastapainona pidät masinismin,niin ei ole hätää.
RE: amis -vai
Lähettäjä: mualaane
Maanantaina 25.7. 2005 klo 18:38:37

Message:
hatunnosto JR:lle! Asiaa!
RE: amis -vai
Lähettäjä: jep
Maanantaina 25.7. 2005 klo 19:27:45

Message:
Sitten on vielä se vaihtoehto, jos ei pääse amikseen. Sitten täytyy vaan alkaa maajussiksi, siinä pärjää aina kunhan pystyy edes traktorikortin suorittaan. Siinä hommas ei tarvi edes kirjoittaa osata, senkun maatalousasiamiehelle selostaa tarvittavat tiedot, niin tukiaiset juoksee.
RE: amis -vai
Lähettäjä: mualaane
Maanantaina 25.7. 2005 klo 21:53:09

Message:
Hienoa "jep"! Sinä PUUSILMÄ se onneksi olet asioista perillä. Kun tunnut täyttävän nuo mainitsemasi kriteerit, niin eikun vaan tilan ostoon ja tukia nostamaan. Eikä sitä traktorikorttia muuten mihinkään tarvi. Ei täällä maalla ole poliiseja. Voi ajaa myös kännissä ja muutenkin miten sattuu.
RE: amis -vai
Lähettäjä: jep
Maanantaina 25.7. 2005 klo 23:32:58

Message:
Nonoh äläpäs mualaane tyrkyttele niitä pahoja tapojasi muille! En mää ny enää viitti ostella kun on jo se yks autiotila tän oman lisäksi, ja näissäkin on tarpeeks murhetta.
RE: amis -vai
Lähettäjä: Moalaane
Tiistaina 26.7. 2005 klo 11:37:30

Message:
Ootkos saanu jep-mies ,vai joo-mieskö se oli,täytettyä ne tukipaperit siitä autiotilastas. Vai ryyppäätkö ihan ite maksettua ölviä.
RE: amis -vai
Lähettäjä: jep
Tiistaina 26.7. 2005 klo 21:07:17

Message:
Ei voi ryypätä näin viikolla kun pitää töiskin käydä.