Aihe: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/200505163072641
Lähettäjä: Pertti
Tiistaina 17.5. 2005 klo 10:35:15

Viesti:
Lukekaapa mitä huumehörhö on taas suustansa päästänynnä.
RE: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/200505163072641
Lähettäjä: 10/60 TenSpeed
Tiistaina 17.5. 2005 klo 10:43:12

Message:
Joo eikun paranoo, kohta varmaan on oma liputuspäivä myös eläimiin sekaantujille.
RE: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/200505163072641
Lähettäjä: LInkki ei toimi
Tiistaina 17.5. 2005 klo 11:10:38

Message:

Meriläinen: Homoille liputuspäivä!
17.5.2005 0:14

Kohukansanedustajan mielestä seksuaalivähemmistöt ansaitsevat oman merkkipäivän siinä missä ruotsalaiset ja naisetkin.

Rosa Meriläinen ja Satu Hassi haluavat tehdä Suomesta rohkaisevan esimerkin seksuaalivähemmistöjen kohtelussa. Liputus olisi osa huomioimista. (JARI TERTTI)

Haluaisitko homoille liputuspäivän?
Kyllä Ei
15% 85%
Ääniä 3327

Haluaisitko homoille liputuspäivän?

Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja: "Jäitä hattuun"

Vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen ja europarlamentaarikko Satu Hassi vaativat tuoreessa tiedotteessaan toukokuun 17. päivän julistamista homofobian vastaiseksi päiväksi.

Samalla Meriläinen ehdottaa, että päivä otettaisiin suositeltavien liputuspäivien joukkoon.

- Vietetäänhän meillä naisten päivää, jolloin keskustellaan siitä, miten naisten asemaa voisi parantaa. Ja liputetaanhan ruotsalaisuuden päivänäkin, vaikka Suomessa on varmasti enemmän homoja kuin ruotsalaisia, Meriläinen sanoo.

"Homo on pilkkasana"

Meriläinen ja Hassi haluavat kitkeä vähemmistöihin kohdistuvat ennakkoluulot Suomessa. Tämä onnistuisi heidän mielestään parhaiten vaikuttamalla opettajakoulutukseen.

- Kouluissa homo on huoran ohella yleinen pilkkasana. Tämä on konkreettinen esimerkki siitä, miten seksuaalivähemmistö kohtaa ilkeyttä, Meriläinen huomauttaa.

Hän toivoo, että Suomi voisi joskus olla edelläkävijä homojen kohtelussa.

- Seksuaalivähemmistöt joutuvat kokemaan syrjintää ja väkivallan uhkaa arkielämässään ja työpaikoilla. Heille pyhitetty päivä antaisi mahdollisuuden käsitellä asiaa julkisesti.

Liputuspäivän hän ei usko toteutuvan ainakaan vielä tämän vuoden aikana.

"Moni valitsee yksinäisyyden"

Meriläinen pitää hienona sitä, että yhä useampi homo on tullut esiin tiedotusvälineissä. Televisiossa homot ovat olleet näkyvästi esillä erilaisissa lifestyle-ohjelmissa.

- Edelleen on sellaisia sukuja ja yhteisöjä, joissa homot ja lesbot eivät voi toteuttaa avoimesti omaa seksuaalisuuttaan. He valitsevat mieluummin yksinäisyyden kuin häpeän yhteisön silmissä. Monet vanhemmat ovat käyneet koulunsa siihen aikaan, kun homoutta pidettiin sairautena.

Tänään järjestetään ensimmäinen homofobian vastainen päivä 30:ssä maassa. Suomi ei kuulu tähän joukkoon. Meriläinen on jättänyt päivän vietosta kirjallisen kysymyksen valtioneuvostolle. Hassi laati vastaavan paperin EU:n komissiolle.

PAULI REINIKAINEN
pauli.reinikainen@iltalehti.fi
RE: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/20050516307
Lähettäjä: Pertsa
Tiistaina 17.5. 2005 klo 11:30:40

Message:
Tämä meriläinen on ihan kakara, ja häiriintyny sellanen.Jos joka perusteena käytetään syrjinnän poistoa saisi lippu olla joka päivä tangossa yötä päivää.Omat liput lihaville,laihoille,somaleille,mustalaisille,venäläisille,saamelaisille,metsänomistajille,turkistarhaajille,autonomistajille,juopoille,mielisairaille,sivareille,prostituuteille,transvestisteille,sadomasokisteille,exhibitionisteille,pedofiileille,selibaatissaoleville,kaljuille,keliaakikoille,laktoosi-intolerantikoille,vegaaneille,hinduille,muslimeille,kristityille,juutalaisille,mormooneille,jehovalaisille,ateisteille,satanisteille,gooteille,wiccalaisille,budhalaisille,masinisteille,rikollisille,narkomaaneille,työttömille,köyhille,rumille,yksinhuoltajille,leskille,orvoille,huostaanotetuille,maanviljelijöille,kalastajille,ammattiautoilijoille,omakotiasukkaille,tv;n katselijoille(lupansa maksaville),liikuntavammaisille,sokeille,kuuroille,joku saa keksiä lisää.Ei kyllä sytytä kun kaksi karjua imeskelee toisiaan.Tämä on opittu tapa ja aina halutaan uutta ja entistä kovempia kokemuksia niin kuvioon astuu mukaan lapset.Hyi helkutti.
RE: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/20050516307
Lähettäjä: Velu
Tiistaina 17.5. 2005 klo 13:00:47

Message:
On se kumma kun homojen pitäisi saada toteuttaa avoimesti seksuaalisuuttaan joka paikassa, kuten tuossa lopussa sanotaan.

Eihän me terveetkään saada toteuttaa vapaasti seksuaalisuuttamme. Jos minä yrittäisin vaikka baarissa toteuttaa avoimesti seksuaalisuuttaani, niin yleensä siitä saa vain korvilleen.

Jos vielä homoja aletaisiin liputtamaan, niin se alkaisi olla jo lipun häpäisyä. Toisaalta sittenhän se on sama jättää sinne salkoon ja liputtaa milloin mitäkin. Eiköhän niitä aiheita sitten riitä, jos seksuaalisesti kieroonkasvaneillekin liputetaan.
RE: http://www.iltalehti.fi/2005/05/17/20050516307
Lähettäjä: Hetero muttei H-fobi
Tiistaina 17.5. 2005 klo 14:35:07

Message:
Ei nyt aivan homofobeiksi ruveta. Eiköhän "seksuaalisuuden toteuttaminen" tarkoita esimerkiksi sitä, että nainen voi asua naisen kanssa tai mies miehen ilman että muu yhteisö rupeaa näitä kauheasti kammoamaan. Seksuaalisuuden fyysinen toteuttaminen eli sänkykammaripuuhat eivät julkisuuteen tietenkään kuulu heteropareillakaan mutta hellyydenosoitukset ovat mielestäni aivan OK vaikka kyse olisikin homo- tai lesboparista. Mitäs se mun elämää häiritsee jos mies pussaa miestä tai nainen naista, ei heteropusutkaan häiritse. Tietysti hyvän maun rajoissa: ei julkisesti mitään himon siivittämiä kielisuudelmia.

Mitäs vahinkoa vapaaehtoisista homo- tai lesbosuhteista yleensäkään kenellekään aiheutuu? Kyllä luonto siitä huolen pitää että pääsääntöisesti miehet tykkää naisista ja päinvastoin, en jaksa uskoa että homostelu tai lesboilu opittua toimintaa olisi. Korkeintaan joku itseään etsivä teini voi vanhempiaan vastaan kapinoidessaan olla hetken aikaa muka homoseksuaali.

Vaikka en homofobiaa ymmärrä en mä silti mitään liputuspäivää nimenomaan seksuaalisille vähemmistöille rupeaisi puuhaamaan. Sorrettuja vähemmistöjä on muitakin.